Xαιρετισμός και συμπαράσταση σε μια νέα παρροδιακή πρωτοβουλία

Xαιρετισμός και συμπαράσταση  σε μια νέα παρροδιακή πρωτοβουλία

Xαιρετισμός και συμπαράσταση σε μια νέα παρροδιακή πρωτοβουλία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 310 ΦΟΡΕΣ

Toυ Μάνου Δ. Κόκκινου

Μια νέα παρροδιακή πρωτοβουλία για τη δημιουργία στη Ρόδο Πανεπιστημιακών τμημάτων τουρισμού βλέπει και πάλι το φως της δημοσιότητας και είναι επόμενο να χαρίζει σε όλους μας ικανοποίηση και ελπίδα, αλλά προ πάντων τη βεβαιότητα ότι σ΄αυτόν τον τόπο μπορεί η πανσπερμία της κοινωνικής του διαστρωμάτωσης να αφυδατώνει λίγο τον καλώς εννοούμενο τοπικισμό, όμως διατηρούνται μάχιμες οι λαϊκές του δυνάμεις και παραμένουν έντονα τα αντανακλαστικά που διατηρούν ζωντανή την ιστορική του μνήμη, την μαχητική του διάθεση και την αποφασιστικότητά του για νέα αναπτυξιακή πορεία προς το μέλλον.


Είναι χαρά σε κάθε γενιά να βλέπει να παραλαμβάνει τη σκυτάλη κάθε δημιουργικής και ιστορικής αναπτυξιακής του προσπάθειας η νεώτερη γενιά, για να την συνεχίσει με το ίδιο πάθος μέχρι τον τελικό τερματισμό της.

Είναι όμως δυστυχώς και από την πείρα αποδεδειγμένο πως τέτοιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται συγκυριακά χωρίς να γνωρίζουν και να αξιοποιούν κάθε προηγούμενη σχετική πρωτοβουλία και να οικοδομούν πάνω σ΄αυτή κάθε νέα ανάλογη προσπάθεια, γιατί μόνο τότε διατηρείται ζωντανή η μνήμη και οι απαραίτητες εφεδρείες ενός τέτοιου αγώνα.

Είναι βέβαιο ότι η σημαία της νέας αυτής πρωτοβουλίας δεν υψώνεται για πρώτη φορά στον ιστό της Δωδεκανήσου.

Έχει αναρτηθεί και άλλες φορές και κυματίζει πάντα περήφανα για να κρατά ζωντανό και πάντα επίκαιρο το δίκαιο και αναπτυξιακό αυτό αίτημα.

Και είναι οπωσδήποτε ευχάριστο, ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η σύγχρονη κοινοβουλευτική οικονομική και κοινωνική ηγεσία και εκπροσώπηση της Δωδεκανήσου ευαισθητοποιείται πάνω στο σοβαρό για την πρόοδο και την ανάπτυξή της αυτό πρόβλημα και μπαίνει δυναμικά στον αγώνα της διεκδίκησης.

Είναι επίσης γνωστό ότι κάθε διεκδικητική προσπάθεια τότε μόνο μπορεί να επιτύχει, όταν έχει συνέχεια, προοπτική και συγκεκριμένο αμετακίνητο και αδιαπραγμάτευτο στόχο με μια αδιάκοπη συνέχεια, ενέργεια και που προσπαθούν, οικοδομούν και οδηγούν αν όχι άμεσα έστω και διαχρονικά σε μια σίγουρη δικαίωσή του.

Και στη συγκεκριμένη διεκδίκηση υπάρχουν και θεμέλια, υπάρχουν και κτίσματα που πρέπει να μελετηθούν και να αξιοποιηθούν για να αποτελέσουν την ασφαλή υποδομή ανοικοδόμησης της μεγάλης αυτής προσπάθειας.

Και αυτός είναι ο λόγος που και εμείς οι παλαιότεροι στοιχιζόμαστε στις τάξεις των νεώτερων και στρατευόμαστε στο πλευρό τους για να δυναμώσουμε το μέτωπο του αγώνα που θα χρειασθεί για να ευοδωθεί αυτή η νέα προσπάθεια.

Και είναι ίσως προσωπική ευκαιρία και αφορμή η πρόκληση αυτή να αποτελέσει έστω την θρυψαλίδα, αν όχι την πυρίτιδα, που θα πυροδοτήσει ενέργειες, προσπάθειες και αγώνα και θα αφυπνίσει λανθάνουσες δυνάμεις και σχολάζουσες πρωτοβουλίες, ώστε να δυναμώσουμε το λαϊκό κίνημα της Δωδεκανήσου σ΄αυτή τη νέα – πιστεύω – μαχητική προσπάθεια.

Και αυτό που πρέπει να προσέξουν οι πρωταγωνιστές αυτής της ωραίας πρωτοβουλίας είναι όχι μόνο να τεκμηριώσουν το διεκδικητικό της πλαίσιο, αλλά περισσότερο να οργανώσουν το επιχειρησιακό μέρος όλης αυτής της νέας προσπάθειας με τις απαραίτητες ειρηνικές στην αρχή και στη συνέχεια αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Αλλοιώς υπάρχει ο κίνδυνος να εξατμισθεί αυτός ο πρώτος ενθουσιασμός και να φυλλοροήσει και πάλι αυτή η προσπάθεια, με συνέπεια να αποδυναμώνεται συνεχώς κάθε νέα σχετική πρωτοβουλία χρήσιμη στο μέλλον και ακόμη να γνωρίζουμε και τα όπλα του αντιπάλου στρατοπέδου, για να μπορούμε να προσαρμόσουμε ανάλογα και την επιθετική στρατηγική μας.

Καλό λοιπόν είναι οι νέοι να γνωρίζουν το ιστορικό κάθε νέας πρωτοβουλίας τους για να μπορούν να οπλίζουν κάθε διεκδικητική προσπάθεια με συνέχεια και συνέπεια και να ενδυναμώνουν και να καθιστούν αξιόμαχο κάθε διεκδικητικό τους πλαίσιο.

Και η συγκεκριμένη διεκδίκηση έχει και χρονικό και ποιοτικό χρήσιμο ιστορικό, που μπορεί να γεμίσει τη φαρέτρα της διεκδίκησης όχι με άσφαιρα αλλά με πραγματικά πυρά.

Υπάρχει άλλωστε μεγάλη δεξαμενή επιχειρημάτων και στοιχείων από την οποία μπορούμε κάθε φορά να υδροδοτούμε κάθε προσπάθεια χωρίς να κινδυνεύει να αφυδατωθεί το όραμα και ο αγώνας που το συνοδεύει, ώστε αποτελεσματικά να οικοδομείται, να μεγαλώνει και να οδηγείται στην ολοκλήρωσή του.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή