Ξεκινούν οι εκπτώσεις το Σάββατο

Ξεκινούν οι εκπτώσεις το Σάββατο

Ξεκινούν οι εκπτώσεις το Σάββατο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 520 ΦΟΡΕΣ

Θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου

Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει και στη Ρόδο το καθεστώς των χειμερινών εκπτώσεων μικρής χρονικής διάρκειας, καθώς σύμφωνα με το νόμο τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο μέχρι τις 10 του μήνα.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο εμπορικός σύλλογος Ρόδου επισημαίνει ότι πέρα από τις εκπτώσεις που θα γίνουν στο παραπάνω χρονικό διάστημα, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου ενώ το ωράριο λειτουργίας προτείνεται να είναι από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου σας ενημερώνει ότι οι φθινοπωρινές εκπτώσεις του έτους 2014 ξεκινούν το Σάββατο, 1 Νοεμβρίου και λήγουν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν.4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου , ωράριο 11:00-18:00.

Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά».

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009