Δωρεάν μαθήματα Ρώσικων για τους εργαζόμενους σε τουριστικά επαγγέλματα από τον Δήμο Ρόδου

Δωρεάν μαθήματα Ρώσικων για τους εργαζόμενους σε τουριστικά επαγγέλματα από τον Δήμο Ρόδου

Δωρεάν μαθήματα Ρώσικων για τους εργαζόμενους σε τουριστικά επαγγέλματα από τον Δήμο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 544 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Ρόδου μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού μεριμνά και προωθεί τη Δια βίου μάθηση ενώ μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου πρόκειται να υλοποιηθούν τέσσερα δωρεάν σεμινάρια ρωσικής γλώσσας, 70 ωρών το καθένα για 200 εκπαιδευόμενους, πρωτίστως για τους απασχολούμενους στο χώρο του τουρισμού.

Κάθε σεμινάριο θα έχει 50 εκπαιδευόμενους, χωρισμένους σε ηλικιακές ομάδες των 18 ετών έως 35 ετών και των 36 ετών έως 55 ετών. Τα μαθήματα θα γίνονται σε 3 δίωρα ανά εβδομάδα σε αίθουσες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και του Πνευματικού Κέντρου Κρεμαστής. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Θα ξεκινήσει τέλος Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τέλος Φεβρουαρίου 2015.

Η διδασκαλία θα είναι γλωσσικού επιπέδου Α1 και θα δοθεί έμφαση στην ορολογία που αφορά τουριστικά επαγγέλματα. Στο τέλος οι εκπαιδευόμενοι θα υποβληθούν σε υποχρεωτικές γραπτές και προφορικές εξετάσεις οι οποίες διενεργούνται από τους διδάξαντες καθηγητές με τη συνεργασία των καθηγητών που επιμελούνται τη διδακτέα ύλη.

Στους εκπαιδευόμενους και με την επιμέλεια του Δήμου Ρόδου, θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης 70 ωρών εκμάθησης, οι δε εκπαιδευόμενοι με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα έχουν αποκτήσει γλωσσικό επίπεδο που θα τους παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

Όσοι ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση μέχρι αύριο Τρίτη 18 Νοεμβρίου. Αναζητήστε την ηλεκτρονική αίτηση στο επίσημο Δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου ή πατήστε απευθείας για την αίτηση εδώ. Τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομιστούν, εφόσον επιλεγούν, είναι φωτοτυπία ταυτότητας και βεβαίωση από φορέα για την ενασχόληση τους στον τουριστικό κλάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού 22410-79801 κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός και διεύθυνσης Τουρισμού 22410-35240,945 κ. Κωνσταντίνος Χατζήκος.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη