Ο Έλληνας Δρ Κ. Μ. Κωνσταντινίδης στη λίστα των πρωτοπόρων χειρουργών

Ο Έλληνας Δρ Κ. Μ. Κωνσταντινίδης στη λίστα των πρωτοπόρων χειρουργών

Ο Έλληνας Δρ Κ. Μ. Κωνσταντινίδης στη λίστα των πρωτοπόρων χειρουργών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1120 ΦΟΡΕΣ

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (Greek Chapter of The American College of Surgeons) Δρ Κωνσταντίνος Μ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος ως γνωστόν κατάγεται από την Κάρπαθο, MD, PhD, FACS, Καθηγητής Χειρουρικής του Ohio State University, Διευθυντής της Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής συμμετείχε ενεργά σε όλες τις επιστημονικές δραστηριότητες του παγκόσμιου συνεδρίου του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών που διεξήχθη στο San Francisco των ΗΠΑ, μεταξύ 25-30 Οκτωβρίου, 2014.

Ο Δρ Κωνσταντινίδης τιμήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, 2014 από το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών με το να περιληφθεί το όνομα του στο Fellows Leadership Society (Πρωτοπόροι Χειρουργοί) του Κολλεγίου


Ο Έλληνας χειρουργός Δρ Κ. Μ. Κωνσταντινίδης στη λίστα των πρωτοπόρων χειρουργών

Οπως δήλωσε ο Δρ Κωνσταντινίδης "...Τα καλά κόποις κτώνται! Η συνεχής προσπάθεια για την απόκτηση περισσοτέρων γνώσεων και εμπειριών οδηγεί τον επιστήμονα ιατρό σε καλύτερα αποτελέσματα στην εξάσκηση του λειτουργήματός του.

Πιστεύω οτι ο χειρουργός τώρα πιά, εκτός από την άριστη γνώση που πρέπει να έχει της ειδικότητάς του, πρέπει να είναι και κάτοχος της υπερσύγχρονης τεχνολογίας που χειρίζεται για να εξασφαλίσει την υγεία των συνανθρώπων του που έχουν ανάγκη για προγραμματισμένα ή επείγοντα χειρουργεία.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αυτού το περίπτερο της κατασκευάστριας εταιρείας, Intuitive Surgical, του χειρουργικού ρομποτικού συστήματος δέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών για να θαυμάσουν το νέο υπερσύγχρονο ρομπότ Da Vinci Xi. Η κύρια συζήτηση είχε να κάνει με τις εφαρμογές αυτής της τεχνολογίας στον καρκίνο στομάχου, παχέος εντέρου, παγκρέατος, διαφραγματοκήλης, αχαλασίας οισοφάγου και σε όλες τις επεμβάσεις για κοιλιοκήλη, βουβωνοκήλη, κήλη αθλητών όπου,για όλα αυτά, έχουμε ήδη τεράστια εμπειρία διεθνώς, πάνω απο 1050 περιστατικά, για ένα χειρουργό, με άριστα αποτελέσματα.


Ο Έλληνας χειρουργός Δρ Κ. Μ. Κωνσταντινίδης στη λίστα των πρωτοπόρων χειρουργών

Η συνεχής συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, όπως αυτό του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, στο οποίο συμμετείχαν πάνω απο 9000 χειρουργοί από όλο τον κόσμο και πάνω απο 6000 εκθέτες ιατρικών μηχανημάτων και εργαλείων, προσφέρει άριστες γνώσεις στον χειρουργό οι οποίες ανανεώνονται κάθε χρόνο. Είμαι ευγνώμων που το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών με τίμησε.

Ως Ελληνας ιατρός αισθάνομαι υπερήφανος και απόλυτα ικανοποιημένος απο την επιστήμη μου, την διεθνή αναγνώριση και κυρίως από τις ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη των ασθενών μου που με κάνουν να θέλω να γίνομαι καλύτερος συνεχώς!"

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη