Την αυτοκριτική του έκανε ο δήμαρχος Ρόδου

Την αυτοκριτική του έκανε ο δήμαρχος Ρόδου

Την αυτοκριτική του έκανε ο δήμαρχος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 517 ΦΟΡΕΣ

Ο Φώτης Χατζηδιάκος παραδέχθηκε το λάθος του στον χειρισμό της υπόθεσης του υποσταθμού της ΔΕΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το «mea culpa» του Δημάρχου της Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, η παραδοχή, δηλαδή, του λάθος χειρισμού από πλευράς του στην επεισοδιακή συνεδρίαση όπου συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας υποσταθμού της ΔΕΗ στον Άη-Νικόλα, ήταν εκείνο που χαρακτήρισε τη συνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας προχθές το βράδυ.

Η συνεδρίαση της πλειοψηφίας το βράδυ της Παρασκευής, η οποία γίνεται, ως είθισται, παραμονές της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της τελευταίας συνεδρίασης του Σώματος, η οποία, ως γνωστόν, επισκιάστηκε από το θέμα του υποσταθμού αλλά και την «εκρηκτική» ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, παρουσία δεκάδων κατοίκων της περιοχής.

Άφησε, όμως, και αρνητικές εντυπώσεις για το γεγονός ότι έφθασε πολύ κοντά στο να «εκτροχιαστεί», μία ατμόσφαιρα για τη δημιουργία της οποίας κάθε άλλο παρά βοήθησαν η στάση του Δημάρχου στην έναρξη της συνεδρίασης αλλά και οι ατυχείς παρεμβάσεις του Προέδρου του Σώματος, κ. Βαγγέλη Μανδρακού καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Η φράση του κ. Χατζηδιάκου «θέλετε δεν θέλετε θα γίνει ο υποσταθμός!» η οποία ειπώθηκε στην αρχή της συζήτησης, ήταν εκείνη που πυροδότησε τις έντονες αντιδράσεις από πλευράς των κατοίκων και των εκπροσώπων τους που παρίσταντο και, δυστυχώς, έβαλε την κουβέντα στις πιο αρνητικές βάσεις.

Από εκεί και μετά, οι παρεμβάσεις του Προέδρου όχι μόνο δεν βοήθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα αλλά δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που τα όξυναν ακόμα περισσότερο ενώ η απόφαση του Δημάρχου-όπως διεφάνη στο τέλος-να απέχει στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης, είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει «να μαζευτεί» και προς το τέλος το δ.σ. να παρουσιάζει εικόνες διάλυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, το θέμα αυτό, ακριβώς δηλαδή της εικόνας που βγήκε προς τα έξω στο τελευταίο δ.σ., τέθηκε προς το Δήμαρχο από μέλη της Δημοτικής Αρχής το βράδυ της Παρασκευής. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι, τις προηγούμενες ημέρες, κάποιοι του είπαν την άποψή τους και κατ’ ιδίαν.

Οι πληροφορίες θέλουν, λοιπόν, τον κ. Χατζηδιάκο, προχθές το βράδυ, να παραδέχεται ενώπιον των πλέον στενών συνεργατών του ότι έκανε λάθος σ’ εκείνη τη συνεδρίαση το οποίο εστίασε, κυρίως, στο ότι δεν άφησε να μιλήσουν πρώτα όλοι οι άλλοι και να τοποθετηθεί ο ίδιος στο τέλος.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην περίφημη φράση «θέλετε δεν θέλετε θα γίνει» η οποία...έβαλε μπουρλότο στην αίθουσα, εξηγώντας ότι εκείνο που ήθελε «να περάσει» προς τους παριστάμενους ήταν ότι δεν μπορεί να αφήσει την πόλη στο σκοτάδι και ότι εννοούσε ότι ο υποσταθμός θα γίνει κάπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Δήμαρχος το πήρε όλο πάνω του, κάτι που προκάλεσε θετικές εντυπώσεις στα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ενώπιον των συνεργατών του ότι η στάση του θα αλλάξει.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Μανδρακός ο οποίος, μάλιστα, φέρεται να ζήτησε συγνώμη και να είπε ότι φέρει κι ο ίδιος ευθύνες για την εξέλιξη της συζήτησης.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση κύλησε σε αρκετά ήρεμο κλίμα ενώ οι δύο Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών ο κ. Γιάννης Περδίκης και Τεχνικών Έργων και Υποδομών ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, παρουσίασαν τις εισηγήσεις που θα κάνουν στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. για το νέο προϋπολογισμό και το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου