Γ. Χατζημάρκος: δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα με υπευθυνότητα

Γ. Χατζημάρκος: δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα με υπευθυνότητα

Γ. Χατζημάρκος: δίνουμε τη μάχη σε όλα τα μέτωπα με υπευθυνότητα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 338 ΦΟΡΕΣ

Είμαστε παρόντες σε όλες τις μάχες για τον τόπο, τόνισε ο περιφερειάρχης

Στην κρισιμότητα που έχουν τόσο εθνικά όσο και τοπικά οι επόμενοι μήνες, αναφέρθηκε, χθες, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος τόνισε ότι η Περιφέρεια δίνει τη μάχη σε όλα τα μέτωπα ενώ δεν έλειψαν οι αιχμές για τους…«μύθους» της προηγούμενης διακυβέρνησης!

Αναλυτικά:

Κρίσιμοι μήνες
Ο κ. Χατζημάρκος, έκανε λόγο για μία πολύ κρίσιμη περίοδο και για τα εθνικά θέματα αλλά και για τα ανοιχτά μέτωπα της περιφέρειάς μας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Αναφερόμενος, μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης είπε:

«Παρακολουθώντας κανείς τα θέματα, διαπιστώνει ότι η μάχη είναι σε πάρα πολλά επίπεδα. Έχουμε το δικό μας εσωτερικό μέτωπο, θέματα που αφορούν εμάς, τις δικές μας αποφάσεις και τη διαχείριση όλων αυτών των ανοιχτών πληγών που έχουμε παραλάβει, όπως η Γέφυρα Κρεμαστής, όπου νομίζω ότι ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική και απολύτως διάφανη η ενημέρωση που έγινε στο Σώμα. Έχουμε, επίσης, αυτήν την περίοδο ανοιχτά θέματα σε εθνικό, ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι επόμενοι μήνες θα είναι πάρα πολύ κρίσιμοι για όλα αυτά τα θέματα. Τα παρακολουθούμε όλα» .

Σε αυτό το πλαίσιο, την ερχόμενη Τρίτη ο Περιφερειάρχης θα έχει συνάντηση με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα καθώς και στο Υπουργείο Οικονομικών όπου θα εξετασθούν ειδικά ζητήματα της περιοχής.
«Μέγιστη πράξη πατριωτισμού σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τον τόπο και τη χώρα, είναι η υπευθυνότητα.

Πάρα πολύ υπεύθυνα, μεθοδικά, ακούραστα, πάντα με πρόταση και με σχέδιο, πάντα δημιουργικά και ποτέ καταγγελτικά και για τις εντυπώσεις, προσερχόμεθα σε όλες αυτές τις μάχες, είμαστε παρόντες, προσφέροντας στον τόπο, προσφέροντας και στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και συμπλήρωσε:

«Είμαι αισιόδοξος ότι η αλλαγή στο μοντέλο αντιμετώπισης όλων αυτών των θεμάτων, που, ουσιαστικά, είναι και η μεγάλη πολιτική, αν θέλετε, διαφορά της δικής μας διακυβέρνησης από αυτήν την οποία είχε γνωρίσει ο τόπος μέχρι τώρα, δηλαδή μία στάση καθαρά επικοινωνιακή για εσωτερική κατανάλωση, θα φέρει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα και μάλιστα σύντομα. Νομίζω πως, ήδη, αυτό γίνεται ήδη αντιληπτό, στα μάτια ακόμα και των κακόπιστων. Συνεχίζουμε».

Σε άλλο σημείο της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ανέφερε, επίσης, ο Περιφερειάρχης:
«Είδατε ότι η κατάσταση την οποία έχουμε να διαχειριστούμε είναι εξαιρετικά δυσάρεστη. Παρουσιάσαμε στο π.σ. της Τρίτης την απάντηση σ’ αυτόν τον μεγάλο μύθο περί του ταμείου που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση του κ. Μαχαιρίδη. Ναι, βεβαίως ήταν τριάντα κάτι εκατ. ευρώ, είδατε, όμως, τους πίνακες αναλυτικά πια με τα στοιχεία, είναι 100 εκατ. ευρώ η υπέρβαση στο Τεχνικό Πρόγραμμα και είναι 9 εκατ. ευρώ το εγγυημένο, απολύτως βεβαιωμένο, ήδη υπογεγραμμένο, έλλειμμα με το οποίο μας παραδόθηκε το Τ.Π. των Κυκλάδων».

»Λοιπόν-συνέχισε-για να τελειώνουμε…με τους μύθους σ’ αυτό τον τόπο και να ζούμε πάνω σε σύγνεφα και όχι με την παραπληροφόρηση του καθενός, έχουμε να διαχειριστούμε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις σε πάρα πολύ κρίσιμες περιόδους.

Εδώ, πρέπει να ξεφύγουμε από τις λογικές του παρελθόντος, πρέπει να γίνουμε αποτελεσματικοί και να μάθουμε να δίνουμε λύσεις. Αυτός είναι ο πρώτος δικός μας στόχος και σας διαβεβαιώ ότι θα τον υπηρετήσουμε, όπως ακριβώς έχουμε δείξει σ’ αυτούς τους δύο και κάτι μόλις μήνες».

Τροπολογίες για τον «Καλλικράτη»
Όσον αφορά στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ, πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα, του Υπουργού κ. Ντινόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Λεονταρίδη και του Υφυπουργού κ. Ντόλιου.

Τέθηκαν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του θεσμού των Περιφερειών και με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον «Καλλικράτη». Ζητήθηκε και συμφωνήθηκε με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ, να γίνει άμεσα καταγραφή των θεμάτων, ούτως ώστε, το συντομότερο δυνατόν, εντός του Δεκεμβρίου να έλθουν ως τροπολογίες στη Βουλή.

Πρόταση για ενίσχυση των πόρων του ΕΣΠΑ
Στο διήμερο των επαφών του στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Ιατρίδη και τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΕΣΠΑ κ. Σπύρο Ευσταθόπουλο.

Ειδικότερα, με το Υπουργείο Εργασίας συζητείται η δομή και η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συμφωνήθηκε να έλθει στη Ρόδο στις αρχές Δεκεμβρίου, ο ίδιος με τους συνεργάτες του, προκειμένου να υπάρξει μια επιτόπια συνεργασία σχετικά με τους πόρους που θα εκχωρηθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και παράλληλα, να γίνει ενημέρωση σε δήμους και σε φορείς αγροτών, σχετικά με τις κατευθύνσεις του νέου ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση με τον νέο Γενικό Γραμματέα του ΕΣΠΑ κ. Σπύρο Ευσταθόπουλο, το μεγάλο θέμα συζήτησης ήταν η υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Σε όλες τις συναντήσεις, εκτός από το θετικό κλίμα, νομίζω πως μπορούμε να καταλήξουμε και σε θετικά αποτελέσματα, άμεσα, από τη στιγμή που και εμείς από την πλευρά μας θα μπορέσουμε να καταθέσουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε πως «στον Γενικό Γραμματέα του ΕΣΠΑ κατετέθη πολύ συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους μου, σχετικά με το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πιστεύω πως πολύ σύντομα και από εκεί, μπορούμε να περιμένουμε θετικά αποτελέσματα, σε κάθε περίπτωση».

Διαβάστε ακόμη

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη

Εθελοντικός καθαρισμός βυθού και ακτής στη Λίνδο

Επανεξελέγη πρόεδρος στο Σωματείο Ξεναγών ο Δ. Σαλαχούρης

Τρία θέματα στο περιφερειακό από την παράταξη του Ν. Παπανικόλα

Αποτελέσματα 14ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Dodekanisos Seaways

Αρκετές δωρεές τροφίμων για το συσσίτιο του δήμου