Με πλαστή διαθήκη εισέπραξε 1.400.000 ευρώ!

Με πλαστή διαθήκη  εισέπραξε 1.400.000 ευρώ!

Με πλαστή διαθήκη εισέπραξε 1.400.000 ευρώ!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1796 ΦΟΡΕΣ

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν οι συγγενείς μιας 92χρονης εναντίον 55χρονης

Την αναστολή της εκδίκασης της υπόθεσης έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο ή απαλλακτικού βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο, αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Ρόδου αναφορικά με την αγωγή που έχει κατατεθεί από τους συγγενείς 92χρονης που έχει αποβιώσει, την περιουσία της οποίας φέρεται ότι επιχειρεί να ιδιοποιηθεί 55χρονη με πλαστή διαθήκη!

Σημειώνεται πως λογαριασμοί και ακίνητη περιουσία της 92χρονης ξεπερνούν το 1.400.000 ευρώ!
Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ο 80χρονος (τότε) ξάδελφος της θανούσης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της συγγενούς του, αλλά και τη τιμωρία – όπως τονίζει- της 55χρονης για τη πλαστογραφία της διαθήκης!

Οι συγγενείς της 92χρονης υπέβαλαν και αγωγή (αρνητική αναγνωριστική για ακυρότητα της διαθήκης) στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου αλλά και ασφαλιστικά μέτρα η προσωρινή διαταγή των οποίων εκδόθηκε τον Μάιο του 2012. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση του δικαστηρίου (για την προσωρινή διαταγή) δεν επιτρέπεται η παραμικρή μεταβολή στην κινητή και ακίνητη περιουσία της θανούσης έως την εξέταση και την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας αίτησης που έχει κατατεθεί.

Ωστόσο η συζήτηση για την αγωγή που έχει κατατεθεί αναστέλλεται διότι όπως αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου, εκκρεμεί το ποινικό μέρος της υπόθεσης (η μηνυτήρια αναφορά). Έτσι έως να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση ως προς το ποινικό μέρος ή να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα του αρμοδίου δικαστικού συμβουλίου, δεν θα γίνει συζήτηση.
Την υπόθεση για λογαριασμό των συγγενών της 92χρονης χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Νικήτας Μπόλκας, ενώ για την 55χρονη είναι ο κ. Σάββας Παυλίδης.

Η αγωγή
Όπως αναφέρουν στην αγωγή τους οι συγγενείς, ο 80χρονος ξάδελφος και η κόρη του, είναι οι μοναδικοί εν ζωή κληρονόμοι, καθώς η θανούσα ήταν άκληρη, δεν είχε ποτέ παντρευτεί και εκτός από τη δική της περιουσία είχε κληρονομήσει και τις δύο αδελφές της, οι οποίες επίσης ήταν ανύπαντρες.
Με τον 80χρονο έτρεφαν πέραν της συγγένειας άριστες φιλικές σχέσεις, όπως εξάλλου και με ορισμένα άλλα άτομα, πλην της 55χρονης με την οποία φέρεται να γνωρίστηκε λίγο καιρό πριν το θάνατό της.

Ο 80χρονος υποστηρίζει πως η 55χρονη με δολοπλοκίες και συκοφαντίες κατάφερε να απομακρύνει την θανούσα από τους υπολοίπους φίλους και συγγενείς και να την έχει «υπό τη προστασία της» έως το θάνατό της. Ένας θάνατος με πολλά ερωτηματικά για τα αίτια και της συνθήκες του, και για τα οποία ο 80χρονος έχει ήδη ζητήσει την βοήθεια της εισαγγελίας ώστε να απαντηθούν.
Μετά το θάνατο της ηλικιωμένης, η 55χρονη εμφανίστηκε – σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρονται στην αγωγή- ως μοναδική κληρονόμος όλης της περιουσίας της 92χρονης (σπίτια σε Ρόδο και Αθήνα αξίας άνω του ενός εκατ. ευρώ αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς άνω των 400.000 ευρώ) με μία ιδιόγραφη διαθήκη η οποία φέρεται να συντάχθηκε από τη θανούσα το 2007.
Χρονική περίοδο κατά την οποία όμως η θανούσα όχι μόνο δεν γνώριζε την 55χρονη, αλλά το διάστημα εκείνο παρά τις πιέσεις που είχε δεχτεί από το δικηγόρο της για τη σύναψη διαθήκης, εκείνη αρνιούνταν πεισματικά.

Στην ίδια αγωγή γίνεται εκτενή αναφορά στην ίδια τη διαθήκη η οποία έχει συνταχθεί σε πρόχειρο χαρτί, με γραφικό χαρακτήρα, σύνταξη και γλώσσα (η θανούσα χρησιμοποιούσε καθαρεύουσα) τελείως διαφορετικό από αυτό της ηλικιωμένης γυναίκας.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως με την ίδια αγωγή που έχει κατατεθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου από τους συγγενείς ζητείται να αναγνωριστεί η ακυρότητα της ιδιόγραφης διαθήκης που εμφάνισε η 55χρονη, να αναγνωριστεί το κληρονομικό δικαίωμα των συγγενών, αλλά και να ακυρωθεί το κληρονομητήριο που έχει εκδοθεί από το αρμόδιο δικαστήριο βάση της ιδιόγραφης διαθήκης για λογαριασμό της 55χρονης με το οποίο και επιχειρήθηκε από την τελευταία να γίνουν αλλαγές στη περιουσία της θανούσης.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου