Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ρόδου για την απειλή κατάσχεσης στον άνεργο οικοδόμο

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ρόδου για την απειλή κατάσχεσης στον άνεργο οικοδόμο

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Ρόδου για την απειλή κατάσχεσης στον άνεργο οικοδόμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 387 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ρόδου για την απειλή κατάσχεσης σε άνεργο οικοδόμο:

"Η προκλητική απειλή κατάσχεσης από το ΙΚΑ προς τον άνεργο οικοδόμο Σωτήρη Γιαννόπουλο, μέλους της Διοίκησης του Σωματείου Οικοδόμων Ρόδου και μέλους του ΠΑΜΕ για οφειλή 300 Ευρώ από μικροβιοτεχνία που διατηρούσε πριν 26 χρόνια, ξεπερνά τα όρια της πρόκλησης.

Διαχρονικά, για δεκαετίες οι κυβερνήσεις χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ από εισφορές που δεν κατέβαλαν ποτέ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, έπαιξαν τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, τα κούρεψαν με το psi και οδήγησαν τα ταμεία κυριολεκτικά στη χρεωκοπία την οποία μάλιστα χρησιμοποίησαν ως άλλοθι για τις μειώσεις των συντάξεων.

Τώρα έρχονται με θράσος να ζητήσουν από έναν άνεργο μεροκαματιάρη, που παλεύει με νύχια και με δόντια να μαζέψει 50 ένσημα το χρόνο για να έχει ασφάλεια να πληρώσει αλλιώς τον απειλούν με κατάσχεση.

Να τα πάρουν από τους μεγαλοξενοδόχους που όλη τη σαιζόν δεν κατέβαλαν φράγκο στο ΙΚΑ περιμένοντας την καινούρια ρύθμιση.

Φυσικά η περίπτωση του συναδέλφου οικοδόμου δεν είναι η μοναδική. Μόλις πριν από λίγες μέρες το ΙΚΑ μπλόκαρε τα χρήματα συναδέλφισσας απεργού από το ξενοδοχείο Ντορέτα που πληρώθηκε καθυστερημένους μισθούς.

Χιλιάδες είναι επίσης οι αυτοαπασχολούμενοι που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα αφού αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ.

Μόνος δρόμος για το λαό είναι η οργάνωση στα Σωματεία, στους μαζικούς φορείς, η μαζικοποίησή τους, η πάλη για όλα τα οξυμμένα προβλήματα του λαού.

Το δρόμο δείχνει το πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα.

Καλούμε τα Σωματεία της περιοχής και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου να πάρουν θέση για το ζήτημα και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Καλούμε όσους εργαζόμενους έχουν αντίστοιχο πρόβλημα να το καταγγείλουν στα σωματεία τους, να το παλέψουν οργανωμένα και συλλογικά και όχι ατομικά".

Διαβάστε ακόμη

Συμβαίνει τώρα: Τροχαίο ατύχημα στη Ρόδο- Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη

Ε.Κ.Ρ.: Οι ασφαλισμένοι να μη δέχονται να πληρώνουν συμμετοχή μεγαλύτερη από την αναγραφόμενη στο παραπεμπτικό για εξετάσεις

Περιοδεία και ομιλίες του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Τσιόδρα σε Ρόδο και Κω στις 29 & 30 Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Σε Καστελόριζο και Ρόδο ο Στ. Κασσελάκης

Μετά από ερώτηση Νικητιάδη στη Βουλή διαφαίνεται λύση για τους οικοπεδούχους στο Χαράκι

Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της ΚΤΕΛ Ρόδου Α.Ε.

Β΄ ΕΛΜΕ για Νίσυρο: "Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τους/τις μαθητές/τριές μας και τις οικογένειές τους από τη διαφθορά , από το σύστημα που τη γεννά"