Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για τον Κολοσσό

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για τον Κολοσσό

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για τον Κολοσσό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 249 ΦΟΡΕΣ

Τον «πληγωμένο» κι «επικίνδυνο» Πανελευσινιακό υποδέχονται στις 17.00’ οι "θαλασσί" για την 4η αγωνιστική της Basket League Σκρατς

Σχεδόν ένας μήνας έχει περάσει από τη φιλική αναμέτρηση του Κολοσσού H Hotels με τον Πανελευσινιακό στο κλειστό της Γούβας, στο πλαίσιο των «Αισχυλείων». Η ομάδα της Ρόδου είχε επικρατήσει με 77-70, έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Χάγκινς (23π.). Φυσικά, έκτοτε πολλά έχουν αλλάξει και στις δύο ομάδες οι οποίες έχουν κοινό στόχο στο πρωτάθλημα, τη γρήγορο παραμονή.

Το συγκρότημα του Μιχάλη Κουταλιανού προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ενώ ο Πανελευσινιακός δεν γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης ενώ παραμονές του ταξιδιού στο «σμαραγδένιο» νησί λύθηκε η συνεργασία με τον επί εφτά χρόνια τεχνικό της ομάδας, Γιώργο Σκαραφίγκα.

Ο προπονητής των «θαλασσί», αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι, τόνισε πως «για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός εντός έδρας αγώνας κόντρα σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και γι’ αυτό θα πρέπει να πάρουμε τη νίκη.

Σημαντικό ρόλο θα παίξει η καλή άμυνα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να τον διατηρήσουμε σε υψηλό τέμπο, όπως μας αρέσει να παίζουμε».

Για τα δυνατά σημεία του αντιπάλου, ο νεαρός τεχνικός σχολίασε: «Το δυνατό σημείο του Πανελευσινιακού είναι το επιθετικό ταλέντο που διαθέτει.

Γι’ αυτό θα πρέπει να περιορίσουμε την ευστοχία του στα τρίποντα αλλά, παράλληλα, θα πρέπει να μην του επιτρέψουμε τα επιθετικά ριμπάουντ.

Εμείς θα στηριχθούμε πολύ στην ομοιογένεια καθώς θα πρέπει να παίζουμε όλοι μαζί σαν ομάδα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, αλλά και στη βοήθεια του κόσμου».

Μετά την αποχώρηση του Σκαραφίγκα, στον πάγκο του Πανελευσινιακού θα καθίσει ο πρώην συνεργάτης του, Λευτέρης Τσαουσίδης, του οποίου η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από το Δ.Σ. των «σταχυοφόρων».

Στις δηλώσεις του για το ματς της Ρόδου, ο Τσαουσίδης υπογράμμισε: «Μετά απ’ όλα όσα έγιναν μέσα στην εβδομάδα με την παραίτηση του προπονητή, τα πράγματα είναι δύσκολα για εμάς γιατί η ομάδα φαίνεται να είναι σε κρίση.

Η σημασία του αγώνα ήταν και από πριν, είναι και τώρα, μεγάλη γιατί προερχόμαστε από τρεις ήττες και ψάχνουμε να βρούμε την πρώτη μας νίκη.

Πιστεύω το κλειδί της αναμέτρησης θα είναι να ελέγξουμε το ρυθμό γιατί ο Κολοσσός είναι μια ομάδα που της αρέσει να τρέχει.

Πετυχαίνει πολλά καλάθια στο transition με τον Τζέιμς και τους υπόλοιπους περιφερειακούς, γι’ αυτό θα πρέπει να ελέγξουμε αυτό το κομμάτι μαζί με τα ριμπάουντ για να έχουμε τύχη στο παιχνίδι.

Το δυνατό σημείο του αντιπάλου είναι ο αιφνιδιασμός και το παιχνίδι που κάνει ο Τζέιμς στο ανοιχτό γήπεδο.

Επίσης, είναι μια κλασική ομάδα έδρας που παίρνει δύναμη από τον κόσμο της και παίζει καλύτερα εντός.

Θεωρώ ότι έχουμε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και στον πάγκο και πιστεύω, χρησιμοποιώντας περισσότερους παίκτες, ίσως να βγάλουμε πλεονέκτημα απέναντι στον Κολοσσό».

Άμυνα και ριμπάουντ
«Μπαρουτοκαπνισμένος» από τέτοια ματς, ο αρχηγός των Ροδιτών, Άγγελος Τσάμης, αναφέρθηκε στη σημασία του αγώνα: «Για εμάς είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και από τη στιγμή που είναι στην έδρα μας, το θέλουμε ακόμη περισσότερο. Ο Πανελευσινιακός δεν έχει νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό αναμένεται να έρθει πιο αποφασισμένος.

Εμείς έχουμε καταλάβει απόλυτα την επικινδυνότητα της αναμέτρησης, αλλά με την απαιτούμενη συγκέντρωση και τη βοήθεια του κόσμου, θα μπούμε για να πάρουμε τη νίκη.

Πιστεύω πως η αναμέτρηση θα κριθεί κατά βάση στην άμυνα. Φυσικά, σημαντικό ρόλο θα παίξει ο έλεγχος των ριμπάουντ ενώ, αφού παίζουμε στην έδρα μας, θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε στο γήπεδο».

Σχολιάζοντας τα ατού του αντιπάλου, ο 33χρονος γκαρντ τόνισε: «Ο Πανελευσινιακός είναι μία ομάδα που διαθέτει καλούς Έλληνες και ξένους παίκτες, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Οι τρεις ήττες που έχουν κάνει δεν σημαίνουν τίποτα. Γι’ αυτό εμείς έχουμε δουλέψει καλά, είμαστε υποψιασμένοι και έτοιμοι να δείξουμε τον καλό μας εαυτό.

Θα στηριχθούμε στην ομαδικότητα και το γρήγορο μπάσκετ και με τη βοήθεια του «έκτου μας παίκτη», που ανέκαθεν ήταν ο κόσμος, θα πάμε για τη νίκη».

Στην άμυνα εστίασε και ο 28χρονος γκαρντ του Πανελευσινιακού, Φώτης Βασιλόπουλος, σχολιάζοντας το παιχνίδι: «Προερχόμαστε από τρία άσχημα αποτελέσματα και σίγουρα είμαστε σε δύσκολη βαθμολογική θέση.

Στο σημείο αυτό δεν μπορούμε να διαχωρίζουμε παιχνίδια, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και πρέπει να βρούμε την δύναμη να ανταπεξέλθουμε μετά και την αλλαγή του προπονητή να δούμε πώς θα πορευτούμε στο πρωτάθλημα.

Δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα για τον Κολοσσό γιατί τα δύο από τα τρία παιχνίδια που έδωσε ήταν με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Σίγουρα είναι μια ομάδα που θέλει να τρέξει πολύ.

Εμείς θα πάμε στη Ρόδο να προσπαθήσουμε να το σταματήσουμε αυτό και να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».

Το σημερινό παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής:
• Βενετόκλειο (17.00’) Κολοσσός – Πανελευσινιακός (Novasports 2 / Λ.π.Λ.)
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Ταβουλαρέας, Διαμαντής
Κομισάριος: Κουνελλές

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα