Με κριτική διάθεση και εντάσεις, εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ρόδου (βίντεο)

Με κριτική διάθεση και εντάσεις, εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ρόδου (βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 754 ΦΟΡΕΣ

Οι τοποθετήσεις του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου και των επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας - Ενημέρωση για τον πολιτισμό παρουσία του κ. Νικητιάδη

Με έντονη κριτική, παραπομπές στην προεκλογική περίοδο και εντάσεις, ψηφίστηκε πριν από λίγα λεπτά κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου της Ρόδου, για το 2015, στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα.

Φτωχό, μη ρεαλιστικό, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, το οποίο "αγνοεί" τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες αλλά και την ανάγκη αντιπλημμυρικής προστασίας του νησιού, είναι επιγραμματικά η κριτική στην οποία εστίασε σχεδόν σύσσωμη η μειοψηφία του δ.σ.

Από πλευράς δημοτικής αρχής τόσο ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, όσο και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και εισηγητής κ. Δώρος Κωνσταντίνου, μίλησαν για ένα ρεαλιστικό Τ.Π. βάσει των εξαιρετικά περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου, αλλά και του ασφυκτικού πλαισίου που καθορίζει ο νόμος.

Ειδικότερα ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Γιώργος Υψηλάντης μίλησε μεταξύ άλλων για έλλειψη οριζόντιας συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων διευθύνσεων και των αντιδημάρχων, έκανε καυστική κριτική για τα μικρά ποσά που εγγράφονται, ενώ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για το γεγονός ότι δεν έχουν καταθέσει εγγράφως προτάσεις οι Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες και δεν φαίνεται η κατανομή της τόσο σε αυτές, παρά μόνο γενικοί κωδικοί.

Με κριτική διάθεση και εντάσεις, εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Ρόδου (βίντεο)

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος κ. Στράτος Καρίκης, εξέφρασε την απογοήτευσή του, για την έλλειψη προγραμματισμού σε σημαντικά έργα τα οποία δεν τελειώνουν, μίλησε για ένα φτωχό Τ.Π. και είπε ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν γιατί θεωρούν ότι πρέπει να πάμε σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Ο επικεφαλής της ελάσσονος κ. Χατζής Χατζηευθυμίου ήταν επίσης ιδιαίτερα καυστικός, αναλύοντας τα μικρά ποσά που εγγράφονται για τα έργα, καθώς και την έλλειψη προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα - Σημειώνεται ότι κυρίως από τη μειοψηφία έγινε αναφορά στη συμπλήρωση χθες ενός χρόνου από τη μαύρη επέτειο των φονικών πλημμυρών στη Ρόδο και όπως είπε ο δήμαρχος, στο τέλος της συνεδρίασης, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην των συμπολιτών μας που έχασαν τη ζωή τους.

Τέλος ο επικεφαλής της μικρότερης παράταξης κ. Τάκης Πότσος κινήθηκε και εκείνος στην ίδια κατεύθυνση, κάνοντας λογο για ένα πλασματικό Τ.Π. από το οποίο λείπουν έργα που να ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες.

Εντάσεις
Ούτε και στη σημερινή συνεδρίαση έλειψαν οι εντάσεις με κορυφαία αυτή του δημάρχου με το μέλος της παράταξης του κ. Υψηλάντη, κα Ευαγγελία Παναή. Η τελευταία αναφερόταν στην απουσία από το Τ.Π. ανταποδοτικών έργων από τη ΔΕΗ, με τον κ. Χατζηδιάκο να εξανίσταται και να λέει χαρακτηριστικά ότι αυτά δεν τα είπαν στην προηγούμενη συνεδρίαση που παρευρίσκονταν εκπρόσωποι της ΔΕΗ και είπε "αλλά τότε κάνατε την πάπια".

Όπως είναι φυσικό αυτό προκάλεσε την έκρηξη της κας Παναή και ακολούθησε έντονη στιχομυθία με τον δήμαρχο, του ζήτησε να ανακαλέσει, ωστόσο εκείνος δεν το έπραξε.



Επίσης απευθυνόμενος προς τον κ. Καρίκη ο δήμαρχος του είπε ότι ήταν μέλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Κουσουρνά, που κατάρτισε το σχέδιο του Τ.Π., άρα κατά ένα μεγάλο μέρος του το έχει εγκρίνει αυτούσιο. Όσο για την κριτική σχετικά με τις Τοπικές Κοινότητες, οι αντιδήμαρχοι καθυστέρησαν να αναλάβουν λόγω της προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας και παρόλα αυτά, είπε προς τον ίδιο, συνεχίζει την κακόπιστη κριτική, όταν εκδικάζεται στις 8 Ιανουαρίου στο ΣτΕ αν θα ξανακάνουμε εκλογές!

Τέλος το Τ.Π. το οποίο ανέρχεται σε 15.647.730 ευρώ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Το καταψήφισαν οι παρατάξεις του κ. Καρίκη, του κ. Υψηλάντη και του κ. Πότσου, όπως και η ανεξάρτητη σύμβουλος κα Μπίλλια. Ο κ. Χατζηευθυμίου ψήφισε παρών, ενώ οι σύμβουλοι της παράταξης του κ. Σπανός και κα Ατσίδη ψήφισαν υπέρ, όπως και ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Παπουράς.

Για τον πολιτισμό
Ενημέρωση έγινε στην έναρξη της συνεδρίασης για τα σχέδια της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά την ανάδειξη του πολιτισμού της Ρόδου και της διασύνδεσης του με το τουριστικό προϊόν, παρουσία και του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη, ο οποίος έκλεισε και την συνάντηση που θα έχει ο δήμαρχος με την Γ.Γ. του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στις 5 Δεκεμβρίου.

Τέλος με την ενημέρωση που έγινε για το Εθνικό Θέατρο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κακούλη, το έργο αποκατάστασης του εσωτερικού χώρου είναι προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο του 2015 αναμένεται να δημοπρατηθεί και η παράδοσή του αναμένεται στο τέλος του 2017.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο