Αύριο η κηδεία του Τάσου Μαραβέλια

Αύριο η κηδεία του Τάσου Μαραβέλια

Αύριο η κηδεία του Τάσου Μαραβέλια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1211 ΦΟΡΕΣ

Από τους πρωτοπόρους του δωδεκανησιακού τουρισμού

Πέθανε χθες σε ηλικία 87 χρονών, ο Τάσος Μαραβέλιας, ένας από τους πρωτοπόρους για την ανάπτυξη του δωδεκανησιακού τουρισμού.

Ο Τάσος Μαραβέλιας, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Κολοσσός» στο Φαληράκι, είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και είχε αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα για τα τοπικά θέματα και ζητήματα.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στη 1 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Παράκληση της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στα παιδιά του Ορφανοτροφείου Θηλέων.

Γεννήθηκε στη Σύμη το 1927 και βρέθηκε στη Ρόδο το 1935 όταν εγκαταστάθηκε στο νησί η οικογένειά του, η οποία διατηρούσε εμπορική επιχείρηση τροφίμων.

Τελείωσε την Ιταλική εμπορική σχολή Ρόδου, και αμέσως μετά την απελευθέρωση εργάστηκε ως λογιστής στη Βρετανική στρατιωτική διοίκηση (ΒΜΑ) κατά την περίοδο 1947-1948.

Από το 1949 μέχρι το 1955 ασχολείται με εισαγωγές και διανομές τροφίμων στην επιχείρηση του πατέρα του Γεωργίου Μαραβέλια.

Το 1956 ίδρυσε την εταιρία «Γ.Α. Μαραβέλιας και ΣΙΑ ΕΠΕ» που ασχολείται με αντιπροσωπείες και διανομές τροφίμων και της οποίας είναι διαχειριστής.

Από το 1957 αρχικά ως διαχειριστής της εταιρίας «Κολοσσός ΕΠΕ» στην οποία συμμετέχουν και ο πατέρας του Γεώργιος και ο γαμπρός του Γεώργιος Σουλούνιας, και μετά ως διευθύνων σύμβουλός της Α.Ε. Κολοσσός ( ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων) ίδρυσε το επί της οδού Καρπάθου ξενοδοχείο Κολοσσός το 1960 δυναμικότητας 75 κλινών. Το ξενοδοχείο Παρκ το 1970 και το 1983 το Κολοσσός μπιτς στην παραλία του Φαληρακίου.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 1962-1966 και αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρόδου.

Στο δ.σ. της ΕΞΡ συμμετείχε από το Μάρτιο του 1974 μέχρι το Μάιο του 1988, αρχικά ως σύμβουλος και στη συνέχεια ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος για την περίοδο από το Μάιο του 1985 μέχρι το Μάιο του 1988.

Συγκεκριμένα από 30/3/1974 έως 2/6/ 1977 διετέλεσε σύμβουλος, από 2/6/1977 έως 8/6/1978 αντιπρόεδρος, από 8/6/1978 έως 20/9/1979 σύμβουλος, από 16/9/1980 έως 2/5/1985 αντιπρόεδρος και από 2/5/1985 έως 21/5/1988 πρόεδρος της ΕΞΡ.

Συλλυπητήρια του Β. Υψηλάντη
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης στο άγγελμα του θανάτου του Τάσου Μαραβέλια προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του προσφιλούς μου Τάσου Μαραβέλια. Ενός από τους σημαντικότερους Δωδεκανήσιους επιχειρηματίες και πρωτοπόρο του Ροδιακού τουρισμού. Η επιχειρηματική και κοινωνική του προσφορά θα αποτελούν φάρο για όλους μας.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει».

Δήλωση Ιατρίδη
«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Τάσου Μαραβέλια, ενός ανθρώπου πρωτοπόρου στην ανάπτυξη του Δωδεκανησιακού τουρισμού και με αντίστοιχη μεγάλη προσφορά. Εκφράζοντας τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, εύχομαι να είναι αλησμόνητος και το χώμα που θα τον σκεπάσει ας είναι ελαφρύ».

Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου