Φιλανθρωπικό μπαζάρ από την “Ανάδοχη Αγκαλιά”

Φιλανθρωπικό μπαζάρ από την “Ανάδοχη Αγκαλιά”

Φιλανθρωπικό μπαζάρ από την “Ανάδοχη Αγκαλιά”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 573 ΦΟΡΕΣ

Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο bazaar διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ανάδοχη Αγκαλιά» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Νοεμβρίου στο χώρο του παλαιού νοσοκομείου (πρώην εξωτερικά ιατρεία) στην οδό Παπαλουκά, από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή η πρόεδρος της «Ανάδοχης Αγκαλιάς» Κοινωνική Λειτουργός Κατερίνα Βορεινάκη αναφέρει τα εξής:

«Όταν αποφασίσαμε να συστήσουμε την «Ανάδοχη Αγκαλιά» είχαμε ως οδηγό το χαμόγελο των παιδιών και βαθιά μέσα μας, την π ί σ τ η ότι γι΄ αυτό το χαμόγελο αξίζει να παλέψουμε.
Σε αυτή την προσπάθεια νοιώσαμε ότι δεν είμαστε μόνοι.
Η ροδιακή κοινωνία μας αγκάλιασε αγνά και αληθινά επειδή πίστεψε στο όραμα και τους στόχους μας .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ απ την καρδιά μας για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή στις ενέργειές μας.

Στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της Ανάδοχης Αγκαλιάς οργανώσαμε ομιλίες, ημερίδες, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ροδιακής κοινωνίας και κυρίως του μαθητικού πληθυσμού σχετικά με το θεσμό της αναδοχής. Η ροδιακή κοινωνία ευαίσθητη και ανθρώπινη ανταποκρίθηκε στην προσπάθειά μας και έτσι ο θεσμός καθιερώθηκε στην καρδιά και τη συνείδηση όλων.

Η ανταμοιβή μας είναι το πλατύ χαμόγελο των παιδιών που έχουν τοποθετηθεί στις ανάδοχες οικογένειες, οι άριστες σχολικές επιδόσεις και η σχέση αγάπης με τους γονείς της καρδιάς.

Συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες με στόχο την υποστήριξη των παιδιών που ζουν στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας του νησιού μας ενώ παράλληλα μέλη μας, προσέφεραν και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε τις υποψήφιες ανάδοχες οικογένειες σε κάθε επίπεδο που κρίνεται αναγκαίο, αλλά και σύμφωνα με το καταστατικό μας, κάθε παιδί που η οικογένειά του είναι σε κρίση.

Κρίση στην οικογένεια δεν έχουμε μόνο στην περίπτωση που η οικογένεια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Κρίση έχουμε όταν έχουμε θάνατο, τροχαίο ατύχημα, διαζύγιο και οτιδήποτε ανατρέπει την δομή και τις ισορροπίες μιας οικογένειας.

Με αφορμή τα παραπάνω, στηρίξαμε τον τελευταίο χρόνο οικογένειες που βίωσαν και βιώνουν κρίση, ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι κατάφεραν πάλι να οργανώσουν τη ζωή τους και να συνεχίσουν με αισιοδοξία και ελπίδα για την επόμενη μέρα.

Ενδεικτικά αναφέρεται η επιτυχία μέλους οικογένειας που στηρίζει η Αγκαλιά μας, σε σχολή του Πολυτεχνείου (παιδί πολύτεκνης οικογένειας, με σοβαρά οικονομικά προβλήματα).

Το γεγονός αυτό μας χαροποιεί και μας ωθεί να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο συνάνθρωπο .
Για όλους εμάς, η συμβολή και συμμετοχή σας στις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας είναι πολύτιμη.
Σ αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε εμείς και εσείς.
Είμαστε όλοι εμείς».

Διαβάστε ακόμη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Πρόσκληση στα εγκαίνια του Μπαζάρ Μεταχειρισμένου Βιβλίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ρόδου

Τα ήθη και τα έθιμά τους γιόρτασαν οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Ρόδου

Αρχαιολογική διάλεξη με τίτλο "Ταφικό συγκρότημα των κλασικών χρόνων στη Ρόδο"

Εκδήλωση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο από την ΑΧΕΠΑ

Ημερίδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ με θέμα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Εκδήλωση για τη σχολική βία από το Ίδρυμα Υποτροφιών Σταματίου

Πανελλήνιο Βραβείο Λογοτεχνίας στον Ξεναγό Θεοφάνη Μπογιάννο