Στη Ρόδο το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών

Στη Ρόδο το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών

Στη Ρόδο το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 337 ΦΟΡΕΣ

Θα παραστεί και ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης

Παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί, στο ξενοδοχείο “Mitsis Grand Hotel”, οι εργασίες του 33ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου που διοργανώνει στη Ρόδο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (Π. Ο. Σ. Τ), και θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 1η Νοεμβρίου.

Κατά την τελετή έναρξης του Συνεδρίου, εκτός των συνέδρων ταχυδρομικών από όλη την Ελλάδα, είναι προσκεκλημένοι: Ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κος Κωστής Μελαχροινός, τα πολιτικά κόμματα, η Γ. Σ. Ε. Ε., το Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ), ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος και όλοι οι τοπικοί φορείς καθώς και αντιπρόσωποι ξένων συνδικάτων.

Για το Συνέδριο παραχώρησαν, χθες, συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΚΡ κ. Σάββας Χατζησάββας και το μέλος της Διοίκησης κ. Τριπολίτης. Ο κ. Χατζησάββας, προλογίζοντας τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, είπε ότι είναι μεγάλη τιμή που διοργανώνεται αυτό το σημαντικό συνέδριο στη Ρόδο αφού δεν είναι συνηθισμένο τέτοια συνέδρια να γίνονται στην Περιφέρεια.

Όπως είπε, περνάμε εποχές δύσκολες και τα ΕΛ.ΤΑ. στην περιοχή μας είναι συνυφασμένα και με την ανάπτυξη και με την επικοινωνία μας με τον έξω κόσμο.

«Είναι μία πάρα πολύ σημαντική υπηρεσία που προσφέρει ο συγκεκριμένος Οργανισμός, για τον οποίο έχουμε δώσει μάχες να παραμείνει στο δημόσιο και να μην ιδιωτικοποιηθεί και νομίζω ότι θα είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για όλους μας και να συζητήσουμε για το μέλλον του Οργανισμού και να συζητήσουν οι ίδιοι για το μέλλον των εργαζομένων στα ΕΛ.ΤΑ.», τόνισε ο κ. Χατζησάββας, συμπληρώνοντας ότι το Σωματείο της Δωδεκανήσου είναι από τα πιο ενεργά που έχουν στη δύναμη του ΕΚΡ.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλόπουλος, αφού εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται εδώ και θύμισε ότι είχε ξαναέρθει και πριν από δύο χρόνια, όταν υπήρχε η αγωνία για την πώληση των ΕΛ.ΤΑ., είπε ότι αυτό πάγωσε για μία διετία, ωστόσο το θέμα ανακινείται εκ νέου τώρα.

Οι ίδιοι, κάνουν το Συνέδριό τους στη Ρόδο συμβολικά θέλοντας να καταδείξουν ότι τα ΕΛ.ΤΑ. είναι ένα Οργανισμός, μια υπηρεσία, γενικού οικονομικού συμφέροντος που έχει παρουσία όπου υπάρχει Έλληνας πολίτης, με όλο της το δίκτυο.

Όπως είπε, εκείνο που δεν μπορούν να κατανοήσουν είναι πως μπορεί να έχει μία χώρα σαν τη δική μας, με εκατοντάδες κατοικημένα νησιά και με τεράστιο ορεινό όγκο, ως επιλογή, να πουλήσει και να ιδιωτικοποιήσει τα ΕΛ.ΤΑ., κάτι που δεν έχουν ως επιλογή τους χώρες όπως οι ΗΠΑ αλλά και όλες οι μητροπόλεις του καπιταλισμού!

Οι λόγοι που επέλεξαν να γίνει το Συνέδριο στη Ρόδο είναι, βέβαια, συμβολικοί, αφού όπως είπε ο Πρόεδρος θέλουν να καταδείξουν ότι αυτά τα εκατοντάδες κατοικημένα νησιά έχουν ανάγκη και το ταχυδρομείο αλλά και επειδή εδώ υπάρχουν και οι υποδομές μια και το Συνέδριο θα έχει μεγάλη συμμετοχή ενώ θα παρευρεθούν σύνεδροι και από τις αντίστοιχες οργανώσεις σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο.

Ο κ. Βασιλόπουλος, δεν παρέλειψε, ακόμη, να σχολιάσει ότι πολλοί θεωρούν ότι με την κρίση ηττήθηκε στρατηγικά το συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα, όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

«Βεβαίως, μπορεί να έβγαλε τις αδυναμίες του, όπως έβγαλαν και όλοι οι θεσμοί, όμως είναι όρθιο και θα είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων σε ό,τι έχει να κάνει με τη διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και τις υπηρεσίες προς τους Έλληνες πολίτες», τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό αφού μπορεί η δουλειά των ΕΛ.ΤΑ. να έχει μειωθεί ωστόσο πάντα χρειάζονται έκτακτο προσωπικό όλο το χρόνο κάτι που καθίσταται δύσκολο τελευταία με τις εγκρίσεις που απαιτούνται.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου