Μετά τον... Κλούνεϊ προσκάλεσε και τον Νταβούτογλου στο Παραδείσι

Μετά τον... Κλούνεϊ προσκάλεσε και  τον Νταβούτογλου στο Παραδείσι

Μετά τον... Κλούνεϊ προσκάλεσε και τον Νταβούτογλου στο Παραδείσι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2248 ΦΟΡΕΣ

Μόνο τον πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει προσκαλέσει ακόμα στο Παραδείσι της Ρόδου η πρόεδρος του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Αγία Μαρίνα» κ. Αναστασία Γεωργιάδη, αφού τώρα απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθεί τη Ρόδο ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στην σχετική πρόσκλησή του ο Σύλλογος Παραδεισίου αναφέρει:
«Σας προσκαλούμε στο Παραδείσι στις 4 ή στις 7 Δεκεμβρίου, που γιορτάζουμε επί 4ήμερο τον Άγιο Νικόλαο – Άγιο των Ναυτικών και της θάλασσας για να δοκιμάσετε την ελληνική φιλοξενία και την αδελφική ζεστασιά. Καρντάσια μας αποκαλούν οι Τούρκοι όταν επισκεπτόμαστε τη χώρα σας και χαιρόμαστε γι’ αυτό και για τον λόγο αυτό θέλουμε να σας κάνουμε συνδημότη μας.

Είμαι η πρόεδρος του Συλλόγου μας και ξεναγός, και θέλω να σας γνωρίσω ότι ακύρωσα εκδρομή στην Καππαδοκία 100 ατόμων όταν άκουσα ότι Τούρκοι αξιωματούχοι της θάλασσας απείλησαν τα αδέλφια τους. Είμαστε γείτονες - και θέλω να πιστεύω ότι θαυμάζετε τον ελληνικό πολιτισμό που αντιπροσωπεύουν οι πόλεις Έφεσσος - Πέργαμος - Αλικαρνασσός - Κνίδος - Μίλητος- Τροία, που αποτελούν ένα ελληνικό αρχαιολογικό - πολιτιστικό ιερό θησαυροφυλάκιο, και εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Τουρκία, να το θαυμάσουν και να το προσκυνήσουν. Η ιστορία διδάσκει ότι ο Έλληνας με μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά και παιδεία δεν δέχεται ούτε τη βία, ούτε την απειλή, άλλωστε η θάλασσα μας ενώνει, δεν μας χωρίζει. Ο Έλληνας δεν δέχεται την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος με τ’ αδέλφια του με κοφτερά σπαθιά. Η πολιτιστική κληρονομιά του δεν του το επιτρέπει. Δέχεται όμως να καθίσει σ’ ένα τραπέζι και να λύσει τα προβλήματα αδελφικά και πολιτισμένα.

Γνωρίζοντας την ακαδημαϊκή σας μόρφωση και το προφίλ σας, θεωρούμε ότι θα δεχθείτε την πρόσκλησή μας ώστε να γνωρίσετε από κοντά τα καρντάσια σας, να γίνετε συνδημότης μας και να πειστείτε ότι και οι δύο λαοί μπορούμε να κάνουμε θαύματα και άλματα στον πολιτισμό και στον τουρισμό, γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους λαούς. Να κάνουν το ίδιο με τους γείτονές τους.

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ”


Διαβάστε ακόμη

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank