Κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στον Αρχάγγελο

Κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στον Αρχάγγελο

Κίνδυνος σοβαρού ατυχήματος στον Αρχάγγελο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1694 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτή επιστολή για τα κακώς κείμενα του Αρχαγγέλου για τα οποία θα πρέπει επιτέλους να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς, απέστειλε στη Ροδιακή ο κάτοικος της περιοχής Τσαμπίκος Ιακ. Κολαϊνής.

Στην επιστολή του επισημαίνει συγκεκριμένα:
«Κύριε Διευθυντά,
όλοι γνωρίζουμε τα μικρά ή μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας και συχνά αποτελούν θέμα συζήτησης στα καφενεία και τις γειτονιές του Αρχαγγέλου χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Επέλεξα να δημοσιοποιήσω και να αναδείξω μέσα από τις στήλες της εφημερίδας σας ένα από τα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Αρχαγγέλου και αφορά στην παντελή έλλειψη συντήρησης του υποτυπώδους δικτύου ομβρίων υδάτων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρχαγγέλου.

Προκειμένου να γίνουν αντιληπτά τα παραπάνω παραθέτω μια φωτογραφία που απεικονίζει μια διαλυμένη σχάρα φρεατίου ομβρίων υδάτων στην περιοχή του παλαιού νεκροταφείου .

Η κατάσταση αυτή υφίσταται εδώ και πάρα πολύ καιρό σχεδόν σε όλους τους δρόμους του Αρχαγγέλου με αποτέλεσμα η διέλευση πεζών και οχημάτων να καθίσταται εξαιρετικά επικίνδυνη (σε μερικές δε περιπτώσεις αδύνατη).

Κατά συνέπεια είναι θέμα χρόνου να προκληθεί κάποιο ατύχημα -αν δεν έχει ήδη προκληθεί .

Επίσης οι ενοχλητικοί θόρυβοι λόγω της φθοράς και της κακής τοποθέτησης των σχαρών που συνοδεύουν την διέλευση των τροχοφόρων δεν αφήνουν τους περίοικους μέρα και νύχτα να ησυχάσουν.

Καθημερινά οι κάτοικοι διαμαρτύρονται στις τεχνικές υπηρεσίες της Δ.Ε. Αρχαγγέλου και οι υπεύθυνοι τους παραπέμπουν στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΡ, οι οποίες εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι αδιαφορούν.

Επίσης πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι με την ενοποίηση των Καποδιστριακών Δήμων και την επιβολή ενιαίου τιμολόγιου από τη ΔΕΥΑΡ, το νερό κοστίζει πολύ ακριβότερα στους κατοίκους του Αρχαγγέλου, επειδή στους λογαριασμούς συμπεριλαμβάνονται υψηλά τέλη που αφορούν σε «έργα αποχετευτικού», παρόλο που οι Αρχαγγελίτες ούτε βλέπουν τέτοια έργα, ούτε και αποχετευτικό έχουν.

Με αποτέλεσμα τα λύματα κάποιων ασυνείδητων να εξακολουθούν να ρέουν μέσα στο δίκτυο των ομβρίων και το χείμαρρο με κατάληξη τη θάλασσα μολύνοντας έτσι ολόκληρη την περιοχή και κάνοντας αφόρητη την κατάσταση ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες (δυσοσμία, κουνούπια κ.α.).

Αναρωτιέται λοιπόν ο κάθε Αρχαγγελίτης μήπως το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν οι αρμόδιοι κύριοι της ΔΕΥΑΡ είναι να φροντίζουν για τον καθαρισμό των φρεατίων και την αντικατάσταση των διαλυμένων και στραβωμένων σχαρών του υποτυπώδους και απαρχαιωμένου «αποχετευτικού δικτύου ομβρίων» έως ότου αποφασίσουν οι υπεύθυνοι να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν τα περίφημα «έργα» που ήδη από καιρό οι πολίτες προπληρώνουν και μάλιστα ακριβά.

.....Μέχρι τότε , ας μας επιτρέψουν τουλάχιστον να κινούμαστε στους δρόμους με ασφάλεια και να κοιμόμαστε ήσυχα!!!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Τσαμπίκος Ιακ.Κολαϊνής».

Διαβάστε ακόμη

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης