Μήνυμα της Μαρίας Αγγέλου για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Μήνυμα της Μαρίας Αγγέλου για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Μήνυμα της Μαρίας Αγγέλου για την επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 565 ΦΟΡΕΣ

Διαβάστε τι αναφέρει στην ανακοίνωσή της

Μήνυμα από την πολιτευτή των ΑΝΕΛ, Μαρία Αγγέλου, για την σημερινή επέτειο της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Αναλυτικά:

«Σαν σήμερα στις 23 Νοεμβρίου 1942 πραγματοποιήθηκε η κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.

Το 1982 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου καθιέρωσε την επέτειο της ανατίναξης ως επίσημο εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης. Μέρα που τιμούμαι την μνήμη και τις πράξεις ανθρώπων, απλών, καθημερινών, κάθε ηλικίας, που αποφάσισαν να σηκώσουν το ανάστημα τους απέναντι στον κατακτητή και να θυσιάσουν ακόμα και την ίδια τους τη ζωή για το υπέρτατο ιδανικό. Την απελευθέρωση της πατρίδας.

Για άλλη μια φορά λοιπόν οι πρόγονοί μας μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο. Πρότυπο αγωνιστικότητας, αυτοθυσίας, αλλά και συνεργασίας. Οι

δυο μεγαλύτερες αντιστασιακές οργανώσεις της εποχής παραμέρισαν τις διαφορές τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό ενισχυμένοι.

Οι εγωισμοί και οι πρακτικές του παρόντος που διαχωρίζουν τους Έλληνες σε κατηγορίες και τους αποδυναμώνουν μας απομακρύνουν συνεχώς από την επίλυση των προβλημάτων μας. Η λύση λοιπόν είναι το πέρασμα από το εγώ στο εμείς. Από την εμμονή σε παγιωμένες θέσεις στο πέρασμα σε συνεργασίες με μόνο σκοπό το καλό της πατρίδας. Μας το δίδαξαν αυτοί οι άνθρωποι σε πολύ δύσκολες εποχές. Στο χέρι μας είναι να το επαναλάβουμε».

Αυτά δήλωσε η Μαρία Αγγέλου Πολιτευτής Δωδεκανήσου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, μέλος του Εθνικού Συμβούλιου και της Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης για το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών

Σε Κάλυμνο, Ρόδο και Κω ο Βουλευτής Βασίλης Α. Υψηλάντης

Μ. Kόνσολας: «6 προτάσεις αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου»

Γ. Παππάς: Αδιάκοπος αγώνας υπέρ των νησιωτών για τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας