Υδροστρόβιλος κατέστρεψε 15 μνήματα

Υδροστρόβιλος κατέστρεψε 15 μνήματα

Υδροστρόβιλος κατέστρεψε 15 μνήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3711 ΦΟΡΕΣ

Χθες το μεσημέρι στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη

Σοβαρές ζημιές σε 15 περίπου μνήματα στο Κοιμητήριο του Ταξιάρχη προκάλεσε ο υδροστρόβιλος που εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι στο νησί της Ρόδου!

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι συνεργάτες του «Κυκλώνας Ρόδου» χθες στις 11:58 στην θαλάσσια περιοχή Καβουράκια εμφανίστηκε ένα funnel cloud κατέβηκε γρήγορα μέχρι την θάλασσα και χωρίς να είναι ορατή έφτασε μέχρι το ύψος του Carfur Μαρινόπουλος όπου χτύπησε στην στεριά και έσβησε αμέσως.

Στο πέρασμα του προκλήθηκαν ζημιές σε αρκετά μνήματα, περίπου 15 στο σύνολο, στα οποία έσπασαν τα μάρμαρα, μετακινήθηκαν βάζα και λουλούδια ακόμη και οι φωτογραφίες που υπήρχαν εκεί.

Η συνολική διάρκεια του φαινομένου ήταν 4 λεπτά και ευτυχώς δεν προκάλεσε σοβαρότερα προβλήματα.

Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα εμφανίζονται υδροστρόβιλοι στην περιοχή μας, φαινόμενο που έχει αρχίσει να απασχολεί έντονα τους επιστήμονες.

Διαβάστε ακόμη

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας