Δεν ήθελα να σκοτώσω το σκυλάκι, αλλά να το φοβίσω

Δεν ήθελα να σκοτώσω  το σκυλάκι, αλλά να το φοβίσω

Δεν ήθελα να σκοτώσω το σκυλάκι, αλλά να το φοβίσω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1771 ΦΟΡΕΣ

Αυτό ισχυρίζεται ο 74χρονος που θα δικαστεί στις 21 Νοεμβρίου

Ποινική δίωξη για κακοποίηση ζώων, ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος του 74χρονου που συνελήφθη στις Καλυθιές για το θάνατο με σιδερένιο σωλήνα του κουταβιού που φιλοξενούσε το φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες», και παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο.

Η δίκη του 74χρονου, ο οποίος ισχυρίζεται πως απλώς ήθελε να φοβίσει το ζώο και όχι να το σκοτώσει, επρόκειτο να γίνει χθες, αναβλήθηκε για τις 21 Νοεμβρίου (την επόμενη Παρασκευή) καθώς ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου με προβλήματα υγείας όπου και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Όπως είναι γνωστό, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκαναν μέλη του φιλοζωικού σωματείου στις 11.30 προχθές το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου σε βάρος του 74χρονου.

Το δε περιστατικό σύμφωνα και με το κατηγορητήριο σημειώθηκε στις 9.30 το πρωί μέσα στο κτήμα που διατηρεί στο Φαληράκι ο 74χρονος, όπου και εκτρέφει κότες, κουνέλια και κατσίκια.

Εκεί ο 74χρονος φέρεται να χτύπησε το κουτάβι (8 μηνών) με σιδερένιο σωλήνα στο κεφάλι, και από το χτύπημα επήλθε ο θάνατος του ζώου.

Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο ζώο ανήκε στο Φιλοζωικό σωματείο «Τυχερές Πατούσες» και φιλοξενούνταν από 41χρονο που διαμένει σε κοντινή απόσταση από τον 74χρονο.

Μάλιστα το κουτάβι επρόκειτο να ταξιδέψει στις 26 Νοεμβρίου για το εξωτερικό προκειμένου να δοθεί για υιοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς δήλωσε πως η πρόθεσή του ήταν να φοβίσει το σκυλί και όχι να το σκοτώσει.

Όπως είπε, στις 9 το πρωί της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου πήγε στο περιφραγμένο χωράφι του και είδε 15 από τις κότες που διέθετε να είναι πνιγμένες – σκοτωμένες και τον συγκεκριμένο σκύλο να έχει στο στόμα του αίματα και μία από τις κότες.

Ο 74χρονος δήλωσε πως το θέαμα τον έκανε να θολώσει και επάνω στα νεύρα του πήρε ένα άδειο σίδερο με σκοπό να φοβερίσει το σκύλο και με αυτό τον χτύπησε μία φορά.

Παρά τις προθέσεις του, όπως είπε, δυστυχώς το σκυλί πέθανε και τότε επειδή και ο ίδιος έχει ζώα τα οποία και αγαπά, θεώρησε σωστό να ρωτήσει τον 41χρονο ποιανού είναι το σκυλί καθώς δεν γνώριζε ότι είναι δικό του.

Ο 74χρονος πρόσθεσε πως μόλις ο 41χρονος του είπε ότι ανήκει σε μία φίλη του, ζήτησε συγγνώμη και τον ενημέρωσε ότι είχε φάει τις κότες του και άθελά του το χτύπησε.

Ο ίδιος είπε επίσης στον 41χρονο ότι όφειλαν να είχαν δεμένο το σκύλο και όχι να τον αφήνουν να κάνει ζημιές, όπως και έκανε και σε εκείνον.

Τέλος ο 74χρονος επεσήμανε πως και ο ίδιος είναι φιλόζωος και μάλιστα το προηγούμενο διάστημα εκτός από τα άλλα ζώα είχε στην κατοχή του και δύο σκυλιά.

Συνήγορος υπεράσπισης είναι ο κ. Μανώλης Βλάχος ενώ πολιτική αγωγή οι κ.κ. Γιώργος Κυπραίος και Γιούλα Διμέλλη πρόεδρος και αντιπρόεδρος από τις «Τυχερές Πατούσες».

Διαβάστε ακόμη

Ο Δήμος Ρόδου μοίρασε ευχές και δώρα στα ιδρύματα

Πως και που θα λειτουργήσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα οι Λαϊκές Αγορές στη Ρόδο

Τραυματισμός 33χρονου από έλικα σκάφους στο Φαληράκι

Γ. Χατζημάρκος: "Είμαι υπερήφανος που σε αυτόν τον τόπο, υποδεχόμαστε την εργατική Πρωτομαγιά με ενεργές Τοπικές Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που προβλέπουν αυξημένες αμοιβές από τις αντίστοιχες πανελλαδικές"

«Μοναδική εμπειρία ζωής η καλλιτεχνική διαμονή κεραμικής στη Ρόδο»

Γ. Νικητιάδης από Λέρο. Συνεχίζεται και επεκτείνεται η εγκατάλειψη των νησιών μας από την Κυβέρνηση

Σύλληψη μετά από καταδίωξη αλλοδαπών διακινητών στη θαλάσσια περιοχή στο Παραδείσι!

Γ. Κλούβας: Ανοικτά τα περισσότερα καταστήματα εστίασης στη Ρόδο