Η δραστηριότητα του σωματείου συνταξιούχων

Η δραστηριότητα του σωματείου συνταξιούχων

Η δραστηριότητα του σωματείου συνταξιούχων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 341 ΦΟΡΕΣ

Παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου τους στόχους και τη δράση τους

Για τους στόχους και τις δράσεις που προγραμματίζει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου, μίλησαν, χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποί του, με αφορμή την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου που έγινε πρόσφατα.

Καταρχήν, η επανεκλεγείσα Πρόεδρος, κα Γεωργία Φαρμακίδου, ανέφερε ότι στις 15 Οκτωβρίου τελείωσαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου και την προηγούμενη εβδομάδα συγκροτήθηκαν σε Σώμα ενώ το καινούργιο Δ.Σ. είναι ανανεωμένο κατά 50% περίπου.

Εκτός από την ίδια, Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Δημήτρης Μπουρίδης, Γ.Γ. ο κ. Πάρις Παπαθεοδώρου και αναπληρωτής Γραμματέας η κα Ελένη Χατζηχαραλάμπους ενώ υπάρχουν και αρκετά μέλη.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να πει ότι, όλοι, και αυτοί που δεν εξελέγησαν μπορούν να συμμετέχουν κανονικά και τα Συμβούλια τα οποία θα είναι ανοιχτά για κάθε συνταξιούχο.

Εξέφρασε, πάντως, και το παράπονο ότι δεν έχει στέγη στο Σωματείο τους αφού εδώ και τρία χρόνια έχουν καταθέσει αίτημα στο Δήμο, ωστόσο δεν είχε καταστεί δυνατή η παραχώρηση κάποιου χώρου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ενώ η παρούσα «δεν τους κλείνει ραντεβού για συνάντηση», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Είπε, ακόμη, η Πρόεδρος ότι η προσέλευσή των συνταξιούχων στις εκλογές δεν ήταν η αναμενόμενη κι ας ήταν πολύ περισσότεροι από την προηγούμενη φορά.

Μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος έκανε γνωστό ότι η πρώτη εκδήλωση που θα κάνουν θα είναι μια ημερίδα για την Ειρήνη με προσκεκλημένους μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για την ύφεση και την ειρήνη για να μιλήσουν για τη σημερινή κατάσταση ενώ προγραμματίζουν αρκετές εκδηλώσεις με ομιλητές γιατρούς.

Δεν ξεχνούν, όμως, τα θέματα που τους «καίνε», όπως για τις συντάξεις, για τα φάρμακα που τα ακριβοπληρώνουν αυτή τη στιγμή ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι… «θα κλάψει πολύς κοσμάκης το 2015 με το ΕΚΑΣ που παίρνουν όλοι οι μικροσυνταξιούχοι».

Τέλος, η κα Φαρμακίδου θέλησε να καταγγείλει ότι βάσει των όσων δημοσιοποιήθηκαν: «Είναι απαράδεκτο την ημέρα που ο Ελληνικός λαός βροντοφώναξε το “όχι” απέναντι στο φασισμό, τα μορφώματα του φασισμού-και αναφέρομαι σε συγκεκριμένο της Χρυσής Αυγής-να καταθέτει στεφάνι και να μη διαμαρτύρονται.

Μου φαίνεται λίγο παράξενο αυτό το πράγμα, πως γίνεται οι φασίστες να καταθέτουν στεφάνι ενάντια στο φασισμό. Είναι λίγο υποκριτικό αυτό», είπε.

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου