Οι δρόμοι του κρασιού της Δωδεκανήσου

Οι δρόμοι του κρασιού της Δωδεκανήσου

Οι δρόμοι του κρασιού της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 545 ΦΟΡΕΣ

Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε., εταίρος του έργου «Gastronomy Net» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013, έχει αναλάβει μία σειρά δράσεων που κορυφώνονται με την δημιουργία των «Δρόμων του Κρασιού» της Δωδεκανήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάστηκαν τρεις οινικές διαδρομές στα Δωδεκάνησα:

- Μία στο νησί της Ρόδου, η «Ρόδ-Οινη Οδός», η οποία διανύοντας την αγροτική Ρόδο καταλήγει στο χωριό του Έμπωνα.
Εκεί ξεκινάει η εσωτερική - περιπατητική διαδρομή μέσα από τα σοκάκια του χωριού ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει τα τοπικά οινοποιεία.

- Στο νησί της Κω, η διαδρομή «Οινο-Κώος» προτείνει στον επισκέπτη να γνωρίσει τα οινοποιεία και την ενδοχώρα του νησιού, καταλήγοντας στους «ορεινούς» παραδοσιακούς οικισμούς Ασφενδιού, Ασώματου, Ζιας.

- Τέλος, σχεδιάστηκε η διαδρομή «Μια Θάλασσα Κρασί» που ενώνει τους χώρους ενδιαφέροντος για τον οίνο στα νησιά Πάτμο – Λέρο – Λειψούς.

Το έργο ολοκληρώνεται με την ειδική σήμανση των «Δρόμων του Κρασιού» η οποία προτείνει στους επισκέπτες να ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες διαδρομές για να γνωρίσουν τις γεύσεις, τους ανθρώπους και τους χώρους οινικού ενδιαφέροντος στα νησιά μας.

Η σήμανση της διαδρομής του νησιού της Ρόδου θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση της τελευταίας πληροφοριακής πινακίδας (έναρξης διαδρομής) στο Πάρκο του Ροδινιού, την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11:00.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο

Δύο συνεδριάσεις σήμερα για το περιφερειακό συμβούλιο

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη