Βίντεο: Η Αστόρια βράβευσε τον εκπαιδευτικό Τιμολέοντα Κόκκινο

Βίντεο: Η Αστόρια βράβευσε τον  εκπαιδευτικό Τιμολέοντα Κόκκινο

Βίντεο: Η Αστόρια βράβευσε τον εκπαιδευτικό Τιμολέοντα Κόκκινο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 892 ΦΟΡΕΣ

Στη φετινή επέτειος από την ίδρυση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Astoria Νέας Υόρκης

Στον Νισύριο Εκπαιδευτικό Τιμολέοντα Κόκκινο ήτο αφιερωμένη η φετινή επέτειος από την ίδρυση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Astoria Νέας Υόρκης.

Η μεγαλύτερη και πιο δημιουργική Κοινότητα του απόδημου ελληνισμού γιόρτασε φέτος τα 87α γενέθλιά της.



Τετρακόσιοι και πλέον ομογενείς-αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη επέτειο-από κάθε γωνιά της Ελλάδος που ζουν και δραστηριοποιούνται στην καρδιά της Αμερικής συγκεντρώθηκαν στην κατάμεστη από μέλη και φίλους της κοινότητας αίθουσα Terrace on the Park την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, για να τιμήσουν τη γενέθλιο επέτειο και να αποτίσουν φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ιδρυτές της.

Η φετινή επέτειος ήταν αφιερωμένη στην παιδεία των Ελληνόπαιδων της Αμερικής, που κάτω από την φιλοπατρία των ομογενών και την προσπάθεια Ελλήνων Εκπαιδευτικών μπολιάζονται με τις αθάνατες αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας για να συνεχίζουν τις παραδόσεις και τις παρακαταθήκες της φυλής.



Τιμώμενο πρόσωπο στην φετεινή επέτειο ήτο ο εκπαιδευτικός Διευθυντής του απογευματινού σχολείου Τιμολέων Κόκκινος από τη Νίσυρο, αριστούχος απόφοιτος της Ακαδημίας Ρόδου, που επί (40) και πλέον χρόνια διδάσκει στα ημερήσια και απογευματινά σχολεία της Νέας Υόρκης και σήμερα είναι διευθυντής του Απογευματινού Σχολείου της Κοινότητας.

Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση που στάλθηκε σε όλα τα μέλη της κοινότητας, ο κ. Κόκκινος επελέγη ανάμεσα σε δεκάδες επιφανείς ομογενείς της Ν. Υόρκης για τη φετεινή επέτειο σε εκτίμηση και αναγνώριση των (40) ετών πολύτιμης και αφοσιωμένης υπηρεσίας στο σχολείο και την κοινότητα.

Ο κ. Κόκκινος όπως αναφέρει η Ορθόδοξος Κοινότητα Αγίου Δημητρίου Αστόριας είναι αξιόλογος και διακεκριμένος εκπαιδευτικός, ο οποίος υπηρετεί τα κοινοτικά μας σχολεία από το 1974, όταν ανέλαβε διδακτικά καθήκοντα στο Σχολείο μας και ορίστηκε υπεύθυνος για το ελληνικό πρόγραμμα των τάξεων του Δημοτικού.

Παράλληλα, προσφέρει επαξίως τις υπηρεσίες του ως Διευθυντής του Απογευματινού Σχολείου μας από το 1996 έως σήμερα. Ακοίμητος λειτουργός της ελληνικής παιδείας, δόθηκε ολοκληρωτικά στην εκπαιδευτική αποστολή του, διδάσκοντας Ελληνικά σε ολόκληρες γενιές παιδιών και σμιλεύοντας τον χαρακτήρα τους με τα ιδανικά του γένους μας.

Αναλογιζόμενοι το έργο του, αθόρυβο μα λίαν αποτελεσματικό, κοπιώδες μα χαριζόμενο καρπούς αγλαούς, μαθητές, ομογενείς, λάτρεις της Ελληνικής γλώσσας και μέλη της παροικίας μας οφείλουμε να του εκφράσουμε ένα ολοκάρδιο και μεγάλο “ευχαριστώ” για την τόσο σημαντική προσφορά του στον χώρο των γραμμάτων.

Επίσης, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το χαρακτηριστικό του φιλότιμο, το οποίο τον καθιστά πάντα πρόθυμο να βοηθήσει από όλες τις επάλξεις, όπως το φεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις της Κοινότητός μας. Ενώνουμε, λοιπόν, τις ευχές μας με αυτές των παιδιών και εγγονών του, καθώς και των μαθητών του, όπως ο Πανάγαθος Θεός του χαρίζει υγεία, μακροημέρευση, ευτυχία και πλούσια τα ελέη Του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Τιμολέων Κόκκινος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίσυρο της Δωδεκανήσου. Είναι το τέταρτο από τα έξι παιδιά του Δημητρίου και της Καλλιόπης Κόκκινου το γένος Μονογεννή.

Αποφοίτησε από το Δημοτικό σχολείο Νικειών Νισύρου και αμέσως μετά μετεκόμισε με την οικογένειά του στη Ρόδο για να φοιτήσει με τ’ αδέλφια του στο ιστορικό Βενετόκλειο Γυμνάσιο Ρόδου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Εισήχθη κατόπιν εξετάσεων στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ρόδου, απ’ όπου έλαβε το δίπλωμα του δασκάλου με άριστα. Εξετέλεσε τη στρατιωτική του θητεία στη γενέτειρα ως έφεδρος αξιωματικός.

Υπηρέτησε για τέσσερα χρόνια στα δημόσια σχολεία της Ελλάδος, στην εκπαιδευτική περιφέρεια Κεφαλληνίας.

Στην Αμερική ήλθε για μετεκπαίδευση το 1962 και εφοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κολόμπια απ’ όπου έλαβε το πτυχίο B.S. στη διδασκαλία και τα σχολικά προγράμματα. (Currivulum and Teaching).
Στην Αμερική εδίδαξε κατ’ αρχάς, στο ημερήσιο και απογευματινό σχολείο της Κοινότητος του αγίου Σπυρίδωνος στη Ν. Υόρκη και στη συνέχεια στο ημερήσιο σχολείο του Καθεδρικού Ναού στο Μανχάτταν. Από το Σεπτέμβριο του 1974 υπηρέτησε στο σχολικό σύστημα της κοινότητος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ως δάσκαλος και ως υπεύθυνος του ελληνικού προγράμματος για το δημοτικό σχολείο. Από το 1996 μέχρι και σήμερα είναι Διευθυντής του απογευματινού σχολείου της ίδιας κοινότητας.

Διετέλεσε επίσης υπεύθυνος του Νισυριακού Ελληνικού Σχολείου για 25 χρόνια.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών “Ο Προμηθέας” του οποίου διετέλεσε πρόεδρος το 1985-1986. Είναι επίσης γραμματέας της Ομοσπονδίας ελληνοαμερικανών εκπαιδευτικών Αμερικής από της ιδρύσεώς της. Διετέλεσε ακόμα για δύο θητείες Γεν. Γραμματέας του Νισυριακού Συλλόγου “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος”. Τα τελευταία οκτώ χρόνια εκτελεί χρέη γεν. γραμματέα της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής.

Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδος Αμερικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μελέτες και άρθρα του, εκπαιδευτικού περιεχομένου, έχουν δημοσιευθεί στον εδώ ελληνικό τύπο. Ο κ. Κόκκινος έχει τιμηθεί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής για τη μακρόχρονη και ευδόκιμη υπηρεσία του στα κοινοτικά μας σχολεία της Νέας Υόρκης (Ιανουάριος 1985).

Έλαβε επίσης τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά του στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών της ομογένειας από την Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής (Ιούνιος 2008), το σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών “ο Προμηθέας” (Ιούνιος 2008), το Σύλλογο Γονέων του Ημερήσιου απογευματινού σχολείου Αγ. Δημητρίου Αστόριας (Φεβρ. 1991, Μάρτιος 1997 και Μάιος 1999) και το σύλλογο γονέων απογευμ. σχολείου Αγ. Σπυρίδωνα Ν.Υ. (1975).

Επίσης έτυχε ειδικών τιμητικών διακρίσεων από το ΣΑΕ Αμερικής (Οκτ. 2010), το ελληνοαμερικανικό εθνικό συμβούλιο (Απρίλιος 2011), την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης (Φεβρ. 1994, Ιαν. 1998, Φεβρ. 2004 και Μάρτ. 2006), από το σύλλογο ελληνοαμερικανών ιδιοκτητών ακινήτων (Ιούνιος 2007), την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής (Μάρτιος 2003) και από το Σύλλογο Νισυρίων Ν. Υόρκης (2008). Ο σύλλογος, Νισυρίων “Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος” τον ετίμησε και ως “πατέρα της χρονιάς” τον Ιούνιο 2004.

Ο κ. Κόκκινος ετιμήθη ακόμη με εύφημες μνείες από πολιτικούς της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπως από την πρώην πρόεδρο του Queens Hon. Helen Marshal (Μάρτιος 2006), από τον πολιτειακό γερουσιαστή Μιχ. Γιάνναρη (Μάιος 2005 και Μάρτιος 2006) και από την ομοσπονδιακή βουλευτή Ν. Υόρκης Hon. Carolyn Maloney (2005).

Επίσης έτυχε ειδικής τιμητικής αναγνώρισης από τον οικονομικό διαχειριστή της πόλεως της Νέας Υόρκης Hon William Thompson Jr (Μάρτιος 2009) για την προσφορά του σε θέματα παιδείας των νέων της πόλεως της Νέας Υόρκης. Η έγκριτη εφημερίδα της Ομογένειας “Εθνικός Κήρυξ” ανακήρυξε τον κ. Τ. Κόκκινο “Δάσκαλο της χρονιάς” για το 2007. Η ίδια εφημερίδα, αναγνωρίζοντας τις πολλαπλές υπηρεσίες και την πολύτιμη προσφορά του κ. Κόκκινου στην Κοινοτική μας παιδεία, τον ετίμησε στην ειδική έκδοση του εβδομαδιαίου της περιοδικού (Ιούνιος 2011) ως διακεκριμένο ομογενή με το χαρακτηριστικό “Τιμολέων Κόκκινος: O δάσκαλος υπόδειγμα της Ομογένειας”.

Με την αείμνηστη σύζυγό του Αναστασία απέκτησαν δύο κόρες, την Ελένη και την Καλλιόπη, που του χάρισαν τέσσερα χαριτωμένα εγγόνια, το Θεολόγο και Τιμολέοντα Τηλιακό, την Αναστασία και τον Γιώργο Τσόπελα.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη