Συνωστισμός στις φυλακές Κω

Συνωστισμός στις φυλακές Κω

Συνωστισμός στις φυλακές Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 804 ΦΟΡΕΣ

Στάσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση στα κρατητήρια του υποκαταστήματος φυλακών της Κω, μιλώντας χθες στον sky ο αναπληρωτής διευθυντής Γιώργος Δέμος. Στο υποκατάστημα κρατούνται 175 τρόφιμοι την ώρα που θα έπρεπε να κρατούνται μόλις 90.

Η επιδείνωση του καιρού θα επιβαρύνει την ήδη βεβαρημένη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, αφού πολλοί τρόφιμοι κοιμούνται στα πατώματα και τους διαδρόμους.

Φορείς του νησιού αλλά και ξενοδοχεία προσφέρουν για την κάλυψη των αναγκών, τρόφιμα, ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης, ωστόσο οι ελλείψεις δεν μπορούν να καλυφθούν στο σύνολό τους, γι’ αυτό ο κ. Δέμος απηύθυνε έκκληση μέσω του sky για παροχή βοήθειας από όσους έχουν τη δυνατότητα.

«Ο αριθμός των κρατουμένων είναι σχεδόν διπλάσιος από εκείνο που θα μπορούσε να κρατήσει αξιοπρεπώς το κατάστημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία και τις σωστές συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης του προσωπικού, αλλά και των κρατουμένων.

Προσπαθούμε για το καλύτερο, ξεπερνώντας τον εαυτό μας πολλές φορές. Οι υποδομές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες και είμαστε ακόμα τυχεροί που οι καιρικές συνθήκες είναι κάπως ομαλές. Πολλοί κρατούμενοι κοιμούνται στο πάτωμα και στους διαδρόμους, αντιλαμβάνεσθε πόσο δυσκολεύουν τα πράγματα τον χειμώνα.

Στηριζόμαστε στις δωρεές φορέων και συλλόγων τόσο για βασικά είδη πρώτης ανάγκης, είδη ρουχισμού αλλά και για φάρμακα. Αν κάποιος από τη Ρόδο θέλει να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τα γραφεία των φυλακών της Κω και η διαδικασία της αποστολής να γίνει πολύ εύκολα» ανέφερε μεταξύ άλλων στον Sky ο κ. Δέμος.

Διαβάστε ακόμη

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών