Χιλιάδες Αυστριακοί συνταξιούχοι στη Ρόδο

Χιλιάδες Αυστριακοί  συνταξιούχοι στη Ρόδο

Χιλιάδες Αυστριακοί συνταξιούχοι στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 852 ΦΟΡΕΣ

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος

Τη Ρόδο και τον λαό της τίμησε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, υποδεχόμενος προχθές στο Προεδρικό Μέγαρο στη Βιέννη, υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του νησιού, με την ευκαιρία των αποκαλούμενων «Ανοιξιάτικων συναντήσεων», δηλαδή των οργανωμένων ομαδικών διακοπών που πρόκειται να πραγματοποιήσουν εκεί το 2015 και το 2016 πολλές χιλιάδες μέλη της Ένωσης Συνταξιούχων Αυστρίας.

Αυτές οι παραδοσιακές «συναντήσεις», οι οποίες τις δύο επόμενες χρονιές θα πραγματοποιηθούν στη Ρόδο, είναι χρήσιμες και πολύτιμες και θα συμβάλλουν στην περαιτέρω σύσφιξη των στενών σχέσεων των λαών Αυστρίας και Ελλάδας, τόνισε ο Αυστριακός πρόεδρος, προσφωνώντας τη ροδιακή αντιπροσωπεία πολιτικών και επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γεώργιο Χατζημάρκο, τον δήμαρχο Ρόδου Φώτιο Χατζηδιάκο και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνιο Καμπουράκη.

Ο Αυστριακός πρόεδρος αναφέρθηκε στις όμορφες εμπειρίες από ταξίδια διακοπών –«τουλάχιστον οκτώ» - που πραγματοποίησε στο παρελθόν σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα, ανάμεσά τους και στη Ρόδο.

Μίλησε, επίσης, για τη σειρά των επίσημων ταξιδιών του και των επαφών του με την εκάστοτε πολιτειακή και πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα, τόσο ως πρόεδρος της αυστριακής Βουλής όσο και ως πρόεδρος της χώρας του, παραπέμποντας και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα και τις συνομιλίες του, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ως ιδιαίτερα σημαντική και ασυνήθη στα χρονικά των «συναντήσεων» της Ένωσης του, χαρακτήρισε στον χαιρετισμό του την υποδοχή της ροδιακής και της δικής του αντιπροσωπείας, από τον ίδιο τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο, ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αυστρίας, πρώην υπουργός Εσωτερικών, Καρλ Μπλέχα, τονίζοντας ότι οι οργανωμένες ομαδικές διακοπές που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη της στη Ρόδο διευρύνουν και κάνουν στενότερους τους φιλικούς δεσμούς των δύο χωρών, Ελλάδας και Αυστρίας.

Στην αντιφώνησή του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γεώργιος Χατζημάρκος, χαιρέτισε ως μεγάλη τιμή την υποδοχή από τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο και μίλησε για τα εξαιρετικά συναισθήματα που συνοδεύουν τις μακρές, στενές και θερμές σχέσεις των δύο λαών στο βάθος του χρόνου, σημειώνοντας πως διά μέσου της ροδιακής αντιπροσωπείας γράφεται τώρα άλλη μια σελίδα τους.

Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, «η απόφαση της Ένωσης Συνταξιούχων Αυστρίας για την πραγματοποίηση των "συναντήσεων" των μελών της στη Ρόδο, μάς δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε πάνω σε αυτό που η Ευρώπη έχει σήμερα πολύ μεγάλη ανάγκη, την κοινωνία των λαών και το ανθρώπινο πρόσωπο που ακόμη αναζητά».

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε ως «πολύ μεγάλη ημέρα και μεγάλη τιμή» τη συνάντηση με τον Αυστριακό ομοσπονδιακό πρόεδρο, ενώ χαιρέτισε την πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τη Ρόδο και ολοκληρώνεται τώρα με τη Συμφωνία με την Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας, για τη φιλοξενία ενός πολύ μεγάλου αριθμού Αυστριακών επισκεπτών στο νησί.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρόδου και πρόεδρος του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), Φώτιος Χατζηδιάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στις επιτυχείς παρουσίες της Ρόδου στη Διεθνή Έκθεση στο Λονδίνο και στο Παρίσι, με την έκθεση ροδιακών αρχαιοτήτων στο Λούβρο, ενώ η σημαντική συνάντηση με τον Αυστριακό πρόεδρο ανάγεται, όπως είπε, στη μακρόχρονη συνεργασία με την Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας- η οποία είχε πραγματοποιήσει ήδη πριν από δέκα χρόνια μια από τις «συναντήσεις» μελών της στη Ρόδο- και στους στενούς δεσμούς φιλίας που οικοδομήθηκαν από τότε.

Η παρουσία στη χθεσινή συνάντηση έρχεται να επιβεβαιώσει, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο, ότι οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και τους τουριστικούς πράκτορες, αλλά κυρίως εκφράζοντας το φιλόξενο πνεύμα της κοινωνίας της Ρόδου, θα εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις επισκέψεις των Αυστριακών, που μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα.

Η Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας, οργάνωση που από την ίδρυσή της το 1949 εκπροσωπεί τα συμφέροντα συνταξιούχων στην Αυστρία, αριθμεί σήμερα 400.000 μέλη, για τα οποία διοργανώνει, μεταξύ άλλων, εδώ και 40 χρόνια ομαδικά ταξίδια, τις ανοιξιάτικες και τις φθινοπωρινές «συναντήσεις».

Για τις ανοιξιάτικες συναντήσεις του 2015 και του 2016 έχει επιλεγεί ως προορισμός η Ρόδος, όπου αναμένονται περίπου 8.000 επισκέπτες ανά έτος, κάτι που σημαίνει περίπου 50.000 διανυκτερεύσεις εκτός σεζόν και αποτελεί μια ιδιαίτερα σοβαρή συμβολή για τον ελληνικό τουρισμό τον Απρίλιο και εν μέρει τον Μάιο.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και για τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό και οργάνωση των ταξιδιών αυτών στη Ρόδο, που το 2015 διαρκούν πέντε εβδομάδες, από τις 7 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου, προσκλήθηκε από την Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας σε τετραήμερες επαφές στη Βιέννη, η αντιπροσωπεία πολιτικών και επιχειρηματιών από τη Ρόδο.

Με την επίτευξη της σχετικής συμφωνίας με την Ένωση Συνταξιούχων Αυστρίας, επισφραγίζονται οι εδώ και δύο χρόνια προσπάθειες της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του προέδρου της Α. Καμπουράκη και του ΠΡΟΤΟΥΡ και του γενικού διευθυντή του, Χαράλαμπου Παλογιαννίδη.

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο