Ιρλανδοί κατηγορούνται για βιασμό 16χρονης Αγγλίδας

Ιρλανδοί κατηγορούνται για βιασμό 16χρονης Αγγλίδας

Ιρλανδοί κατηγορούνται για βιασμό 16χρονης Αγγλίδας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 516 ΦΟΡΕΣ

Με την υπόθεση βιασμού μίας 16χρονης Αγγλίδας πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρόδο επρόκειτο να ασχοληθεί χθες το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι δύο Ιρλανδοί ηλικίας, τότε, 21 και 17 ετών για τους οποίους έγινε διαχωρισμός και έτσι ο μεν πρώτος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και ο δεύτερος στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Η υπόθεση για τον ανήλικο Ιρλανδό προσδιορίστηκε χθες ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Βασίλης Καβουριού, ζήτησε να αναβληθεί η υπόθεση καθώς δεν έχει ακόμη γίνει η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον 21χρονο συμπατριώτη του.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε αορίστως.
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού κατά των δύο νεαρών Ιρλανδών η ανήλικη κοπέλα, η οποία ήταν παρθένα, και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο νεαρών ανδρών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η – τότε- 16χρονη αλλοδαπή, στις 11.30 περίπου το βράδυ της 14ης Ιουλίου 2010 βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε μαζί με τη μητέρα της στο Θεολόγο, όταν ακούγοντας φωνές από το διάδρομο βγήκε έξω.

Εκεί είδε κάποια άτομα τέσσερα εκ των οποίων της πρότειναν να μεταβούν στο εξωτερικό μπαρ της πισίνας για ποτό και εκείνη δέχτηκε τη πρόσκληση. Αφού έκαναν παρέα πίνοντας ποτά για 45 περίπου λεπτά, ο 21χρονος και ο 17χρονος – κατά την ανήλικη- την οδήγησαν μετά από επιθυμία της για να της δείξουν τη παραλία.

Όταν έφθασαν εκεί της έβγαλαν τα ρούχα της ζητώντας της να κάνουν μπάνιο και όταν εκείνη αρνήθηκε, την έριξαν βίαια στη ξαπλώστρα και ένας εκ των ανδρών τη βίασε, ενώ ο δεύτερος παρακολουθούσε περιμένοντας.

Όμως μετά την ολοκλήρωση της πράξης από το πρώτο δράστη, η 16χρονη βρήκε ευκαιρία πήρε τα πράγματα της και επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου και κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός.

Όμως εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 17χρονος Ιρλανδός έδωσε άλλη εκδοχή τονίζοντας πως γνωρίστηκαν με την 16χρονη στο εξωτερικό μπαρ της πισίνας του ξενοδοχείου όπου διέμεναν ο ίδιος και τα δύο αδέλφια του, αλλά και ο 21χρονος συμπατριώτης του.

Οι τρεις τους (δηλαδή οι δύο νεαροί και η κοπέλα) πήγαν στη παραλία και αφού ο καθένας έβγαλε μόνος του τα ρούχα του, ο 21χρονος έκανε μπάνιο μαζί με την κοπέλα ενώ εκείνος καθόταν σε ξαπλώστρα.

Όταν το ζευγάρι βγήκε από τη θάλασσα περιήλθαν σε ερωτικές περιπτύξεις χωρίς όμως εκείνος να αντιληφθεί τι ακριβώς γινότανε, ενώ δεν συμμετείχε καθώς είναι ομοφυλόφιλος.
Από τη πλευρά του, τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο 21χρονος, δηλώνοντας στους αστυνομικούς πως η 16χρονη ήταν αυτή που τους πλησίασε στο μπαρ και τους ζήτησε να συμμετάσχει στη παρέα τους.

Αυτοί δέχτηκαν και μαζί κατανάλωσαν αρκετή ποσότητα αλκοόλ. Στη συνέχεια την μετέφεραν στο δωμάτιο της, όταν όμως η 16χρονη έμαθε πως οι νεαροί θα πάνε παραλία, πήγε και εκείνη μαζί τους. Εκεί είχαν μαζί της και μετά από δική της πρόκληση και πρόσκληση διάφορες ερωτικές περιπτύξεις όμως σε καμία περίπτωση δεν ήρθαν σε εξώγαμη συνουσία.

Πάντως όταν οι αστυνομικοί έδειξαν στους δύο νεαρούς στη κοπέλα, εκείνη δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιος έκανε τι, αφενός λόγω της ψυχολογικής πίεσης και αφετέρου του χαμηλού φωτισμού που υπήρχε στο σημείο του συμβάντος.
Σε βάρος του 21χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και σε βάρος του 17χρονου για απλή συνέργεια στο βιασμό.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο