Αλλαξαν οι κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας

Αλλαξαν οι κανόνες  λειτουργίας της Δημοκρατίας

Αλλαξαν οι κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 381 ΦΟΡΕΣ

Υποσταθμός ΔΕΗ Αγίου Νικολάου

Γράφει o Αθανάσιος Δηλανάς

Παρακολουθώ τις τελευταίες εβδομάδες από τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων το θέατρο του παραλόγου που παίζεται σε βάρος μιας σοβαρής για τον τόπο επένδυσης από μια πολύ μικρή μερίδα συμπολιτών μας που μερικοί από αυτούς έχουν κάποιους κρυφούς προσωπικούς στόχους.



Όπως θα αποδείξω παρακάτω φαίνεται ότι οι κανόνες λειτουργίας της Δημοκρατίας αλλαξαν. Επεσαν όμως και οι μάσκες των πρωταγωνιστών
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους.

1.ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Όπως θα γνωρίζουν όσοι παρακολούθησαν τα 4 με 5 τελευταία χρονιά την εξέλιξη του θέματος για την κατασκευή του υποσταθμού στο Άγιο Νικόλαο το έργο είχε αρχίσει αφού προηγουμένως είχαν χορηγηθεί όλες οι απαιτούμενες άδειες.

Άρχισε τότε από μερικά πρωτοπαλίκαρα της περιοχής μια παραπληροφόρηση ότι κινδυνεύει η υγειά των κατοίκων από ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Πρόκειται για μεγάλο ψέμα επειδή όλα τα καλώδια που έρχονται ή φεύγουν από τον υποσταθμό είναι υπόγεια οπότε όλα τα πεδία λόγω του βάθους που τοποθετούνται τα καλώδια μηδενίζονται.

Τα στοιχεία αυτά μπορεί ο κάθε πολίτης να τα κατεβάσει από την ιστοσελίδα του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών Δημόκριτος. Βεβαία ο Δημόκριτος δεν έχει καμία σχέση με τη ΔΕΗ .

Όλοι αυτοί που παραπληροφόρησαν τους κατοίκους της περιοχής παρόλο ότι κατέχουν κάποιο ακαδημαϊκό τίτλο είναι τελείως άσχετοι με το συγκεκριμένο αντικείμενο της μεταφοράς , του μετασχηματισμού και της διανομής της ηλεκτρικής ενέργειας είχαν όμως μάλλον τους δικούς λόγους.

Με τις κινητοποιήσεις και το θόρυβο που δημιούργησαν η τότε δημοτική αρχή ακύρωσε σκανδαλωδώς την οικοδομική άδεια που είχαν χορηγήσει οι υπηρεσίες της και έστειλε τους υπαλλήλους της στη δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος πράγμα που όπως αποδείχθηκε δεν συνεβαινε επειδή οι άνθρωποι αθωωθήκαν πανηγυρικά.

Ήταν βεβαία τότε παραμονές εκλογών με το νέο νόμο για τους καλλικρατικούς δήμους και οι ψήφοι ήταν περιζήτητοι!!!!

Έγινε προσφυγή στο συμβούλιο της επικράτεια και η ΔΕΗ κέρδισε πρόσφατα την υπόθεση οπότε η παραπληροφόρηση για κίνδυνο της υγειάς των κατοίκων της περιοχής έπεσε στο κενό. Η ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει..

Μόλις το αντιληφθήκαν τα πρωτοπαλίκαρα της περιοχής άρχισαν το ίδιο βιολί με τα ίδια ψέματα. Βεβαία οι απλοί άνθρωποι της περιοχής δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να αντιληφθούν ότι όλα οσα λεγονται είναι ψέματα και ακολουθούν τους αρχηγούς,

Όταν το θέμα έφθασε στο δημοτικό συμβούλιο τα ενδιαφερόμενα πρωτοπαλίκαρα μάζεψαν καμιά πενηταρια παραπληροφορημένους πολίτες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου οι οποίοι με κραυγές και χειρονομίες αναγκάσαν το δημοτικό συμβούλιο να μην αποδεχθεί την πρόταση του κ. Δημάρχου να έλθει ο Δημόκριτος για να δώσει μια επίσημη ανεξάρτητη επιστημονική ενημέρωση.

Δεν θέλουν επιστημονικές απόψεις ,δεν αναγνωρίζουν αποφάσεις Ανωτάτων δικαστηρίων θέλουν μόνο να περάσει η παραπληροφόρηση και το ψέμα παρόλον ότι η καθυστέρηση αυτής της επένδυσης είναι εις βάρος της απασχόλησης, εις βάρος της τοπικής-εθνικής οικονομίας και εις βάρος της ποιότητας εξυπηρέτησης των καταναλωτών από τη ΔΕΗ.

Ειναι ο χαρακτηριστικό το παρακάτω αποσπάσιμα από το άρθρο του κ. Σπύρου ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Δημοτικού Συμβούλου της Τοπ.Ενωτ. Ρόδου από την περιοχή, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ροδιακή στις 13/11/2014 με τίτλο: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ.

Γραφεί λοιπόν ο κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: << Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από τους κατοίκους και εκτελέστηκε από το Δημοτικό συμβούλιο>>. Απόψή μου είναι ότι με κραυγές και χειρονομίες επιβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κύριε Σπυρόπουλε ο πληθυσμός της πόλης της Ρόδου είναι πάνω από 30.000 κάτοικοι.

Ρωτήσατε αυτό τον πληθυσμό εάν ήταν σύμφωνος με την άποψη των 50 φωνασκούντων και χειρονομούντων;;; Ρωτήσατε τους οικοδόμους που μαστίζονται από την ανεργία, τις διαφορές άλλες ειδικότητες που ασχολούνται με την οικοδομή ( ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κ.λ.π.) ρωτήσατε τους καταστηματάρχες που εμπορεύονται οικοδομικά υλικά κ.λ.π., που είναι και αυτοί λαός της πόλης ,εάν συμφωνούν με το σταμάτημα του έργου;;;; Έτσι αντιλαμβάνεστε την λειτουργία της Δημοκρατίας;;;

Είναι πολύ λυπηρό ότι περιφρονούνται οι δικαστικές αποφάσεις και τα επιστημονικά δεδομένα και υπερισχύουν οι κραυγές , οι χειρονομίες και τα ψέματα με τα οποία έχουν εμποτιστεί οι απλοί πολίτες από την παραπληροφόρηση των ψηφοθήρων..

Όσο για την κυρία πρόεδρο του Συλλόγου ΑΠΟΠΕΣ (Σύλλογος της περιοχής που εναντιώνεται στην κατασκευή του έργου) περίμενα, σαν δικαστική υπάλληλος που είναι, να σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να μην πηγαίνει κόντρα σε αυτές.

Ελπίζω να το γνωρίζει ότι η δικαιοσύνη είναι ένας από τους πυλώνες της Δημοκρατίας και είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Εάν η κυρία πρόεδρος έχει άλλη άποψη για τη Δημοκρατία ας μας την παρουσιάσει μήπως την καταλάβουμε.
Ας έλθουμε τώρα στο δεύτερο θέμα .

2. ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ.
Όταν το περασμένο μήνα μετά από κάποια χρονιά άρχισε πάλι η <<παράσταση>> για το τον υποσταθμό κέντρο - διανομής στην περιοχή του Αγίου Νικολάου είχα γράψει στην εφημερίδα Ροδιακή στις 26/10/2014 ένα άρθρο με τον τίτλο: ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΕΗ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ.

Δεν πέρασε πολύς χρόνος από τότε και στην εφημερίδα Ραδιακή της 21/11/2014 δημοσιεύεται άρθρο με τον τίτλο: <<Η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ>>. Ο επικεφαλής της παράταξης κ. ΜΠΕΝΕΤΟΣ Σπύρος συνοδευόμενος από τον κ. Μιχάλη ΚΟΚΚΙΝΟ περιφερειακό σύμβουλο, την κυρία Αναστασία ΔΙΑΚΟΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ και τον κ. Δημήτρη ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ επισκεφθήκαν την περιοχή.

Στο άρθρο αναφέρονται τα ονόματα αυτών που τους συναντήσαν που δεν ήταν άλλοι από αυτούς που πρωτοστατούν εναντία στην κατασκευή του έργου. Η επίσκεψη ήταν τυχαία ή οργανώθηκε;;; Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπε -ράσματά του.

Διαβάστε ακόμη

Στην Ηλιούπολη για τα μπαράζ ανόδου ο ΠΑΟΚ Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»