Δυναμικό "παρών" καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι

Δυναμικό "παρών" καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι

Δυναμικό "παρών" καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 368 ΦΟΡΕΣ

Στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Σε πανστρατιά ενάντια στα όσα προωθούνται, καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους, το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και τα Σωματεία για να συμμετάσχουν στη γενική απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για αύριο, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Το κάλεσμα αυτό, απηύθυναν, χθες, με κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δωδεκανήσου κ. Ιάκωβος Γρύλλης, ο Πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Σταμούλης, ο Πρόεδρος των καθηγητών κ. Βασίλης Καραγιάννης, εκπροσωπώντας και την ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος των Οικοδόμων κ. Τριπολίτης κ.α.

Τα αίτια και τους στόχους της κινητοποίησης, ανέλυσε ο κ. Χατζησάββας, λέγοντας, καταρχήν, ότι, η αυριανή κινητοποίηση, προκηρύχθηκε με επίκεντρο τις προβλέψεις του Κρατικού προϋπολογισμού ο οποίος ετοιμάζεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα και προβλέπει, εκτός των άλλων, σε εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, μείωση των συντάξεων, ακόμα περισσότερη φορολογική επιβάρυνση για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, όπως επίσης μειώσεις στα κονδύλια που αφορούν την παιδεία, την υγεία, επιβαρύνει υπέρμετρα τους μικρούς και ευνοεί τους έχοντες και τους κατέχοντες.

«Αυτή η κινητοποίηση δεν είναι επετειακού χαρακτήρα, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, είναι μια κινητοποίηση σοβαρή, την κάναμε μετά από μεγάλη οργάνωση, την προκηρύξαμε έγκαιρα, γι’ αυτό και κανένας εργαζόμενος, συνταξιούχος, νέος, δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε ότι υπάρχει αυτή η κινητοποίηση», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΚΡ.

Στη συνέχεια, απηύθυνε κάλεσμα από το ΕΚΡ προς όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σ’ αυτή την κινητοποίηση. Σημειώνεται ότι, αυτή, προβλέπει συγκέντρωση στο ΕΚΡ και, στη συνέχεια, πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα για την περιοχή μας, ο κ. Χατζησάββας αναφέρθηκε, καταρχήν, στο τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με την περικοπή, το προηγούμενο διάστημα, του επιδόματος ανεργίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων και διεκδικούν να επανέλθει άμεσα στα προηγούμενα επίπεδα. Επίσης, να υπάρξουν δουλειές για τους άνεργους νέους που, και στην περιοχή μας, η ανεργία τους ξεπερνάει το 60%.

Διεκδικούν, ακόμα, να δοθεί άμεσα λύση και να προκηρυ-χθούν άμεσα δημόσια έργα που να απασχολήσουν τους άνεργους οικοδόμους οι οποίοι, σε ποσοστό 90% αυτή την περίοδο είναι σε ανεργία και η απραξία αυτή έχει σχέση με όλους όσοι εμπλέκονται στον κλάδο της οικοδομής.

Είπε, ακόμη, ο Πρόεδρος ότι, στην περιοχή μας, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα απασχόλησης αλλοδαπών και παράνομα εργαζόμενων στην οικοδομή αυτή την περίοδο που γίνονται ανακαινίσεις σε διάφορα ξενοδοχεία, οικοδομές, ακόμα και σε δημόσια έργα.

Ήδη, το ΕΚΡ και το Σωματείο, έχουν ξεκινήσει από κοινού έναν μεγάλο αγώνα για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο και ενώ έχουν ζητήσει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να παρέμβουν άμεσα, μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

Μίλησε, στη συνέχεια, για την κατάργηση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι στην Ελλάδα, μέσα από την τροποποίηση του σχετικού νόμου ενώ, πως είπε, φθάσαμε σε ρυθμίσεις που ίσχυαν το 1976 στη χώρα μας και ερχόμαστε να τις ξαναεφαρμόσουμε μετά από σαράντα χρόνια, κάτι που συμβαίνει μόνο στη Βουλγαρία.

«Μέσα από τη δυσφήμιση του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν μπορεί και δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να κάμψουν το φρόνημα των εργαζομένων ούτε να μας κλείσουν τη φωνή. Δεν πρόκειται να μας φιμώσουν», τόνισε και συμπλήρωσε ότι οι εργαζόμενοι της Ρόδου έχουν κάθε λόγο να συμμετέχουν σ’ αυτή την κινητοποίηση.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραγιάννης, μίλησε για μία τραγική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, εκπροσωπώντας τους δημόσιους υπαλλήλους-εκπαιδευτικούς και πιστεύουν ότι ίδια θα είναι η τύχη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όσο αφορά στους εργαζόμενους καθώς η ζωή μας όσο πάει υποβαθμίζεται και οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν αυτό και να αντιδράσουν και αυτή η απεργία είναι μία μόνο δράση στην προσπάθεια που κάνει η Ελληνική κοινωνία.

«Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία και τη μόρφωση των παιδιών μας, των παιδιών του ελληνικού λαού. Συντονίζουμε τον αγώνα μας με τον αγώνα όλων των εργαζομένων, τη νέα γενιά, όλο το λαό, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ», είπε ο ίδιος.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην εφαρμογή της λεγόμενης αξιολόγησης τόσο στην εκπαίδευση όσο και συνολικά στο δημόσιο τομέα, που, όπως είπε, θα έχει ως συνέπεια τη διάλυση των συλλογικών εργασιακών σχέσεων, νέες απολύσεις, την επιβολή φτώχειας διαρκείας για την πλειοψηφία των εργαζομένων στο δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δωδεκανήσου, είπε ότι οι μηχανικοί είναι ένας κλάδος που έχουν βιώσει βαθιά στο πετσί τους τις συνέπειες απ’ όλη αυτή την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας καθώς βιώνουν με τραγικό τρόπο τα αποτελέσματα αυτά, όχι μόνο εκείνοι που είναι στο δημόσιο και έχουν περικοπές της τάξεως του 50% αλλά και σε μεγαλύτερο βαθμό εκείνοι που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: Μόνο ένα ισχυρό παρεμβατικό κράτος μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης μπορεί να ενισχύσει τη βιομηχανία

Λευτέρης Καφετζής: Ο πατέρας του Τζέιμς είναι ο πραγματικός Survivor - Ο γύρος του κόσμου, η θύελλα και η δραματική διάσωση

Αθίγγανος πήγε να δει ομόφυλό του στα κρατητήρια και συνελήφθη την ώρα που του έδινε χασίς

Ρόδος: O όμιλος αστρονομίας «Βενετοκλείου» 1ου ΓΕΛ Ρόδου στο Austin Texas για την ολική εκλειψη ηλίου

Εντεταλμένος Θεμάτων Διακυβέρνησης Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ο γενικός διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου

Συμπαραστάτη του Πολίτη θα εκλέξει το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Στ. Κασσελάκης: Θα επισκεφθεί 26 νησιά του Αιγαίου σε 9 μέρες

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες