Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου! (Φωτορεπορτάζ και βίντεο)

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου! (Φωτορεπορτάζ και βίντεο)

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 9282 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, Κωσταράκου και Μανωλά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελική φάση της εντυπωσιακής άσκησης «Λεωνίδας ο Ρόδιος» στο πεδίο βολής στην Κατταβιά, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, του υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, του Αρχηγού ΓΕΣ και παλιού γνώριμου της Ρόδου από την εποχή που υπηρέτησε στο νησί ως Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ, Αντιστράτηγου Χρήστου Μανωλά, του Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), Αντιστράτηγου Ιωάννη Ηλιόπουλου και του Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ «Διαγοριδών», Υποστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.




Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Στο νησί μας βρέθηκε για να παρακολουθήσει την άσκηση και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αντιστράτηγος Μahmoud Hegazy, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.



Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Επίσης το «παρών» έδωσαν η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κυριακή Κλιάμπα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ Γιάννης Πάππου, ο Περιφερειακός Λιμενάρχης κ. Αργυρίου και αρκετοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Η άσκηση που πήρε το όνομά της από τον Ολυμπιονίκη της αρχαιότητας, Λεωνίδα τον Ρόδιο, πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά, τέτοιου βεληνεκούς, που έχει πραγματοποιηθεί στη Ρόδο.




Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Ήταν δε άκρως εντυπωσιακή, καθώς χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά, από αντιαρματικά άρματα μάχης, μαχητικά αεροπλάνα της Πολεμικής αεροπορίας και ελικόπτερα «Απάτσι» που εκτόξευσαν ρουκέτες καθώς και κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού, που στο πλαίσιο της άσκησης κλήθηκαν να συνδράμουν στη «μάχη» με πυρά δια θαλάσσης.




Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου! (Φωτορεπορτάζ)Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Η σημερινή άσκηση στόχο είχε την συνεργασία όλων των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και να καταδείξει την επιχειρησιακή ετοιμότητα τους στην αναχαίτιση του εχθρού και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή όπως αυτή των Δωδεκανήσων.

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου! (Φωτορεπορτάζ)Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου! (Φωτορεπορτάζ)Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου! (Φωτορεπορτάζ)Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου! (Φωτορεπορτάζ)Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου! (Φωτορεπορτάζ)

Αμέσως μετά το τέλος της άσκησης ακολούθησε επιθεώρηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια σε όλα τα στρατιωτικά τμήματα που συμμετείχαν, ενώ ανακοίνωσε ότι δίνει τιμητική άδεια πέντε ημερών σε όλους τους συμμετέχοντες, προφανώς έχοντας μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από αυτά που είδε.

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Στη συνέχεια δήλωσε τα ακόλουθα: «Είχα σήμερα την εξαιρετική χαρά μαζί με τον στενό μου συνεργάτη, τον υφυπουργό κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, και τη φυσική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και του Στρατού να παρακολουθήσουμε την σημαντική αυτή άσκηση στη Ρόδο.

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Είμαστε ευτυχείς που βρισκόμαστε κατ’ αρχήν στη Ρόδο. Άλλα είμαστε και εξαιρετικά περήφανοι με αυτό που είδαμε. Για την δυνατότητα των γυναικών και των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και όλων όσων ζουν εδώ στη Ρόδο, να δημιουργούν στόχευση και να επιτυγχάνουν το στόχο. Και ποιος είναι αυτός ο στόχος; Να δίνεται στην Ελληνική κοινωνία η βεβαιότητα ότι μπορούμε να προασπίσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας ανεξαρτησία και την εθνική μας αξιοπρέπεια.

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Μπορούμε να υλοποιούμε το δόγμα της Παλλαϊκής άμυνας. Συγχαρητήρια σε όλους».

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της παρουσίασης της άσκησης, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ κ. Ηλιόπουλος διαβεβαίωσε για το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ τόνισε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα εφόσον χρειαστεί να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα των νησιών μας. Όσο για τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ κ. Στεφανή, μεταξύ άλλων μίλησε για την παρουσία και το δέσιμο του Στρατού με την τοπική κοινωνία, αλλά και την αγάπη που εισπράττουν από αυτήν σε ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς.

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεναγήθηκε στη συνέχεια στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο επίδειξης.

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Εντυπωσίασε ο χάρτης του νησιού που έφτιαξαν με φυσικά υλικά οι στρατιώτες της 95 ΑΔΤΕ και απεικόνιζε όλα τα στρατόπεδα και τα υψώματα της Ρόδου.

Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!Εντυπωσιακή άσκηση με πραγματικά πυρά στο νησί της Ρόδου!

Διαβάστε ακόμη

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!