Μ. Κόνσολας: «Άμεση χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων στα Δωδεκάνησα»

Μ. Κόνσολας: «Άμεση χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων στα Δωδεκάνησα»

Μ. Κόνσολας: «Άμεση χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της μείωσης των ιχθυοαποθεμάτων στα Δωδεκάνησα»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 348 ΦΟΡΕΣ

«Η βιώσιμη και αειφόρος ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας στα Δωδεκάνησα, περνάει μέσα από την εκπόνηση ερευνητικών προγραμμάτων για να αντιμετωπιστεί η μείωση των ιχθυοπαθεμάτων», επισημαίνει ο Μάνος Κόνσολας, αναφερόμενος στην απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου θα ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία η οδηγία της Ε.Ε. για το θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, ενώ οι δράσεις, τα κριτήρια και οι προτάσεις που θα χρηματοδοτηθούν του Ε.Π. Αλιείας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, υποβλήθηκαν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν από 20 μέρες.

Ο Μάνος Κόνσολας, σε δήλωσή του επισημαίνει:

«Εύχομαι να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και να αρχίσει να υλοποιείται σύντομα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2014-2020, να χρηματοδοτηθούν δράσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη της θαλάσσιας οικονομίας στα νησιά μας.

Θεωρώ καθοριστικό το ερευνητικό έργο, που πρέπει να έχει ως κατεύθυνση δύο τομείς:

α. Την ενίσχυση των αλιευτικών αποθεμάτων και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας στα Δωδεκάνησα.

β. Τη στήριξη και καθοδήγηση των επαγγελματιών αλιέων.

Μας δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης ερευνητικών προγραμμάτων μέσα από το Ε.Π. Αλιείας 2014-2020, αλλά και δια μέσου του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας και Αλιείας. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να στηρίξει ερευνητικούς φορείς, όπως το ΕΛΚΕΘΕ, αλλά και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου. Χρειαζόμαστε μελέτες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για τη βιώσιμη διαχείριση και την ενίσχυση των ιχθυοαποθεμάτων».

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου