Ζητά και τα ρέστα το ΙΚΑ για το κατασχετήριο στον άνεργο οικοδόμο στη Ρόδο

Ζητά και τα ρέστα το ΙΚΑ για το κατασχετήριο στον άνεργο οικοδόμο στη Ρόδο

Ζητά και τα ρέστα το ΙΚΑ για το κατασχετήριο στον άνεργο οικοδόμο στη Ρόδο

Μιχάλης Μαστής

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 718 ΦΟΡΕΣ

Δεν έχουν το Θεό τους - επικαλούνται νόμο που οι ίδιοι έκοψαν κι έραψαν

Απόλυτα φυσιολογικό βλέπει η διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ το γεγονός ότι έστειλε δικαστικό κλητήρα να ξεκινήσει κατασχέσεις σε σπίτι ΑΝΕΡΓΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ στη Ρόδο, που πριν από 26 χρόνια είχε ένα χρέος της τάξης των 299 ευρώ!

Ξεσπαθώνει κιόλας (τάχα μου) μαλώνοντας την εφημερίδα μας, να μην τα γράφει αυτά που γράφει, όταν οι άνεργοι οικοδόμοι διαμαρτύρονται, αλλά να τα… χειροκροτεί μιας και είναι νόμος του… κράτους!

Εμείς, επειδή, σε αντίθεση με του φωστήρες που διαθέτει το γραφείο τύπου του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, δεν έχουμε κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τον κόσμο και την κοινωνία, θα τους απογοητεύσουμε. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Δεν θα τους ακούσουμε. Θα συνεχίζουμε να αποκαλύπτουμε, να γράφουμε, να φωνάζουμε, να αγωνιούμε, μαζί με κάτι… εκατομμύρια ελλήνων που δυστυχώς, τούτους τους νόμους, ούτε να τους χωνέψουν μπορούν, ούτε να τους καταλάβουν.

Και στην περίπτωση του ανέργου πατέρα, έτσι λειτούργησαν ακριβώς οι νόμοι και το σύστημα.
Κι αποτελεί ΝΤΡΟΠΗ το λιγότερο, να υποστηρίζουν με περισσό θράσος, ότι οι μεγαλοκαρχαρίες που τόσα χρόνια καταμασούλησαν το ΙΚΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία, και που στη συνέχεια έβγαλαν με εμβάσματα ή με βαλίτσες τα χρήματά τους στο εξωτερικό, βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τον άνεργο οικοδόμο επειδή έτσι το λέει ο νόμος!

Ή μήπως, τα ίδια στελέχη του ταλαίπωρου αυτού οργανισμού, δεν ήταν σε επιτελικές και διευθυντικές θέσεις, όταν το ΙΚΑ μοίραζε εκατομμύρια σε νεκρούς, σε ανάπηρους μαϊμού, και σε άντρες που έπαιρναν άδειες εγκυμοσύνης;

Αντί λοιπόν να ζητήσουν ένα συγνώμη και να πουν ότι Ο ΝΟΜΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ για τις κατηγορίες αυτές, βγαίνουν κι από πάνω, με ξεκούδουνες ανακοινώσεις.

Να τους χαιρόμαστε λοιπόν…! Κι αυτούς κι εκείνους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τον τόπο μας και χαμπάρι δεν πήραν και πάλι για ένα ακόμα κοινωνικό ζήτημα από τη Ρόδο που η «Ροδιακή» έφερε στη δημοσιότητα κι έγινε κύριο θέμα σε όλα τα αθηναϊκά ΜΜΕ.

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"