Γενική Συνέλευση του ΑΠΟΠΕΣ με αφορμή τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο

Γενική Συνέλευση του ΑΠΟΠΕΣ με αφορμή τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο

Γενική Συνέλευση του ΑΠΟΠΕΣ με αφορμή τον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 727 ΦΟΡΕΣ

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου

Γενική συνέλευση με αφορμή το θέμα της εγκατάστασης υποσταθμού της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο, συγκαλεί ο ΑΠΟΠΕΣ.

Αναλυτικά:

"Σας καλούμε στη Γενική μας συνέλευση την Κυριακή 2-11-2014 στο 1ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου στον Αγ. Δημήτριο στις 5μμ για ενημέρωση και περαιτέρω αποφάσεις! Σημαντική και απαραίτητη η παρουσία σας!

Κάτοικε του Αγ. Νικολάου, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Γεωργίου

Όπως θα έχεις μάθει, η ΔΕΗ άρχισε ξανά τις προσπάθειες για την εγκατάσταση του καρκινογόνου υποσταθμού στη γειτονιά μας.

Ας μη μας ξεγελούν τα παχιά και ωραία λόγια της ΔΕΗ και του Δημάρχου μας ότι ο υποσταθμός δεν θα επηρεάσει την υγεία μας. Προβλέπεται να βάλουν μετασχηματιστές ισχύος μέχρι 150 ΜΒ ενώ το εργοστάσιο στην Νότια Ρόδο θα είναι ισχύος μέχρι 110 ΜΒ Πλην του θορύβου η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία σύμφωνα και με τα λεγόμενα του ίδιου του μάρτυρα της ΔΕΗ στο Δικαστήριο για έναν ίδιο υποσταθμό στον Πειραιά (Απόφαση4890/2009 του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά σελίς 17 στο τέλος).

Ο μάρτυρας της ΔΕΗ παραδέχτηκε: «ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρουσίασε έκθεση για τα μαγνητικά πεδία χαμηλής συχνότητας τα οποία κατατάσσει στους ενδεχομένως καρκινογόνους παράγοντες για την ανθρώπινη υγεία. Επίσης ότι υπάρχουν στατιστικές ενδείξεις ότι η έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ELF αυξάνει στατιστικά τον κίνδυνο της παιδικής λευχαιμίας».

Στην ίδια δε απόφαση αναφέρονται πολλές άλλες στατιστικές μελέτες από Έλληνες και ξένους επιστήμονες που συμφωνούν!

Έστω όμως και ελάχιστες να είναι οι ενδείξεις οφείλουμε στους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να τα προφυλάξουμε και να εμποδίσουμε να γίνει ένα τέτοιο έγκλημα στη γειτονιά μας. Υπάρχουν εναλλακτικές και τις έχουμε προτείνει!

Αυτό μπορεί να κοστίσει κάτι παραπάνω στη τη ΔΕΗ, όμως πρέπει να καταλάβουν ότι οι ζωές μας και οι ζωές των παιδιών μας είναι ανεκτίμητες. Δύο Δήμαρχοι και δύο διαφορετικά Δημοτικά συμβούλια που τίμησαν τη θέση τους προστατεύοντας τους πολίτες τους, συμφώνησαν να μη γίνει σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή. Οφείλουν να εξετάσουν και να επιλέξουν μια από τις εναλλακτικές οι οποίες δε βρίσκονται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αλλά στις παρυφές της πόλης!

Όσο για την μαρίνα μια χαρά θα λειτουργεί και έχει ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι αρχίσει να λειτουργεί τον Μάρτιο του 2015 ενώ ο υποσταθμός στην καλύτερη των περιπτώσεων στο τέλος του 2016.

Σας θέλουμε όλους κοντά μας στην προσπάθεια και στο επόμενο ΔΣ ΡΟΔΟΥ που θα συζητηθεί το θέμα να είμαστε όλοι εκεί ! Να δώσουμε ένα βροντερό παρόν στον Δήμαρχο μας εκφράζοντας το αυτονόητο! Την υποχρέωση να προστατέψουμε τα παιδιά μας και να μην γίνουμε τα πειραματόζωα της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια όταν πια οι ενδείξεις για την δημιουργία καρκίνων και ιδιαίτερα την παιδική λευχαιμία γίνουν αποδείξεις!

Θα ενημερώσομε με Δελτίο τύπου! Σας γνωστοποιούμε επίσης ότι στο πρόσφατο ΔΣ του Δήμου ΟΛΟΙ βρέθηκαν απέναντι από τον Δήμαρχο και στο πλευρό των κατοίκων όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν οι άρχοντες του τόπου μας!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ! ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ! ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ!"

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου