Αναβλήθηκε η δίκη του πυρομανή

Αναβλήθηκε η δίκη του πυρομανή

Αναβλήθηκε η δίκη του πυρομανή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκε για τις αρχές Μαΐου 2015 η δίκη 48χρονου κατοίκου Μαλώνας ο οποίος κατηγορείται ούτε για μία, ούτε για δύο αλλά για δέκα φωτιές που άναψε στο πέρασμά του τον Μάρτιο του 2011 από τους Πεύκους μέχρι την Απολακκιά!

Ο 48χρονος, ο οποίος τελικά συνελήφθη μετά από μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής και αστυνομίας, φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία μάλιστα έχει ο συνήγορός του κ. Στέλιος Αλεξανδρής προσκομίσει και σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε ο 48χρονος φέρεται να έβαλε φωτιά σε πέντε οχήματα καθώς και τρία καταστήματα και ένα βενζινάδικο προκαλώντας συνολικά ζημιές άνω των 300.000! Όλα ξεκίνησαν στις 18 Μαρτίου 2011 στις 10.15 το βράδυ όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε τη πρώτη κλήση για φωτιά που εκδηλώθηκε στο πρώτο κατάστημα στους Πεύκους (μεταξύ Λάρδου και Λίνδου). Ο δράστης είχε σπάσει τη βιτρίνα προκειμένου να βάλει φωτιά. Προτού καλά – καλά οι πυροσβέστες προλάβουν να θέσουν υπό έλεγχο τη συγκεκριμένη πυρκαγιά, νέα ειδοποίηση για άλλο συμβάν αυτή τη φορά σε χώρο που στεγάζεται κτηματομεσιτική επιχείρηση.

Ακολούθησε ένα αρτοποιείο, το βενζινάδικο που βρίσκεται μεταξύ Λάρδου και Κιοτάρι, όπου υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών αποφεύχθησαν τα χειρότερα. Ο 48χρονος έβαλε επίσης φωτιά σε μία σταθμευμένη νταλίκα η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, στο Βανάκι της Ιεράς Μονής Υψενής όπως και στο αυτοκίνητο του ιερέα που ήταν σταθμευμένα, σε ένα Ι.Χ. στην Απολακκιά και υπό διερεύνηση τέθηκε και η περίπτωση ενός καμένου αυτοκινήτου που εντοπίστηκε στη Μεσαναγρό. Μετά τα αλλεπάλληλα συμβάντα στην «επιχείρηση» εντοπισμού του δράστη έσπευσαν αστυνομικοί των ομάδων ΟΠΚΕ, ΟΕΠΤΑ αλλά και του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, καταφέρνοντας τελικά να τον εντοπίσουν περίπου στις 2 τα ξημερώματα στις 19 Μαρτίου 2011 στην Απολακκιά όπου και συνελήφθη ο 48χρονος.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου όπου ο 48χρονος θα λογοδοτήσει για την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, ωστόσο λόγω της αποχής των δικηγόρων αναβλήθηκε για τις 6 Μαΐου 2015.

Διαβάστε ακόμη

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο