Η πρώτη συνέντευξη της μητέρας του Μπεν, που χάθηκε πριν δύο δεκαετίες στην Κω

Η πρώτη συνέντευξη της μητέρας του Μπεν, που χάθηκε πριν δύο δεκαετίες στην Κω

Η πρώτη συνέντευξη της μητέρας του Μπεν, που χάθηκε πριν δύο δεκαετίες στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 956 ΦΟΡΕΣ

Μαζί με την κόρη της και την εγγονή της

Η μητέρα του Μπεν - Κέρι - η κόρη της Λεϊαννα (Leighanna) και η νεογέννητη εγγονή της Ερμιόνη (ΦΩΤΟ) βρέθηκαν στο αγγλικό περιοδικό "Closer" χθες 28/10 και μίλησαν για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογενείας αλλά και για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει και που σύμφωνα με τα λεγόμενα της, οδηγούν και πάλι στη χώρα μας.

Ωστόσο η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει σε αίτημα, το οποίο έγινε πριν από 6 μήνες, χρηματοδότησης των νέων ερευνών, με την Κέρι Nήνταμ να στέλνει δημόσια το δικό της μήνυμα στον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον.

Κέρι: "Η Ερμιόνη ήταν το θαύμα μας. Έχει φέρει τόσο πολύ φως στη ζωή μας. Δεν ξέρω τι θα είχαμε κάνει χωρίς αυτήν. Φέρνει χαρά στις φρικτές στιγμές που ζούμε κι ενώ προσπαθούμε να τα καταφέρουμε μέρα με την ημέρα. Εκείνη φωτίζει τη ζωή μας. Δεν θέλω η Ερμιόνη να μεγαλώνει με αυτό ως σκιά από πάνω της. Ανησυχούμε να την πηγαίνουμε σε διαφορετικά μέρη, όπως επίσης φοβόμαστε να την αφήσουμε με μπέιμπι σίτερς".

Τους τελευταίους μήνες, οι προσπάθειες των αξιωματικών της Αστυνομίας του South Yorkshire που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν βρει νέα στοιχεία που οδηγούν στην Ελλάδα και που η ίδια εύχεται να οδηγήσουν στον εντοπισμό του (23χρονου πια) Μπεν.

Παρόλα αυτά η Κέρι εξηγεί στη δημοσιογράφο ότι 6 μήνες μετά την αίτηση για χρηματοδότηση των ερευνών από το Υπουργείο Εσωτερικών της Μ.Βρετανίας, δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη απάντηση στο αίτημα της.

Η Κέρι εξηγεί: "Είμαι Θυμωμένη, είμαστε ακόμα θυμωμένοι, δεν καταλήγουμε πουθενά. Είχαμε μια συνάντηση με την Αστυνομία του South Yorkshire. Πραγματικά είχαν νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν με τις Ελληνικές Αστυνομικές Αρχές. Έκαναν αίτηση για χρηματοδότηση των (ερευνών) πριν από 6 μήνες στο Υπουργείο Εσωτερικών και ακόμα δεν έχουμε μία απάντηση ή απόφαση".

Και προσθέτει: "Είναι συγκλονιστικό - είναι πάντα μια ερώτηση το γιατί βοηθούν; Αυτή η έρευνα θα μπορούσε να μας φέρει τις απαντήσεις που θέλαμε από το 1994. Εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε από την κυβέρνηση τίποτα - ότι κάναμε το κάναμε μόνοι μας ή με τη βοήθεια του κόσμου. Τώρα τους ζητάμε βοήθεια και αυτοί κωλυσιεργούν. Βράζει το αίμα μου..."

"Θέλω ο Ντέιβιντ Κάμερον (Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου) να έρθει στη θέση μου. Ο Ντέιβιντ είναι γονιός, πρέπει να έχει μια καρδιά. Δεν ξέρω που είναι ο γιος μου. Είναι γονιός, που είναι η "ενσυναίσθηση" του; Ο ίδιος παρενέβη στην υπόθεση McCann, γιατί δεν κάνει το ίδιο και για μένα.

Δεν ζητάω £ 10,000,000! Απλά ζητάω ό,τι η Αστυνομία του South Yorkshire χρειάζεται για να προσπαθήσει και να διελευκάνει αυτή την υπόθεση".

Zαχαρίας Κουζούκας

Πηγή & φώτο: CLOSER By Ellie Henman

Διαβάστε ακόμη

Ο Δήμος Κω συνεχίζει με έργα σε όλο το νησί - 363.151 € για οδοποιϊα 2.600 μέτρων, στην περιοχή «Βολκάνια» Κεφάλου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Αύξηση χρηματοδότησης της μελέτης για την κατασκευή διαχωριστικής νησίδας στην επαρχιακή οδό Κως-Αεροδρόμιο

Γιάννης Παππάς, για το Δικαστικό Μέγαρο Κω: «Η υπέροχη συμβολή όσων συνεργαστήκαμε, με σκοπό την υλοποίηση του έργου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας

“Let’s do it Greece”: Καθαρισμός την Κυριακή στην παραλία της Καρδάμαινας

Κάθειρξη 9 ετών για την αρπαγή παιδιού

Έτοιμη η προμελέτη για την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κω