Να αλλάξει εικόνα το νησί ζήτησαν οι ξενοδόχοι

Να αλλάξει εικόνα το νησί  ζήτησαν οι ξενοδόχοι

Να αλλάξει εικόνα το νησί ζήτησαν οι ξενοδόχοι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 762 ΦΟΡΕΣ

Σειρά επαφών με το Δήμαρχο Ρόδου

Νοικοκύρεμα σε κάθε τομέα ζητούν από το δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, οι ξενοδόχοι της πόλης, καθώς η εικόνα που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια είναι τουλάχιστον… απογοητευτική, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ντόπιους.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού επισημαίνουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, αφού τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά και τα προβλήματα αντί να λύνονται πολλαπλασιάζονται, οδηγώντας την πόλη σε υποβάθμιση.

Στην ουσία οι ξενοδόχοι που ήδη έκαναν μία πρώτη ανεπίσημη κουβέντα μαζί του, έθεσαν υπόψη του συγκεκριμένα ζητήματα στα οποία η νέα δημοτική αρχή πρέπει να δώσει βάση, ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσουν τα αιτήματα και εγγράφως.

Πάντως ο δήμαρχος που ρωτήθηκε από τη «Ροδιακή» απάντησε ότι είναι ενήμερος για όλα και ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για την επίλυσή τους όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Τι επισημαίνουν
Οι ξενοδόχοι της πόλης υπογραμμίζουν ότι καταρχήν απαιτείται άμεση δρομολόγηση λύσεων όσο βρισκόμαστε ακόμα στο χειμώνα και προτού ανοίξει η νέα τουριστική περίοδος. Συγκεκριμένα υπογραμμίζουν ότι η εικόνα της δεν ήταν ποτέ τόσο άσχημη καθώς η πόλη της Ρόδου φαίνεται κυριολεκτικά… εγκαταλελειμμένη.

Όπως επισημαίνουν «η πόλη είναι η πλέον προβληματική περιοχή του νησιού, την οποία επισκέπτονται οι τουρίστες και σχηματίζουν όπως είναι φυσικό άσχημη εντύπωση.»

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται και η ανταγωνιστικότητά του νησιού, σε σημείο ακόμα και οι παραδοσιακοί πελάτες του να προτιμούν άλλες περιοχής. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχει και μεγάλο λειτουργικό κόστος για τα ξενοδοχεία καθιστά τις μονάδες μη αποδοτικές. Η ικανοποιητική πληρότητά τους παρατηρείται μόνο για τέσσερις μήνες το χρόνο.

Τα ζητήματα
Τα ζητήματα τα οποία θέτουν υπόψη της δημοτικής αρχής με την επισήμανση ότι η πόλη πρέπει να αλλάξει γρήγορα, να ομορφύνει, να νοικοκυρευτεί και να ξαναγίνει όπως πριν πολλά χρόνια, είναι τα εξής:

1. ΥΠΟΔΟΜΕΣ:
Aπεμπλοκή & Δρομολόγηση έργων:
Mαρίνα Μανδρακιού, καρνάγιο, εμπορικό λιμάνι (αίθουσα αναμονής, δημιουργία pagking), Ήχος και Φως, ποδηλατόδρομος, πεζοδρομήσεις.

2. ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ:
Καθαριότητα (πάρκα, δρόμοι, πλατείες).
Παραλίες (Κανονισμός λειτουργίας καντινών-ομπρελάδων)
Συντήρηση δημοσίων κτιρίων (γηροκομείο, σφαγεία, παλιό νοσοκομείο, μανδράκι).
Φωτισμός, σημάνσεις.
Απαγόρευση έργων κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Μετακίνηση ΟΚΑΝΑ.

3. ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ:
Άμεση επάνδρωση αστυνομίας.
Άγρα πελατών έξω από τα ξενοδοχεία μας και στις παραλίες.
Έλεγχος κέντρων διασκέδασης.
Τσιγγάνοι.

4. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Έλεγχος κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων. Κατάληψη χώρων parking από rent a car. Δρομολόγηση Mini bus από λιμάνι προς κέντρο.

Διαβάστε ακόμη

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη