Με πρόστιμο κινδυνεύει για τον ΧΥΤΑ ο δήμος Νισύρου

Με πρόστιμο κινδυνεύει για τον ΧΥΤΑ ο δήμος Νισύρου

Με πρόστιμο κινδυνεύει για τον ΧΥΤΑ ο δήμος Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 590 ΦΟΡΕΣ

Στην Αθήνα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νισύρου Χριστοφής Ι. Κορωναίος στις 11 και 12 Νοεμβρίου. Είχε συνάντηση με ομάδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), για το θέμα που αφορά την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη Νίσυρο. Εγινε προειδοποίηση στο Δήμο για την ανάγκη ολοκλήρωσης του έργου μέχρι την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2014.

Από αυτή την ημερομηνία και μετά αρχίζουν τα πρόστιμα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση που μέρος τους θα επωμιστεί ο Δήμος Νισύρου. Το έργο έχει καθυστερήσει και η Νέα Δημοτική Αρχή θα κάνει κάθε προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθεί εγκαίρως το έργο για να μην υπάρξουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης ο Δήμαρχος στα καθήκοντά του ως καθηγητής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Ανάπτυξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου» παρακολούθησε την παρουσίαση της Διπλωματικής στην οποία είναι επιβλέπων καθηγητής με θέμα «Ενεργειακός και Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη της Νισύρου» του φοιτητή Αποστόλη Παφίλη.

Η Διπλωματική αυτή αναφέρεται σε μεθόδους για την ενεργειακή αυτονομία και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού και εξετάζει την λειτουργία συστημάτων που αποσκοπούν στην εναρμόνιση του σχεδιασμού για την αξιοβίωτη ανάπτυξη της Νισύρου με τις πολιτικές και τα μέτρα που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου ο κ. Χριστοφής βρέθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου και έλαβε μέρος στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Συνεργασίας Επιστημών και Τεχνολογίας με θέμα «Έξυπνα Ενεργειακά Συστήματα», στην οποία είναι Αντιπρόεδρος. Ταυτόχρονα έγινε δεκτός από τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαπήθου, με τον οποίο η Νίσυρος έχει αδελφοποιηθεί το 1996 επί Δημαρχίας κ. Β. Πάχου. Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα έγιναν συζητήσεις για την επανασύνδεση των δύο Δήμων μιας και τα τελευταία χρόνια οι δεσμοί ήταν ανύπαρκτοι.

Ο Δήμαρχος τους επιβεβαίωσε ότι με την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει επέλθει στο Δήμο Νισύρου θα συμβεί το ίδιο για τα θέματα που αφορούν τις συνεργασίες του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Λαπήθου κ. Νεοπτόλεμος Κότσαπας του παρέδωσε την συγχαρητήρια επιστολή την οποία του είχε στείλει μετά από τις εκλογές στη Νίσυρο.

Ταυτόχρονα έγινε αναφορά στην αποστολή τροφίμων στη Νίσυρο το 2012 εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης. Αποφασίστηκε να πραγματοποιούνται επισκέψεις αντιπροσωπειών και από τις δύο πλευρές, ώστε να υπάρξει σύσφιξη δεσμών μεταξύ των δύο Δήμων.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου ο Δήμος Νισύρου είχε ανοιχτή Διαβούλευση με τους κτηνοτρόφους του νησιού.

Έλαβαν μέρος αρκετοί κτηνοτρόφοι και πολλοί πολίτες. Αυτή είναι η δεύτερη διαβούλευση που γίνεται, δύο μήνες μετά την πρώτη που έγινε την 7η Σεπτεμβρίου.
Έγινε αναφορά ξανά στο τεράστιο θέμα που αφορά τα αδέσποτα ζώα και την επικινδυνότητα που δημιουργείται με την κυκλοφορία των ζώων στον επαρχιακό δρόμο και την είσοδό τους σε κατοικημένες περιοχές.

Έγινε σύσταση στους κτηνοτρόφους να γίνει κοινή προσπάθεια για να σταματήσει η οικολογική καταστροφή που επιτελείται στο νησί μας με τα αδέσποτα ζώα και να υπάρξει ελεγχόμενη βοσκή. Ο Δήμος Νισυρίων θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα του νόμου για να επιλυθεί αυτό το θέμα.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Την 17η Νοεμβρίου έγινε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται αρκετά έργα που θα συμβάλλουν άμεσα στην καλυτέρευση συνθηκών και επιπέδου ζωής στη Νίσυρο.
Για τα χωριά Νικειά, Εμπορειό και Πάλοι έχουν προβλεφτεί έργα που θα βοηθήσουν στην οικονομική τους ανάπτυξη και θα συντελέσουν στην πληθυσμιακή σταθερότητα. Το Τεχνικό Πρόγραμμα καθώς και ο Προϋπολογισμός είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο