Κάλεσμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου για την απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων  της Ρόδου για την απεργία της Πέμπτης

Κάλεσμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου για την απεργία της Πέμπτης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 438 ΦΟΡΕΣ

Συμμετέχει στην 24ωρη Πανελληαδική απεργία της ΓΣΕΕ

To Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων & Επισιτιστικών καταστημάτων Ρόδου αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ώρη Πανελλαδική Απεργία στις 27 Νοεμβρή 2014 που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., και απευθύνει απεργιακό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά για να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί τις αντεργατικές και αντικοινωνικές μνημονικές πολίτικες της λιτότητας και της εξαθλίωσης ενός ακόμη προϋπολογισμού που μετακυλύει στις πλάτες μας το κόστος της χρεωκοπίας με την υπερφορολόγηση, την ανεργία και τη φτώχεια.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

• Για τον εργασιακό μεσαίωνα, τη συνεχή επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, την ισοπέδωση της εργατικής τάξης, το στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων με κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και υποστολή κάθε αντίστασης και αντίδρασης μέσω της χειραγώγησης των συνδικάτων.

• Για τις πολιτικές δραματικής υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, τη διαρκές πετσόκομμα των συντάξεων, εφάπαξ και παροχών, τα σχέδια για αύξηση – καταδίκη των κατώτατων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης στα 20 χρόνια για όλους τους εποχικά εργαζόμενους στον Τουρισμό αλλά και τη σχεδιαζόμενη λεηλασία των αποθεματικών της Πρόνοιας με τη δήθεν μεταρρύθμιση ενοποίησης των ασφαλιστικών Ταμείων.

• Για τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με υπογραφή νέων Κλαδικών Συμβάσεων στον χαοτικό χώρο του Επισιτισμού και των Ζαχαρωδών μετά και την προσφυγή μας στις υπηρεσίες μεσολάβησης του ΟΜΕΔ.

• Για την άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.

• Για το σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες-καμιά παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.

• Για επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης)

• Για διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΒΙΑΙΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
• Κατάργηση των διατάξεων αποψίλωσης των δημόσιων υπηρεσιών από εργατικό δυναμικό (διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις).

• Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.

• Αποτελεσματική προστασία των ανέργων, την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά απασχολούμενων στο αρχικό της στάδιο, την ενίσχυση της οικογένειας και των δημόσιων υποστηρικτικών δομών για τη φροντίδα της μητρότητας, των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία.

• Την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την μέριμνα-προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.

• Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση, οι μνημονιακές δεσμεύσεις-πολιτικές και οι επιπτώσεις τους στα εισοδήματα των εργαζομένων.

Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους οι οποίοι συνεχίζουν να σηκώνουν αποκλειστικά το βάρος για την αντιμετώπισή τους, απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φόρους και δημιουργούν τα πρωτογενή πλεονάσματα για τα οποία επαίρεται η Κυβέρνηση.

Αντίθετα όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο όσοι συνεχίζουν να φοροκλέπτουν και να εισφοροδιαφεύγουν παραμένουν στο απυρόβλητο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 27Η ΝΟΕΜΒΡΗ
ΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ 10:30 ΣΤΟ ΕΚΡ, ΣΤΕΦ. ΚΑΖΟΥΛΗ 30.

Με Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό