ΦΛΑΣ στο παρελθόν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 254 ΦΟΡΕΣ

ΟΙ ΛΑΒΟΝΤΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΡΟΔΟΥ
Εκ της διαλογής των σταυρών προτιμήσεως των Δημοτικών Συμβούλων επί 11 Τμημάτων φέρονται επιτυχόντες εκ της Α.Η.Π. οι κάτωθι:
1) Γ. Καζουλλάκης 1.131
2) Ριφάτ Μουχεντίν 1.052
3) Νικ. Φαρμακίδης 898
4) Αντ. Αγαπητίδης 812
5) Ν. Καραβοκυρός 733

6) Ν. Γερονικόλας 728
7) Αργ. Ρούσος 718
8) Κ. Πανταζίδης 689
9) Μ. Ζερβός 677
10) Τ. Μαραβέλλιας 664

11) Φράντζος Φραντζής 653
12) Χαρ. Κασαπίδης 642
13) Κυρ. Σαλαχούρης 641
14) Γ. Ξυπολυτάς 633

Εκ του συνδυασμού της ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ φέρονται επιτυχόντες οι εξής:
1) Αργ. Θεοχάρης 1.353
2) Αν. Αγιακάτσικας 1174
3) Κυρ. Μηνέττος 1105
4) Μιχ. Τσατσαρώνης 1008
5) Αναστ. Βομβύλας 835

Υπολείπονται ακόμη τα αποτελέσματα διαλογής των σταυρών προτιμήσεως 5 τμημάτων, ήτοι του 3ου, 5ου, 11ου, 12ου και 16ου.

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Αίσθημα πόνου και βαθείας λύπης κατέχει τας καρδίας των Ροδίων εκ του αποτελέσματος της προχθεσινής δημοτικής εκλογής. Αι πλέον απίθανοι συμμαχίαι και όλαι αι σκοτειναί δυνάμεις συνεμάχησαν επί το αυτό δια να ρίψουν μίαν σκιάν εις την λαμπράν ιστορίαν της Δωδεκανήσου. Ημείς, αγόμενοι από την αρχήν, ότι υπέρτατος νόμος είναι το συμφέρον της πόλεως, σεβόμεθα την ετυμηγορίαν του κυριάρχου λαού και ευχόμεθα όπως ο Θεός σώζοι τον τόπον και την ωραίαν αυτήν πόλιν. Είμεθα βέβαιοι ότι μία σοβαρά μερίς εξ όσων παρεσύρθησαν από τα απατηλά και δημαγωγικά συνθήματα και έδωσαν την ψήφον των υπέρ της ΑΗΠ, θα αισθάνωνται σήμερον ένοχον την συνείδησίν των και θα κλαύσουν πικρώς λίαν συντόμως.

• • •
Η ήττα την οποίαν δια διαφόρους λόγους υπέστη ο συνδυασμός της “ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ” του Δημάρχου κ. Φωταρά, γεμίζει φυσικά με ένα αίσθημα πικρίας όλους τους οπαδούς και υποστηρικτάς της. Πλην όμως είναι μία ήττα τιμημένη και χωρίς ντροπή ανθρώπων, οι οποίοι διεξήγαγον ένα τίμιον εθνικόν αγώνα και ηκολούθησαν τον ίσιον δρόμο με υπερηφάνειαν και το μέτωπον υψηλά. Η νίκη της αντιπάλου παρατάξεως, εις όσους έχουν συναίσθησιν της ψήφου των, ασφαλώς θα είναι ένας συνεχής εφιάλτης που θα τους καταπιέζη πάντοτε.

• • •
Εις τα αναιδή γύναια και τους αλήτας, οι οποίοι δια του τηλεφώνου παρενοχλούν και υβρίζουν τους υποστηρικτάς του κ. Φωταρά με το σύνθημα: «Εδώ Ραδιοφωνικός Σταθμός Πετρίδη-Ζίγδη.-Περαστικά σας- Ετοιμάστε τις βαλίτσες σας Ροδίτες» και ένα σωρό άλλες αηδίες και χυδαιότητες, δεν πρόκειται να δοθή η τιμή της απαντήσεως. Είναι όμως τα συνθήματα αυτά σημεία των καιρών και της νέας καταστάσεως που εδημιουργήθη εις την πόλιν μας, και την οποίαν καταγγέλλομεν εις τον Ροδιακόν λαόν και τους αρμοδίους.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Ευχαριστήριον

Αι οικογένειαι Ζίγδη, Χατζηκωνσταντή και Πισσάκα εκφράζουν τας θερμάς των ευχαριστίας προς άπασαν την Ροδιακήν κοινωνίαν δια τας πολλαπλάς αυτής εκδηλώσεις συμμετοχής εις το πρόσφατον πένθος των.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΙΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΑΣ
Κατά χθεσινήν ανακοίνωσιν της ενταύθα αρμοδίας υπηρεσίας, κατόπιν αναγραφής εις τον κρατικόν προϋπολογισμόν κονδυλίου εκ 35 εκατομ. δραχμών δια την επιδότησιν των λιπασμάτων εδόθη εντολή εις την ΑΤΕ δια την έναρξιν της χορηγήσεως εις τους σιτοκαλλιεργητάς των κάτωθι λιπασμάτων επί μειωμένη τιμή και δια ποσόν λιπάσματος αντιστοιχούν προς τρεις μονάδας αζώτου κατά λιπαινόμενον στρέμμα σίτου (δια βασικήν επιφανειακήν λίπανσιν τούτου).

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Σπυρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"