Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Φλας στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 255 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 1954 Αριθ. Φύλλου 1054

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΔΩΔ/ΝΗΣΟΝ ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΕΙΣ ΚΑΡΠΑΘΟΝ, ΤΗΝ ΤΗΛΟΝ, ΛΕΡΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΑΦΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΨΙΝΘΟΝ
Εις τον Δήμον Καρπάθου ο διακεκριμένος ιατρός κ. Γ. Λοϊζος απεφάσισε όπως κατέλθη εις τας εκλογάς ως υποψήφιος Δήμαρχος. Εις το ψηφοδέλτιον του κ. Λοϊζου, του οποίου η υπερψήφισις θεωρείται εξησφαλισμένη, μετέχουν και οι κ.κ. Ηλίας Μακρής, Ιορδάνης Καραξής, Π. Ανδρέου και άλλοι έγκριτοι πολίται.

Εις την Κοινότητα Πυλών, υποψήφιος Πρόεδρος κατέρχεται ο δημοφιλής κ. Εμμ. Χαλκιάς.
Εις την Τήλον κατηρτίσθη εις μόνον συνδυασμός υπό τον νυν Δήμαρχον κ. Ι. Κάτρην.
Εις την Λέρον αντιμετωπίζονται δύο ισχυροί συνδυασμοί, εξ ων ο εις υπό κ. Γ. Καστήν και ο έτερος υπό τον κ. Μ. Καρανικόλαν.

Εις Αφάντου, μετά την απόφασιν του κ. Κασιώτη όπως αποσυρθή του αγώνος εμφανίζονται τρεις συνδυασμοί διεκδικούντες την νίκην, υπό την ηγεσίαν των κ.κ. Γ. Γιανναρά, νυν Προέδρου, Αναστ. Βενετοκλή και Αντ. Καραγιάννη.

Εξ άλλου εις Ψίνθον κατηρτίσθη ήδη ο συνδυασμός του κ. Σάββα Κυρίκου με τους κάτωθι: Κυρ. Μαριάν, Στ. Διάκου, Βασ. Αφαντενόν, Γ. Χρυσανθήν, Γ. Κωστομοίρην και Μιχ. Χατζηνικόλαν.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΙΣ ΕΝΗΡΓΗΣΕ ΔΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΕΙΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΙΝ
ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΝ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΚΩΝ -ΣΤΑΦΙΔΟΣ

Ο Γενικός Διοικητής κ. Μπουλαλάς απέστειλε χθες έγγραφον προς τον Διοικητήν της Αγροτικής Τραπέζης δια του οποίου παρακαλεί όπως επισπευθή η χρηματοδότησις της ΑΤΕ δια την πληρωμήν της αξίας των σταφυλών, σύκων και σταφίδος τα οποία παρεδόθησαν εις την συγκέντρωσιν.

Ο κ. Γεν. Διοικητής τονίζει συναφώς ότι ταχυτέρα χρηματοδότησις καθίσταται επιτακτική και δια την κάλυψιν των αναγκών τας οποίας αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και δια να αποτραπή η δημιουργία δυσαρεσκειών.

ΒΡΑΔΥΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ ΚΑΣΟΥ
Κατά την τελευταίαν της συνεδρίασιν η Λιμενική Επιτροπή Δωδεκανήσου συνεζήτησε δια μακρού επί του ζητήματος της προόδου των λιμενικών έργων Κάσου, απεφάσισε δε όπως ζητήση παρά του Νομομηχανικού τον καθορισμόν προθεσμίας δια την επιτάχυνσιν του έργου καθ’ όσον εάν δεν επισπευθή η εκτέλεσις θα κηρυχθή έκπτωτος ο εργολάβος.

ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΛΕΡΟΥ
Δια δημοσιευθέντος διατάγματος, απαλλοτριούται εις Λέρον έκτασις 1500,56 τ.μ. και εις Ρόδον έκτασις 1967 τ.μ. δια την μονιμοποίησιν των αγγλικών νεκροταφείων εις τα οποία έχουν ταφή βρεττανοί φονευθέντος κατά τον πόλεμον.

Αι ανωτέρω εκτάσεις απηλλοτριώθησαν δαπάναις και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου το οποίον παρεχώρησεν ακολούθως ταυτας δωρεάν εις την Αυτοκρατορικήν Επιτροπήν Πολεμικών Τάφων.

Ο κ. ΣΑΝΙΟΣ
Δι’ αποφάσεως του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μετετέθη ο ανθυποπλοίαρχος Αθ. Σανιός του Κεν. Λιμεναρχείου Ρόδου εις Λιμ. Πειριαώς. Αντ. αυτού ετοποθετήθη ο ανθυποπλοίαρχος κ. Κόλιας.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B