Και το 3ο Λύκειο περπάτησε για τη ζωή

Και το 3ο Λύκειο περπάτησε για τη ζωή

Και το 3ο Λύκειο περπάτησε για τη ζωή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1279 ΦΟΡΕΣ

Κοινωνικά ευαισθητοποιημένο και αλληλέγγυο σε δράσεις που προωθούν συλλογικούς στόχους το 3ο Λύκειο Ρόδου (Καπνοβιομηχανία) συμμετείχε οργανωμένα στην εκδήλωση «Η Ρόδος για τη Ζωή 2014» που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή με σημείο αφετηρίας και τερματισμού την πλατεία Δημαρχείου.

Με πρωτοβουλία μαθητών και εκπαιδευτικών υπήρξε συνεργασία με την εθελοντική επιτροπή της εκδήλωσης προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν και να ευαισθητοποιηθούν γονείς, μαθητές, καθηγητές και να συνεισφέρουν υλικά και συμβολικά σε όσους πάσχουν από καρκίνο. Μέσα από ενέργειες του σχολείου και με τη βοήθεια της κ. Δέσποινας Καρπαθάκη (εθελόντρια) πουλήθηκαν 45 μπλουζάκια και τα χρήματα δόθηκαν στην επιτροπή για την αγορά ενός επεμβατικού ρινοφαρυγγολαρυγγοσκοπίου το οποίο διαγιγνώσκει και προλαμβάνει τον καρκίνο του λάρυγγα.
Και το 3ο Λύκειο περπάτησε για τη ζωή
Το μήνυμα ήταν δυνατό και οι δέκτες πολλοί. Εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου συμμετείχαν μαζί με τους επτά χιλιάδες συμπολίτες μας περπατώντας και τρέχοντας στην προκαθορισμένη πέριξ της τάφρου διαδρομής. Τα συναισθήματα ήταν δυνατά και η εμπειρία μοναδική. Το ραντεβού για την επόμενη χρονιά ήδη δόθηκε και η υπόσχεση για μεγαλύτερη συμμετοχή αποτελεί πλέον δέσμευση του 3ου Λυκείου.

Διαβάστε ακόμη

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα