ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 318 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 20 Νοεμβρίου 1954 Αριθ. Φύλλου 1072

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΙΣ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΤΑΣ ΑΝΩ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΙ ΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Και κατά τας τελευταίας δύο ημέρας, αι προεκλογικαί συγκεντρώσεις του συνδυασμού της “Εθνικής Ενώσεως” του κ. Φωταρά, τόσον εις το Κάστρο, όσον και εις τας συνοικίας Μητροπόλεως και Αγίου Γεωργίου υπήρξαν πρωτοφανείς εις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις εκ μέρους του λαού. Προχθές το εσπέρας, ο κ. Φωταράς, μετά των υποψηφίων δημοτικών των Συμβούλων και των βουλευτών κ.κ. Ζαννή και Κωτιάδη, επεσκέφθη την συνοικίαν του Κάστρου.

Εις τα “Πεταλάδικα” διάφοροι ταραχοποιοί, συγκεντρωθέντες επί το αυτό εκ διαφόρων σημείων της πόλεως, απεπειράθησαν να παρεμποδίσουν την ελευθερίαν του λόγου, αλλά απεμακρύνθησαν εγκαίρως παρά των οργάνων της τάξεως.

Ωμίλησαν οι υποψήφιοι κ.κ. Στράτος Μηνέττος και ο δήμαρχος κ. Φωταράς, καταχειροκροτηθέντες και εν μέσω ζωηροτάτων επευφημιών. Εν τέλει ωμίλησεν ο κ. Ζαννής, ο οποίος εξήρε τους αγώνας του υπέρ της εργατικής τάξεως.

Εις την πλατείαν Εβραίων Μαρτύρων, ενώπιον ενθουσιώδους πλήθους και ζωηροτάτων εκδηλώσεων, ωμίλησαν ο δήμαρχος κ. Φωταράς και δι’ ολίγων ο βουλευτής κ. Ζαννής.

Αι ενθουσιώδεις εκδηλώσεις των συνοικιών του Κάστρου, τας οποίας δια διαφόρων ταραχοποιών απεπειράθη να εξουδετερώση η ΑΗΠο προδικάζουν την έκβασιν του αγώνος υπέρ της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ. Οι συλληφθέντες εξ αυτών εκρατήθησαν επί τινας ώρας εις το Γ’ Αστυνομικόν Τμήμα, και αφέθησαν ελεύθεροι μετά το πέρας των ομιλιών.

Πρωτοφανείς εις ενθουσιασμόν και εις εκδηλώσεις υπήρξαν επίσης αι χθεσιναί προεκλογικαί συγκεντρώσεις του κ. Φωταρά μετά των υποψηφίων του εις τα άνω συνοικίας. Από την σήμερον απαγορεύονται αι συγκεντρώσεις και αι ομιλίαι.

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΕΙΣ ΣΥΜΗΝ
ΣΥΜΗ, Νοέμβριος, (του ανταποκριτού μας). Την 5ην μ.μ., της παρελθούσης Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος Σύμης ιατρός κ. Νικητιάδης εξεφώνησε τον πρώτον προεκλογικόν του λόγον εις την αίθουσαν του Λαϊκού Συλλόγου παρουσία ογκώδους συγκεντρώσεως του λαού.
Ο κ. Νικητιάδης αφού εξέθεσε τους λόγους που τον παρεκίνησαν να κατέλθη εις τας εκλογάς, ανέπτυξε το πρόγραμμά του το οποίον είχε καταστρωθεί προηγουμένως τη συνεργασία όλων των υποψηφίων συμβούλων του και το οποίον έτυχε της γενικής επιδοκιμασίας, σχολιαζόμενον συνεχώς με τα κολακευτικώτερα λόγια.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΑΙ
Το κινηματογραφικόν συγκρότημα της Διευθύνσεως Γεωργίας συνεχίζει τας προβολάς ταινιών γεωργικού περιεχομένου εις τα διάφορα χωρία της νήσους Ρόδου.
Την 17ην τρέχοντος εγένετο προβολή εις τον Άγιον Ισίδωρον χθες δε εις την Εμπορικήν Σχολήν Ρόδου.
Το πρόγραμμα προβολών συμπεριλαμβάνει και προβολάς εις άπαντα τα εκπαιδευτήρια της Ρόδου.

ΜΗΝ ΦΟΝΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΠΤΗΝΑ
Υπεβλήθη μήνυσις κατά του Νικήτα Σαμιωτάκη διότι κατελήφθη να τοποθετή επί διαφόρων δένδρων ιξούς, δια την σύλληψιν πτηνών.

Διαβάστε ακόμη

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B

Πάνος Δρακόπουλος: «Καρέ της ζωής - Καρέ της μη ζωής και το ανάμεσό τους»

Ιωάννης Βολανάκης: Χαμαικέρασος η λεπτή (Fragaria vesca),κοινώς φράουλα

Φίλιππος Ζάχαρης: Εισβολή στην Ουκρανία: Η δοκιμασμένη σοβιετική προπαγάνδα ως «καταστροφική επιρροή στα μυαλά των ανθρώπων»

Γεώργιος Παπαγεωργίου: Ο αριθμός των ελαφιών μπορεί να υπολογισθεί μόνο με αυτοψίες στα καταφύγιά τους