Ανοιχτή επιστολή προς τους 147 της Βουλής

Ανοιχτή επιστολή  προς τους 147 της Βουλής

Ανοιχτή επιστολή προς τους 147 της Βουλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Με τον σεβασμό που επιβάλλουν οι θεσμοί, αλλά και με την δικαιολογημένη απόγνωση και απογοήτευση στις οποίες έχετε βυθίσει τον ελληνικό λαό, σας απευθύνω την επιστολή αυτή σαν μικρή φιλική αφιέρωση στη λαμπρή σελίδα που σας επιφυλάσσει η ιστορία της πολιτικής ζωής της χώρας μας.

Ισχυρίζεσθε πάντα ότι ψηφίζετε κατά συνείδηση και διερωτάται ειλικρινά ο ανυποψίαστος Ελληνας πολίτης, πόσες τελικά συνειδήσεις έχετε και με πόση ευκολία τις εναλλάσετε, αφού με άλλη συνείδηση ψηφίσατε στην πρώτη ψηφοφορία και με άλλη στη δεύτερη για την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των 100 δόσεων. Και πόσες άλλες συνειδήσεις μας επιφυλάσσετε στο μέλλον, προκειμένου να υπηρετήσετε τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών μας.

Προφανώς, πρέπει να μην είχατε συνείδηση όταν ψηφίζατε την τελευταία γνωστή φαρμακερή τροπολογία. Γιατί αν πράγματι αναγνωρίζετε ότι είχατε συνείδηση, τότε αποδεικνύεστε ανακόλουθοι. Και είσθε άξιοι κάθε λαϊκού αφορισμού όταν ψηφίζετε ένα νόμο, γνωρίζοντας ότι οδηγείτε σε αυτοκτονία ή σε βαριά ανίατη κατάθλιψη χιλιάδες ψηφοφόρων σας. Οταν γνωρίζετε ότι τροφοδοτείτε και ενισχύετε το ρεύμα της μετανάστευσης της νεολαίας με την εγκληματική αφυδάτωση του εθνικού κορμού και της εθνικής οικονομίας από το πιο ενεργό και δημιουργικό στοιχείο της. Ποιό λαϊκό συμφέρον εξυπηρετήσατε και επ’ ονόματι ποιού λαού το επράξατε, όταν ολόκληρος ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα πρόθυμα της κατάρρευσης και της εξαθλίωσης.

Δυστυχώς παίζετε με τη δυστυχία του ελληνικού λαού που πίστεψε στις υποσχέσεις και τη σοβαρότητα σας. Που περίμενε μια ανάσα από τη θηλειά της φοροεπιδρομής που βάλατε ασφυκτικά στο λαιμό του. Που περίμενε να ζωντανέψει μέσα του η ελπίδα για ζωή, για εργασία, για πρόοδο, για ανάπτυξη, για κοινωνική αξιοπρέπεια και εθνική περηφάνεια. Που ήλπιζε ότι θα διώχνατε τα μαύρα σύννεφα που σκεπάζουν τον πάλαι ποτέ γαλανό ουρανό μας. Να κρατήσετε κοντά μας τα παιδιά μας και όχι να τα προσφέρετε βορρά στον Μινώταυρο της μετανάστευσης.

Ατυχώς απαντήσατε μόνοι σας με ένα αναίμακτο για σας αυτοχειριασμό στο ερώτημα του ελληνικού λαού, εάν τελικά υπηρετείτε τα συμφέροντά του ή τα συμφέροντα της τρόικας. Το υποψιαζόμαστε αλλά εσείς τελικά μας το επιβεβαιώνετε, αποδεικνύοντας με την δουλοπρέπεια της ψήφου σας ότι οι κυβερνήσεις της χώρας μας δεν εδρεύουν στην Αθήνα αλλά στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, όπου και λαμβάνονται οι αποφάσεις εναντίον ενός ελεύθερου και περήφανου λαού.

Ορκισθήκατε να υπακούετε και να τηρείτε το Σύνταγμα και δεν σεβασθήκατε τις θεμελιώδεις εναρκτήριες διατάξεις του που αποτελούν και την πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Δεν σεβασθήκατε... «ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και ότι όλες οι εξουσέις πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν υπέρ του λαού και του έθνους».

Ποιός λαός σας έδωσε αυτή την εξουσία να τον καταδικάσετε αναπολόγητα με συνοπτικές διαδικασίες στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οταν βάζετε λουκέτο σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν στέλλετε στην ανεργία χιλιάδες Ελληνες και φυλακίζετε σχιλιάδες νέους στην ανεργία, στην απογοήτευση, στην απομόνωση, στη φυγή στην αυτοεξορία. Οταν απογοητεύετε ένα λαό με την ευτελή συμπεριφορά σας και γίνεσθε καταγέλαστοι, ψηφίζοντας (2) διαφορετικούς νόμους μέσα σε (10) μόνο μέρες. Και τι έγιναν οι λεονταρισμοί μερικών ανταρτών βουλευτών της πρώτης κυβερνητικής κομματικής παράταξης και οι δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες της δεύτερης ουραγού συνιστώσας σας.

Μήπως ζείτε σε άλλη χώρα και σε άλλες εποχές και δεν ακούτε τον πόνο, το κλάμα, την απόγνωση και τη δυστυχία ενός λαού που ζει στα όρια της φτώχειας, που αυτοκτονεί, που χάνει την ψυχική και φυσική του υγεία, που βλέπει να γκρεμίζονται καθημερινά τα όνειρά του, που χάνει την ανθρώπινη αξιοπρέπειά του και που δεν βλέπει μπροστά καμία ελπίδα και προοπτική στο μέλλον που ονειρεύτηκε. Εχετε χάσει τις αισθήσεις σας και δεν βλέπετε και δεν ακούετε τι συμβαίνει γύρω σας.

Από ποιόν λαό πήρατε την εξουσία και του αρνηθήκατε το δικαίωμα να ζήσει και να εκπληρώσει στα μέτρα των δυνατοτήτων του τις υποχρεώσεις του. Δεν γεννηθήκατε και δεν ζείτε σ’ αυτόν τον τόπο για να γνωρίζετε με πόσο κόπο, θυσίες και στερήσεις ο παππούς και ο πατέρας σας έχτισαν ένα σπίτι, έφτιαξαν μια μικρή επιχείρηση, πήραν μια στοιχειώδη αλλά και μια πανεπιστημιακή μόρφωση και που σήμερα κινδυνεύουν με τη δική σας επιπολαιότητα και φαρμακερή ψήφο να χάσουν το μόχθο μιας ολόκληρης ζωής και να βρεθούν άνεργοι στο δρόμο.

Με ποιά λαϊκήε ξουσαί δυσχεραίνεται τον εληνικό λαό να λάβει ενημερότητα, εμποδίζοντας έτσι το δικαίωμά του να μεταβιβάσει στα παιδιά του με γονική παροχή και στα εγγόνια του με δωρεά ένα μέρος από την ακίνητη περιουσία του, προκειμένου να τα στηρίξει οικονομικά και να τα βοηθήσει να χτίσουν οικογένειες ή να μπουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.

Επιχειρήσατε ένα μεγάλο άλμα ολυμπιακών διαστάσεων. Και το ερώτημα που τίθεται, είναι τι άραγε μεσολάβησε ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία για να οδηγηθείτε στην ηρωική στροφή των 180 μοιρών και να καταφέρετε ένα ακόμη θανατηφόρο πλήγμα στις πλάτες του λαού μας. Καταφύγατε ακόμη στο άλλο ολίσθημα να αναζητήσετε εξιλαστήριο θύμα, φέροντας ως πρόβατο επί σφαγή και ενοχοποιώντας ως ηθικό αυτουργό τον νέο εκλεκτό σας τσάρο της οικονομίας μας για να δικαιολογήσετε την αντιλαϊκή αυτή παλλινωδία σας.

Διερωτώμαι στ’ αλήθεια, ποιό άγιο πνεύμα σας έστειλε την επιφοίτησή του, ποιό Σωκρατικό δαιμόνιο τάραξε τον ύπνο σας και σας υπέδειξε το χρέος σας προς τη συνείδησή σας και σε ποιό όρος Σινά λάβατε τις εντολές της τροϊκανής μαφίας που λυμαίνεται τη χώρα μας.

Ελπίζω να μην ολισθήσετε στον ισχυρισμό ότι το πράξατε για το συμφέρον του έθνους και του λαού μας, προκειμένου να πάρετε το δάνειο των δύο δις περίπου ευρώ και ότι άλλα δελεάσματα σας προσφέρουν οι ευρωπαίοι σύμμαχοι και φίλοι μας όχι μόνο με το τοκογλυφικό τους αντάλλαγμα αλλά με το γνωστό σχέδιό τους να αλώσουν τη χώρα μας, να ιδιοποιηθούν το υπέδαφός της και την ακίνητη περιουσία του λαού μας.

Γιατί τότε θα γίνει η έσχατη πλάνη χείρων της πρώτης, όταν επιλέξατε να θέσετε τα δύο δις ή οποιαδήποτε άλλη δανειακή οικονομική προσφορά των δανειστών σας πάνω από τη ζωή και την υγεία του ελληνικού λαού, πάνω από την ιστορία και το μέλλον αυτής της χώρας και πάνω από την εθνική μας αξιοπρέπεια και περηφάνεια.

Αποφασίσατε ακόμη να ανταλλάξετε αυτά τα ψίχουλα των ευρωπαίων συμματάχων μας όχι μόνο με την ακίνητη περιουσία του λαού μας, παραδίδοντας χειροπόδαρα αθώα θύματα της ληστρικής και ανηλεούς φοροεπιδρομής σας και σε αθώους βιοπαλαιστές, δανειολήπτες στεγαστικών δανείων στα αδηφάγα στόματα των τραπεζικών λύκων της ευρωπαϊκής οικονομίας αλλά και με τον πλούσιο ορυκτό ή άλλο πλούτο διαθέτει η ευλογημένη και αιματοβαμμένη γη μας, που αποτελεί πολύτιμο διαμάντι όχι μόνο της εθνικής μας οικονομίας αλλά και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Εζηλώσατε Ηροστράτειο δόξα και το επιτύχετε. Καταστρέφετε και υποδουλώνετε τη χώρα καθημερινά. Ησασταν δύναμη και γινήκατες ικέτες. Ησασταν αφεντικά και γινόσαστε υπηρέτες. Επιτρέψατε στους τρωγλοδύτες της Ευρώπης και στους οροσίβιους των Αλπεων να κυβερνούν σήμερα τον Παρθενώνα και την Ολυμπία. Γινήκατε σύμβολα και παραδείγματα ανακολουθίας, προχειρότητας, λαολαγνίας. Θα μείνετε στην ιστορία ως οι 147 της Βουλής των Ελλήνων που έπεσαν ηρωικώς υπέρ πατρίδος. Ενας νέος τύμβος των Θερμοπυλών σας περιμένει...

Υπογραφή
Η πατρίς ευγνωμονούσα


Του Μάνου Δ. Κόκκινου

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B