Τα 18 εκατ. φτάνουν τα φέσια προς τη ΔΕΥΑΡ!

Τα 18 εκατ. φτάνουν τα φέσια προς τη ΔΕΥΑΡ!

Τα 18 εκατ. φτάνουν τα φέσια προς τη ΔΕΥΑΡ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 364 ΦΟΡΕΣ

Τα 18 εκ. ευρώ ξεπερνούν οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΡ, όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο Sky 100,8 και στην Μαίρη Φώτη ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης Μανώλης Διακομανώλης. Ειδικότερα, οι οφειλές από τιμολόγια επαγγελματικής χρήσης ανέρχονται σε 6 εκ. ευρώ, ενώ από τιμολόγια οικιακής χρήσης σε 12 εκ. ευρώ.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Διακομανώλης προωθείται ρύθμιση για τη διευθέτηση των οφειλών, ενώ σε όσους επαγγελματίες δεν προχωρήσουν στην εξόφληση των οφειλών τους, η ΔΕΥΑΡ θα ξηλώνει τα ρολόγια, όπως έκανε στο παρελθόν. Παράλληλα, ανέφερε πως μέσα στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει η ενοποίηση των Δημοτικών Ενοτήτων Λίνδου, Νότιας Ρόδου, και Αταβύρου με τη ΔΕΥΑΡ, διαδικασία η οποία έχει καθυστερήσει λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και για το λόγο αυτό ζήτησε συγνώμη από τους καταναλωτές.

Οι λογαριασμοί θα φτάσουν στους κατοίκους των τριών Δημοτικών Ενοτήτων άμεσα και λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε αναμένεται να είναι φουσκωμένοι, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προχωρήσουν σε ρύθμιση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Διακομανώλη στον Sky 100,8
«Τα οικονομικά της επιχείρησης πάνε αρκετά καλά. Το 2010 η επιχείρηση παρέλαβε ένα χρέος 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που προήλθαν από τις πρώην ΔΕΥΑ. Το 2011 το μειώσαμε στο 1.000.000, το 2012 είχαμε κέρδη όπως κέρδη είχαμε και το 2013.

Οι οφειλές ανέρχονται σε 6 εκατομμύρια ευρώ για τα τιμολόγια επαγγελματικής χρήσης, κυρίως από τα ξενοδοχεία που θα έπρεπε να έχουν ήδη τακτοποιήσει τις οφειλές τους αφού έχουν εισπράξει τα χρήματα από τα πρακτορεία.

Οι μεγάλες οφειλές ωστόσο προέρχονται από τα νοικοκυριά οι οποίες ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Κατά καιρούς το Δ.Σ. της επιχείρησης λαμβάνει απόφαση για ρυθμίσεις τόσο για μικρά ποσά όσο και για μεγαλύτερα, όμως το αποτέλεσμα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Το νέο νομοσχέδιο που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή για τις ρυθμίσεις οφειλών, προβλέπει ρυθμίσεις και για τις οφειλές σε δημοτικές επιχειρήσεις οπότε είμαι σίγουρος ότι το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ θα αποφασίσει νέες ρυθμίσεις προς όφελος των καταναλωτών, όχι όμως για μικρούς λογαριασμούς» ανέφερε ο κ. Διακομανώλης για τις οφειλές.

Ερχεται η λυπητερή…
Σε ό,τι αφορά την ενοποίηση των δημοτικών ενοτήτων Αταβύρου, Νότιας Ρόδου και Λίνδου με την ΔΕΥΑΡ έκανε γνωστό ότι η διαδικασία συνεχίζεται έπειτα από την εμπλοκή που είχε σημειωθεί και σύντομα οι κάτοικοι θα παραλάβουν την… λυπητερή όπως έγινε και για την δημοτική ενότητα Καμείρου.

«Στη Σορωνή και στις Φάνες για παράδειγμα ήρθαν όπως λέτε φουσκωμένοι λογαριασμοί, σε σχέση βέβαια με το ότι πριν δεν πλήρωναν τίποτα γι αυτό και είχαμε πάρα πολλά παράπονα. Αναγνωρίζω βέβαια ότι υπήρχε μια καθυστέρηση όσον αφορά την αποστολή των λογαριασμών. Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζουν οι καταναλωτές ότι το ποσό που καλούνται να πληρώσουν συνολικά, είναι αυτό που θα πλήρωναν αν έρχονταν οι λογαριασμοί κάθε τρίμηνο.

Υπάρχει καθυστέρηση στην ενοποίηση των δημοτικών ενοτήτων Αταβύρου, Νότιας Ρόδου και Λίνδου με τη ΔΕΥΑΡ λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Το προσωπικό δεν επαρκούσε και έτσι αναθέσαμε σε εργολάβους την καταμέτρηση υδρομέτρων. Υπήρχε όμως τόσο μεγάλο αλαλούμ με τη διαδικασία, που δύο εργολάβοι παραιτήθηκαν μόνο από τη Λίνδο και ήδη αναζητούμε νέους. Η καθυστέρηση οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους και όχι στο ότι η ΔΕΥΑΡ δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες.

Δεσμευόμαστε όμως ότι θα πληρώσουν το νερό σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις και ότι η τιμολόγηση θα είναι δίκαια ακόμα και με διακανονισμό. Φταίμε κι εμείς ως επιχείρηση για την καθυστέρηση, ζητάμε συγνώμη από τους καταναλωτές και δεσμευόμαστε για διακανονισμό ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να αποπληρώσουν το χρέος».

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο