Τα χοιροσφάγια και το έθιμο των λουκουμάδων
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 553 ΦΟΡΕΣ
Σε συνδυασμό με εξαιρετικό φαγητό και χειμωνιάτικο μεσημεριανό γλέντι.
Τέτοια εποχή οι Νισύριοι έσφαζαν το “θρεφτάρι” τους το ζωντανό που φρόντιζαν αρκετό καιρο;και το τάιζαν με καλοκαιρινά φρούτα π.χ. φραγκόσυκα κ.ά.
Με περισσή φροντίδα καθημερινά τα απογεύματα βλέπεις ακόμα και σήμερα να μεταφέρουν φαγητά σε τενεκέδες και να τα παίρνουν στο θρεφτάρι τους. Το ετοιμάζουν για την χειμερινή κουμπάνια τους μια που θα γίνει “μπουκουνιές” και εκλεκτός μεζές.
Οικονομία για το νοικοκύρη έλεγχος ποιότηατς για τα παιδιά και παιχνίδι μια και περίμεναν με αγωνία τη “φούσκα του χοίρου” καβουρδισμένο και τοποθετημένο σε πυθάρι θα συντορφέρευι τα γεύματα τα Κυριακάτικα και μια που η Νίσυρος έχει εξαιρετική γη λόγω του ηφαιστείου το λάδι φρέσκο τρέχει στο λιοτρίβι.
Με αυτό θα τηγανίσουν του Αγ. Αντρέα “τους λουκουμάδες τους Νισύρικους” τους βουτηγμένους στο μελένιο σιρόπι.
Ολα υατά τα γευόμαστε την Κυριακή και τα συνοδεύουμε με τραγούδι και χορό με ορχήστρα. Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η “Πορφυρίδα” παρακαλεί για την έγκαιρη κράτηση σας στο τηλ. 6937292781 ή 6959198293.