Όσοι ανοίγουν τον λάκκο του ΔΗΦΟΔΩ θα τον γεμίσουν οι ίδιοι

Όσοι ανοίγουν τον λάκκο  του ΔΗΦΟΔΩ  θα τον γεμίσουν  οι ίδιοι

Όσοι ανοίγουν τον λάκκο του ΔΗΦΟΔΩ θα τον γεμίσουν οι ίδιοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 740 ΦΟΡΕΣ

Αν πω την λέξιν εκπλήττομαι από την αρχή δεν θα θεωρηθεί αρκετή από την άποψη της εντύπωσης και των συναισθημάτων που μου προκάλεσε η ως άνω ατυχής επιεικώς έκφραση που εξεστόμισε ενώπιον των Μ.Μ.Ε. σε συνέντευξή του (TV OMEGA 3/10/2014 ώρα 9.30 περίπου δελτίο ειδήσεων) ο αρμόδιος επί των Οικονομικών του Δήμου Αντ/ρχης κ. Ι. Περδίκης, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο, εκδηλώνοντας την πιθανή αγανάκτησή του για όσα αναφέρονται περί κατάργησης του ΔΗΦΟΔΩ.

Είναι βέβαιον ότι η άποψίς μου, η άποψις ενός πολίτη δεν έχει ιδαιίτερη σημασία, επειδή όμως υπηρέτησα την τοπική αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο Καστοριάς σε υψηλά θεσμικές θέσεις, δηλώνω ότι είμαι υπέρ της διατήρησης του ΔΗΦΟΔΩ, αλλά υπό την προϋπόθεσιν της νόμιμης, δίκαιης αναλογικά επιβολής του, και βέβαια, της λελογισμένης, θεσμικά αξιοποίησής του για τους σκοπούς για τους οποίους εισπράττεται από τις παραγωγικές τάξεις κυρίως.

Λυπούμαι όμως, για να μη πω ότι οργίζομαι στο άκουσμα αυτών των λέξεων, αυτής της φράσης την οποίαν μπορείτε να την χαρακτηρίσετε ο καθένας όπως θέλετε, ως “απειλή” ως “ευχή” πάντως επιεικώς ατυχής και απρόσεκτη.

Οταν λέγεται από τα χείλη υπευθύνου ανδρός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοτικής Αρχής, και στρέφεται αν καταλαβαίνω καλά τα υπονοούμενα εναντίον της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, που εκπροσωπεί και έχει ως μέλη του όλες τις παραγωγικές τάξεις της Δωδ/νήσου, εμπόρους, επαγγελματίες, βιομήχανους, βιοτέχνες και ξενοδόχους, δηλαδή αυτούς που καταβάλλουν χρόνια αγογγύστως τον ΔΗΦΟΔΩ.

Τέτοιες θέσεις ή εκφράσεις όταν λέγονται από τηλεοράσεως πρέπει να είναι ιδαιίτερα προσεκτικές, διότι ούτε διαγράφονται, ούτε ανακαλούνται, δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό, δημιουργούν δυσάρεστο κλίμα, δεν ευνοούν τον διάλογο που είναι σε αυτές τις περιπτώσεις απαραίτητος, εκθέτουν δυστυχώς την Δημοτική Αρχή την οποίαν ο λαός και οι παραγωγικές τάξεις ενεπιστεύθηκαν, και οι οποίες ελπίζουν σε αγαστή συνεργασία, όπως διεφάνη στην πρόσφατη επίσκεψη του Επιμελητηρίου στον ίδιο τον κ. Δήμαρχο.

Προσωπικά εκτιμώ ότι η ως άνω ατυχής έκφραση οφείλεται στο δικαιολογημένο άγχος και αγωνία που διακατέχει τον υπεύθυνο επί των Οικονομικών Αντ/ρχος από την πολιτική και εθνική όμως πλευρά είναι λάθος να εκφράζεσαι έτσι για τους συνδημότες σου εκτός αν εγώ έκανα λάθος στην κριτική μου, αν έτσι, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη.

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Διαβάστε ακόμη

Γιατί να ψηφίσουμε στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2024;

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή