Ροδίτης Αρχιμανδρίτης εκλέχθηκε βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Ροδίτης Αρχιμανδρίτης εκλέχθηκε βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Ροδίτης Αρχιμανδρίτης εκλέχθηκε βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6971 ΦΟΡΕΣ

Πρόκειται για εξαιρετικό ιεράρχη και υπέροχο άνθρωπο

Ο Ροδίτης Αρχιμανδρίτης Απόστολος Κουφαλλάκης, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου εκλέχθηκε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τον τίτλο Επίσκοπος Μηδείας.

Ροδίτης ιερέας εκλέχθηκε βοηθός επισκόπου Αμερικής

Ο νεοεκλεγείς, Εψηφισμένος Επίσκοπος Μηδείας Απόστολος, έδωσε το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Φανάρι.

Η χειροτονία του θα γίνει από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στον Καθεδρικό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν, ενώ την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου θα προεξάρχει της θείας λειτουργίας στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστορίας, την οποία διακόνησε επί σειρά ετών και είναι ιδιαίτερα αγαπητός, όπως και σ’ ολόκληρο τον Ελληνισμό της μητροπολιτικής περιοχής Νέας Υόρκης.

Σε αποκλειστική δήλωση προς το Δημήτρη Πανάγο και τη Greek News, o Εψηφισμένος Επισκόπος Μηδείας Απόστολος αναφέρει:

«Θέλω να εκφράσω τη βαθυτάτη ευγνωμοσύνη μου στην Α. Θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη και την Αγία και Ιεράν Σύνοδο που εξέλεξε την ταπεινότητά μου σε Επίσκοπο και, επίσης, τα βαθύτατα σέβη μου και την ευγνωμοσύνη μου στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την εμπιστοσύνη και την αγάπη του και την πατρική του υποστήριξη και σεβασμό στο διακόνημα της Εκκλησίας.

Και, επίσης, στο Μητροπολίτη και ποιμενάρχη μου, Αγιον Φραγκίσκου, ο οποίος προώθησε την προαγωγή μου για βοηθό Επίσκοπο στην Επαρχία του, στην Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου.

Εύχομαι και παρακαλώ ο Θεός να ενδυναμώνει και να ενισχύει τους Αγίους Αρχιερείς, τον Πατριάρχη μας και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής με πολλά πολλά υγιεινά χρόνια.

Εύχεσθε ο Θεός να με αξιώσει να έχω μια καλή διακονία στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και στην Ιερά Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου.»

Ροδίτης ιερέας εκλέχθηκε βοηθός επισκόπου Αμερικής

Αμέσως μετά την αναγγελία της εκλογής, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο οποίος βρίσκεται στο Φανάρι είπε:

«Συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα Επίσκοπο Μηδείας κ. Απόστολο και εύχομαι εγκαρδίως καρποφόρο και δημιουργική διακονία εις την νέαν του ιερωτάτη αποστολή και μόνιμον την συμπαράσταση του Θεού εις το έργο του, προς οικοδομή της Εκκλησίας και δόξαν Θεού».

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Απόστολος έχει πολλά επιθυμητά χαρίσματα για ιεράρχης. Πρώτα απ’ όλα την πίστη του στον Κύριο και την αγάπη και πίστη του στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Αρχιεπισκοπής μας. Η φροντίδα και το ενδιαφέρον του για τον κλήρο και τους πιστούς μας είναι εμφανής σε κάθε περίσταση», αναφέρει μήνυμα του Μητροπολίτη Αγίου Φραγκισκου Γεράσιμου.

Ως βοηθός επίσκοπος, ο Απόστολος θα διατηρήσει τη θέση του Πρωτοσυγκελεύοντα της Μητροπόλεως του Αγίου Φραγκίσκου και θα συνεχίζει την ενεργό συμμετοχή του σε διάφορες διακονίες, επιτροπές και προγράμματα της Μητροπόλεως.

(Πηγή: greeknewsonline.com)

Το βιογραφικό του
Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος (κατά κόσμον Ευάγγελος) Κουφαλάκης -Εψηφισμένος ήδη βοηθός Επίσκοπος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπό τον τίτλο "Μηδείας"- γεννήθηκε στη Ρόδο, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πάτμου και το 1993 εκάρη Μοναχός, λαμβάνοντας το όνομα Απόστολος.

Τον ίδιο χρόνο χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1996 Πρεσβύτερος, από τον μακαριστό Μητροπολίτη Ρόδου Απόστολο.

Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 2002 μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για μεταπτυχιακές σπουδές, στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βοστώνης, απ’ όπου μάλιστα απέκτησε το 2004 Δίπλωμα Μάστερ.

Στην διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του υπηρέτησε στις γύρω κοινότητες του Ευαγγελισμού στο Μπρόκτον, Αγίου Γεωργίου Σάουθμπριτζ και Αγίων Αναργύρων Μάλμπορο. Από το 2004 διετέλεσε προϊστάμενος του Καθεδρικού του Αγίου Δημητρίου Αστόριας και παράλληλα διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην Αστόρια.

Στα τέλη του 2011 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου, θέση την οποία κατείχε μέχρι σήμερα, οπότε εξελέγη εν Φαναρίω Επίσκοπος!

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη