Έφτασε στη Ρόδο με μισό κιλό κοκαΐνης

Έφτασε στη Ρόδο με μισό κιλό κοκαΐνης

Έφτασε στη Ρόδο με μισό κιλό κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 593 ΦΟΡΕΣ

Mου το έδωσαν να το μεταφέρω έναντι αμοιβής, ισχυρίστηκε ο 54χρονος

Άνεργος 54χρονος Αλβανός ο οποίος είναι και δικαιούχος σε δομές πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων, συνελήφθη να μεταφέρει στη Ρόδο από τον Πειραιά, περισσότερο από μισό κιλό κοκαΐνης!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν προχθές το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, περίπου 10 λεπτά μετά τις 10 το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων ελέγχων που διενεργούν οι αστυνομικοί, εντόπισαν τον 54χρονο Αλβανό και σε σωματική έρευνα που του έκαναν βρήκαν να κατέχει μέσα σε ένα μαύρο τσαντάκι δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, η πρώτη μικτού βάρους 260 γραμ. κοκαΐνης και η δεύτερη 262 γραμμαρίων. Συνολικού βάρους 522 γραμ. ήταν τα ναρκωτικά τα οποία μετέφερε και τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο να διαθέσει σε τοξικομανείς της περιοχής μας.

Επιπλέον, στην κατοχή του 54χρονου αλλοδαπού, βρέθηκαν το χρηματικό ποσό των 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ακτοπλοϊκό εισιτήριο, μια τραπεζική κάρτα ανάληψης χρημάτων, μία κάρτα του ΟΑΕΔ καθώς και μια κάρτα ωφελούμενου κοινωνικών παροχών.

Όλα τα ανευρεθέντα στην κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν, ενώ χθες το μεσημέρι ο 54χρονος συνοδευόμενος από τη δικηγόρο του κ. Βάσια Παπαγεωργίου προσήχθη ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου η οποία και άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της μεταφοράς και κατοχής ποσότητας κοκαΐνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 54χρονος είπε ότι είναι σοβαρά άρρωστος και πως χρειαζόταν χρήματα για να κάνει εξετάσεις.

Πριν μερικές ημέρες τον πλησίασε σε καφετέρια στην Αθήνα ομοεθνής του και του, και γνωρίζοντας την ανάγκη του για χρήματα, του έδωσε ένα μικρό μαύρο σακουλάκι να το μεταφέρει στη Ρόδο και ως αντάλλαγμα θα έπαιρνε 500 ευρώ. Όταν θα έφθανε στο νησί μας το σακούλι θα το έδινε σε άγνωστο άνδρα.

Ο ίδιος είπε πως έως την ώρα που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί δεν γνώριζε τι περιείχε το πακέτο, ενώ πρώτη φορά απασχολεί την αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο