ΦΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΦΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

ΦΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 238 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 27 Νοεμβρίου 1954 Αριθ. Φύλλου 1078







ΥΠΕΣΤΗ ΒΛΑΒΗΝ ΕΞΩΘΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ
Χθες την πρωΐαν έξωθι του Λιμένος Ρόδου το π/κ “Κωνσταντίνος” υποστάν βλάβην των μηχανημάτων του, ερυμουλκήθη υπό της ανεμότρατας “Αγία Λουκία” ωδηγηθέν εις τον λιμένα.

ΕΙΣ ΚΑΡΡΑΓΩΓΕΥΣ ΕΦΟΝΕΥΘΗ ΧΘΕΣ ΠΡΩΪΑΝ ΛΟΓΩ
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣ ΑΦΗΝΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ ΤΟΥ
ΕΞΕΠΝΕΥΣΕΝ ΕΝΩ ΜΕΤΕΦΕΡΕΤΟ ΕΙΣ ΤΟ ΝΟΣ/ΜΕΙΟΝ

Τραγικόν δυστύχημα έλαβε χώραν χθες την πρωΐαν εις την πόλιν μας υπό τας ακολούθους συνθήκας.
Ο Παντελής Τηλιακός ετών 45 κάτοικος Ρόδου, επιβαίνων ιππιγάτου διτρόχου κατέπεσεν εξ αυτού εις την οδόν Γαριβάλδη, λόγω αιφνιδίας αφηνιάσεως του ίππου του. Μετά την πτώσιν του ηγέρθη και προσεπάθησε να συγκρατήση τον αφηνιάσαντα ίππον του, δεχθείς όμως αλλεπάλληλα λακτίσματα, κατέπεσεν εκ νέου, με αποτέλεσμα να απωλέση τας αισθήσεις του και να υποστή εν συνεχεία νέα σοβαράν τραύματα εκ του ενός τροχού όστις διήλθεν άνωθεν αυτού.
Ο ατυχής Τηλιακός εξέπνευσε καθ’ ην στιγμήν διεκομίζετο εις το Κρατικόν Νοσοκομείον.
Ανακρίσεων επελήφθη η αρμοδία αστυνομική αρχή.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΝ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ. ΔΙΑ ΤΗΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΝ ΤΩΝ ΟΔΟΣΤΑΤΩΝ

Το Εργατικόν Κέντρον δι’ αναφοράς του προς την Διοίκησιν του ΙΚΑ διεμαρτυρήθη δια την αφαίρεσιν των ασφαλιστικών βιβλιαρίων των οδοστατών, οίτινες κατοικούν εις τα χωρία μη υπαγόμενα εις την ασφάλισιν.
Το Εργατικόν Κέντρον τονίζει ότι ύστερα από τόσα χρόνια που οι εν λόγω οδοστάται είναι ησφαλισμένοι εις τον ΕΛ.Κ.ΑΔ και το ΙΚΑ δεν είναι δυνατόν σήμερον να τους αφαιρούνται κεκτημένα δικαιώματα και δηλοί ότι εάν το ΙΚΑ επιμείνει εις την απόφασίν του, τότε θα προσφύγη εις το Συμβούλιον Επικρατείας.

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΙΕΡΩΝ
Υπό της Υπηρεσίας της Γεν. Διοικήσεως Δωδεκανήσου ήρχισεν η επισκευή και η εν γένει αποκατάστασις των μικρών σπηλαιωδών ιερών, τα οποία ευρίσκονται επί της Ακροπόλεως της Ρόδου πλησίον του ναού του Απόλλωνος και του Σταδίου. Τα αρχαία αυτά ιερά είναι εσκαμμένα εις τους βράχους εις σειράν πλαισιούσαν εν τέμενος κατά πάσαν πιθανότητα όμοιον προς το τέμενος του Απόλλωνος.
Κατά τον πόλεμον υπέστησαν ζημίας εκ των βομβαρδισμών και της εγκαταστάσεως εν αυτοίς στρατιωτών. Ηδη επισκευάζονται αι ζημίαι, θα ανασκαφή όλον το τέμενος δια να αποκαλυφθούν και άλλα ιερά ή ναοί.
Μετά το πέρας της εργασίας και την δενδροφύτευσιν του χώρου η πόλις μας θα αποκτήση εν ακόμη αρχαιολογικόν σύνολον, το οποίον θα παρουσιάζη ασφαλώς εξαιρετικόν ενδιαφέρον δια τους επισκέπτας της.

ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΝ ΤΕΪΟΝ ΡΟΑ
Υπό του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαιρίσεως (ΡΟΑ) δίδεται αύριον την 5ην απογευματινήν χορευτικόν τέιαν εις τας αιθούσας του “Ακταίου”. Η επιτυχία του οργανουμένου χορευτικού τεΐου θεωρείται προκαταβολικώς βεβαία, θα παραστή δε η εκλεκτωτέρα μερίς της Ροδιακής κοινωνίας.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΦΟΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΡΧΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Ηρχισαν αι εργασίαι κατασκευής του σηματοφορικού σταθμού Ρόδου. Ηδη συνεργεία υπό τον Ανθ/χον κ. Χριστοδούλου ασχολούνται από τριημέρου με την τοποθέτησιν του ιστού. Ελπίζεται ότι περί τας αρχάς του ερχομένου μηνός ο σηματοφορικός σταθμός θα τεθή εν λειτουργία.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Παγκόσμια ημέρα βιβλίου

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή