Πέντε Αλβανοί και μία Ροδίτισσα στο εδώλιο για υπόθεση ναρκωτικών

Πέντε Αλβανοί και μία Ροδίτισσα στο εδώλιο για υπόθεση ναρκωτικών

Πέντε Αλβανοί και μία Ροδίτισσα στο εδώλιο για υπόθεση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 793 ΦΟΡΕΣ

Αρχικά είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 74 χρόνων

Την ποινή κάθειρξης των 74 ετών και το χρηματικό πρόστιμο ύψους 221.000 ευρώ «μοιράστηκαν» που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, θα επιχειρήσουν να μειώσουν στις αρχές του επόμενου μήνα στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, οι πέντε αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής και η Ροδίτισσα που κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου 2012 από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου με τη σύλληψη δύο 23χρονων Αλβανών και μίας 31χρονης Ροδίτισσας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορούσε επίσης 33χρονο , 38χρονο και 34χρονο Αλβανικής καταγωγής οι οποίοι είναι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της χώρας και φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια εγκληματική οργάνωση. Επίσης ο ένας 23χρονος κατηγορείται για οπλοκατοχή και παράνομη διαμονή στην Χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της ομάδας είχαν ο καθένας συγκεκριμένο ρόλο αλλά και τρόπο δράσης.

Ειδικότερα, οι τρεις Αλβανοί που βρίσκονται έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της Χώρας για άλλες υποθέσεις παράβασης του Νόμου περί Ναρκωτικών, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον 33χρονο και εντάσσοντας κάθε φορά διαφορετικά μέλη διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες (κυρίως ηρωίνη) σε τοξικομανείς της Ρόδου. Οι συλληφθέντες ήταν αυτοί που, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιούσαν τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών ουσιών κατά εντολή των έγκλειστων μελών της οργάνωσης.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου το οποίο και επέβαλε βαριές ποινές στους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν οι : QUKU DRITAN του FERIT 33 ετών, KURRETA KRENAR του ANDREA 38 ετών και ELEZAJ CANO του SELFO 34 ετών οι οποίοι όλοι ήταν έγκλειστοι φυλακών. Και οι τρεις αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής κρίθηκαν ένοχοι για τις κατηγορίες της οργάνωσης, κατεύθυνσης και προώθησης οδηγιών και εντολών για κατοχή, αποστολή και παράδοση ναρκωτικών ουσιών χωρίς τις επιβαρυντικές διατάξεις των σχετικών νόμων. Η 31χρονη Ροδίτισσα κρίθηκε ένοχη για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών ουσιών με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και φυλάκιση 3 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ καταδικάστηκε ο 23χρονος Αλβανός SOTIR PANO του VASIL κατηγορούμενος για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ ποινή κάθειρξης 12 ετών, φυλάκιση έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο 31.000 ευρώ επιβλήθηκε στον επίσης 23χρονο Αλβανικής καταγωγής KICI ALTIN του NIKOLLA που κρίθηκε ένοχος για κατοχή, προμήθεια ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχής.

Για όλους τους καταδικασθέντες οι εφέσεις δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη και οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ στις 10 Νοεμβρίου θα επιχειρήσουν να μειώσουν τις ποινές αυτές στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε μετά την αξιοποίηση πληροφοριών από το προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου και τη σύλληψη στις 7 Ιανουαρίου 2012 της 31χρονης Ροδίτισσας. Στη κατοχή της βρέθηκε μικρή ποσότητα ηρωίνης για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία και η κοπέλα αφέθηκε ελεύθερη. Όμως οι έρευνες των αστυνομικών δεν σταμάτησαν εκεί και έτσι την επόμενη μέρα η 31χρονη εντοπίστηκε εκ νέου από τους αστυνομικούς οπότε και τους παρέδωσε δύο συσκευασίες ηρωίνης συνολικού βάρους 84,5 γραμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποσότητα αυτή αποτελούσε μέρος των 100 γραμμαρίων ηρωίνης την οποία είχε παραλάβει τρεις μέρες πριν τη σύλληψή της η 31χρονη από σημείο της πόλης μας, κατ’ εντολή του 33χρονου και του 38χρονου που είναι έγκλειστοι στις φυλακές. Την ποσότητα αυτή ακολουθώντας πάντα τις ίδιες οδηγίες η 31χρονη επρόκειτο να παραδώσει στον πρώτο 23χρονο συγκατηγορούμενό της.

Πράγματι στις 9 Ιανουαρίου 2012 το πρωί κλείστηκε το ραντεβού στην Πύλη του Αγίου Ιωάννη, της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, όπου μετέβη η 31χρονη συνοδευόμενη από αστυνομικούς. Λίγη ώρα αργότερα στο σημείο έφθασαν και οι δύο 23χρονοι προκειμένου να παραλάβουν τα ναρκωτικά, οπότε και με συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δυο 23χρονων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Δυο πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων
• Μια σιδερογροθιά

• Ένας αστεροειδής μηχανισμός αποτελούμενος από τρεις λεπίδες.
Επιπλέον στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχεθήκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 23χρονος φέρεται να δήλωσε ότι τη ποσότητα της ηρωίνης πήγε να τη παραλάβει μετά από τηλεφωνική εντολή που δέχτηκε από τον 34χρονο έγκλειστο στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς