Γυναίκες Χωρίς Σύνορα: "Η σιωπή είναι συνενοχή"

Γυναίκες Χωρίς Σύνορα: "Η σιωπή είναι συνενοχή"

Γυναίκες Χωρίς Σύνορα: "Η σιωπή είναι συνενοχή"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 603 ΦΟΡΕΣ

Οι «Γυναίκες χωρίς Σύνορα» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, οργανώνουμε σήμερα ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «ΑΡΚΕΤΑ!»

Η Ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης «Η σιωπή είναι συνενοχή» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Ακταίον σήμερα και ώρα 18:30. Χαιρετισμό και ενημέρωση επί του σχεδίου δράσης της οργάνωσης θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Χαρούλα Γιασιράνη ενώ στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συμμετάσχουν οι κ.κ.:

Μαχαιράκη Εύη (Ψυχολόγος & Μέλος Δ.Σ.)
Χατζημανώλη Φλώρα (Ψυχολόγος & Μέλος ΔΣ)
Βασιλάκη Αναστασία (Ψυχολόγος)
Μακαρούνα Ζωγραφιά (Ψυχολόγος)

Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα προβληθούν τα ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά μηνύματα που οι «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» ετοίμασαν για την εκστρατεία ενημέρωσης της κοινωνίας, αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες που αποτυπώνουν το φαινόμενο της κακοποίησης σε όλες τις μορφές, και απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες, προκειμένου να αποκαλύπτουν το φαινόμενο, να ενθαρρύνουν τις κακοποιημένες γυναίκες που διστάζουν να μιλήσουν και να απευθυνθούν στην οργάνωση για βοήθεια και υποστήριξη.

Με το σχέδιο δράσης η οργάνωση Γυναίκες Χωρίς Σύνορα στοχεύει η κοινωνία να ενημερωθεί, να ευαισθητοποιηθεί και να ενεργοποιηθεί.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε ακόμη

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων