Νεαροί κύριοι για χειροκρότημα

Νεαροί κύριοι για χειροκρότημα

Νεαροί κύριοι για χειροκρότημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 381 ΦΟΡΕΣ

Με νίκες επί της Χίου ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη Χαλκίδα οι μικτές ομάδες Παίδων και Νέων. Οι πρώτοι επιβλήθηκαν με 3-0, με 3-1 οι δεύτεροι. Οι Νέοι βρίσκονται μόνοι τους στην κορυφή του ομίλου, την οποία οι Παίδες μοιράζονται με τη Λέσ

Χαλκίδα
Αναμενόμενα καλά ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους οι μικτές ομάδες Παίδων και Νέων στο πρώτο τουρνουά της πρώτης φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών ομάδων της ΕΠΟ. Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Χίου δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την κυριαρχία των Δωδεκανησίων, με τους μεν Παίδες να επικρατούν με 3-0, τους δε Νέους με 3-1.

Η αυλαία των αγώνων της Χαλκίδας βρήκε τους Νέους στην κορυφή του ομίλου με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, ενώ οι Παίδες μοιράζονται την πρώτη θέση με τη Λέσβο, με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα.

Το ευχάριστο είναι πως η συμπεριφορά των Δωδεκανησίων ήταν υποδειγματική τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου και ταυτόχρονα ιδιαίτερα σημαντικό πως οι ενωσιακοί προπονητές Θεόδωρος Θεοδώρου και Γιάννης Σιφωνιός έδωσαν χρόνο συμμετοχής και στους δεκαοκτώ παίκτες που συμπεριέλαβαν στην κάθε αποστολή.

Σημειώνεται, πως βάσει της ενημέρωσης της ΕΠΟ, το δεύτερο τουρνουά της πρώτης φάσης θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 8 Ιανουαρίου. Η απόφαση για την Ένωση που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση θα ληφθεί προσεχώς. Σχετικό αίτημα έχουν καταθέσει μόνο οι ΕΠΣ Δωδεκανήσου και Χίου.

Οι αποστολές της ΕΠΣΔ θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά σήμερα στις 7 το απόγευμα και θα επιστρέψουν στη βάση τους αύριο το πρωί.

Οι Παίδες
Την πλέον άνετη νίκη τους πέτυχαν οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Σιφωνιού. Καλό ποδόσφαιρο είχαν παίξει και στα προηγούμενα παιχνίδια και το στοιχείο που διαφοροποιήθηκε υπέρ τους ήταν η αποτελεσματικότητα, αφού κόντρα στη Χίο εμφανίστηκαν πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, «καθαρίζοντας» νωρίς.

Μόλις στο 16’, ο Νικολής βρήκε με ωραία πάσα τον Καραμανώλη που αφού πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, έκανε με άψογο πλασέ το 1-0.

Στο 25’, ο αντίπαλος τερματοφύλακας εξουδετέρωσε με τα πόδια το ανεπανάληπτο τετ α τετ του Ζούνη, ενώ στο 29’, ο Αρίφης «έγραψε» με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής το 2-0, αφού έπαιξε νωρίτερα το ένα δύο με τον Αρέτογλου.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 48’, όταν ο προωθημένος Χατζηδημητρίου αξιοποίησε με κοντινή προβολή το καλοχτυπημένο φάουλ του Αρίφη.

Στο 50’, ο Καραμανώλης παραλίγο να πετύχει το ωραιότερο τέρμα του αγώνα. Ενώ πέρασε με καταπληκτική κούρσα όποιον βρήκε μπροστά του, το πλασέ του από θέση τετ α τετ έφυγε ξυστά έξω από το δεξί δοκάρι.
Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ξηρογιάννης (Βοιωτία) και βοηθοί του οι Λάμπρου και Κωνσταντιός (Εύβοια).

Οι συνθέσεις:
Δωδεκάνησα: Καλανδρώνης (65’ Φουκάρας), Αρέτογλου, Νικολής, Κοντός, Χατζηδημητρίου (68’ Φλάγκος), Αντωνίου (55’ Πιστόλας), Ζούνης, Αλαβέρας, Καραμανώλης, Αρίφης, Τζουανάκης
Χίος: Τσόρας, Νικολάου, Καβουλάκης, Τζούμας (69’ Σωτηριανός), Κλαδιάς, Μούχλης, Μαυράκης (67’ Μαϊστράλης), Μαρινάκης, Τσάκος, Γεωργιντζιός, Βουκούνας (73’ Μένης)

Οι Νέοι
Κάπως πιο κουρασμένοι εμφανίστηκαν οι παίκτες του Θεόδωρου Θεοδώρου στο χθεσινό τους παιχνίδι με τη Χίο, κάτι που όμως δεν τους εμπόδισε να πάρουν τη νίκη με 3-1 και να διατηρήσουν το απόλυτο των επιτυχιών τους.

Με το «καλημέρα» του ματς και συγκεκριμένα στο 5’, ο Κρεκούκιας βρήκε με σέντρα τον Τριμάτη, που έκανε το 1-0 με πλασέ από κοντά.

Η φάση του 2-0 στο 41’ μόνο ως προς την ομορφιά της δεν ήταν «καρμπόν» με την πρώτη, καθώς ήταν ίδιοι τόσο οι πρωταγωνιστές της, όσο και ο τρόπος.

Στο 50’ και μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα της Δωδεκανήσου ο Ντύρης μείωσε με πλασέ σε 2-1, ενώ στο 69’, οι Τριμάτης και Γανωτάκης συνδυάστηκαν, με το δεύτερο να διαμορφώνει με πλασέ το τελικό 3-1.

Διαιτητής ήταν ο Λάμπρου, με βοηθούς τους Ξηρογιάννη και Κωνσταντιό.

Οι συνθέσεις:
Δωδεκάνησα: Λιβισιανός, Βισβύκης, Κόρλος, Αναστασιάδης (60’ Τρέχας), Καλλιώρας, Λόλης (56’ Κουντούρη), Κρεκούκιας, Κανάρης, Σβύνος (59’ Κουρούνας), Τριμάτης, Γανωτάκης,
Χίος: Κρουσουνίδης (61’ Σκούρης), Χαράντζης, Κωστάλας, Περπιράκης, Φίλιας, Τερτέρης, Ιωάννου, Ντύρης, Αμπάσης (76’ Σφήκας), Βασιλάκης, Μαυρένης (72’ Τσίγκος).

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή