Nεαρός Αλβανός λήστεψε Νορβηγό τουρίστα

Nεαρός Αλβανός  λήστεψε Νορβηγό τουρίστα

Nεαρός Αλβανός λήστεψε Νορβηγό τουρίστα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 550 ΦΟΡΕΣ

Στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ρόδου, θα δικαστεί την προσεχή Δευτέρα, νεαρός αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος Νορβηγού, το καλοκαίρι του 2011.

Η παραπομπή του νεαρού αλλοδαπού, ο οποίος πλέον είναι 20 ετών, έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και προσδιορίστηκε η εκδίκασή της για τις 24 Νοεμβρίου 2014.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν και ο 18χρονος – τότε - αδελφός του τον οποίο βάραινε και η κατηγορία του βιασμού σε βάρος νεαρής Σουηδέζας για τις οποίες όμως το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή του.

Ειδικότερα, τα δύο αδέλφια ηλικίας τότε 16 και 18 ετών αντίστοιχα είχαν συλληφθεί στα τέλη Ιουνίου του 2011 μετά από καταγγελία που είχαν κάνει στην αστυνομία η Σουηδέζα και ο Νορβηγός.
Μετά τις απολογίες τους ο μεν ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να εποπτεύεται από τους γονείς του, ενώ ο 18χρονος αδελφός του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση του βιασμού και ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για την υπόθεση της ληστείας.

Στη συνέχεια δια της συνηγόρου του κ. Μαρία Κορακάκη προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου το οποίο και με βούλευμα του που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2013 αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του 18χρονου είτε για το βιασμό είτε για την ληστεία, και παραπέμπει στο εδώλιο του αρμόδιου δικαστηρίου ανηλίκων τον 16χρονο αδελφό του προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της ληστείας.

Η υπόθεση για την ληστεία, πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε ο Νορβηγός ο οποίος δήλωσε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 Ιουνίου 2011 είτε ο 18χρονος είτε ο 16χρονος αδελφός του κατάφεραν απειλώντας τον να του αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο. Τα δύο αδέλφια εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του